Így hazudnak a muszlimok a hatalomátvételért | Ayaan Hirsi Ali

Ayaan Hirsi Ali Amerikában élő szomáliai származású iszlámkritikus rövid előadása arról, hogy az iszlámban lehet hazudni.

Kérdező: Szeretném, ha a takíjja elképzeléséről és doktrínájáról beszélne.

Ayaan Hirsi Ali: Tehát a takíjja doktrínája. Megpróbálok minél rövidebben válaszolni.

[A takijja esetében] a medinai stratégia alkalmazásáról van szó. Ami nem feltétlenül jelenti az erőszak használatát. Benne van az a megértés, hogy az erőszakot körültekintően kell alkalmazni. Mint pl. a Muszlim Testvériség, akik a medinai módszereket követik: fokozatosan, időt adva a dolgoknak, azzal a megértéssel, hogy a nyugati kormányok a történelem jelenlegi szakaszában erősebbek. Azonban be akarnak szivárogni, mint a termeszek, és ezért azt mondják [a nyugati] embereknek, amit azok hallani akarnak.

Ezért ilyenkor az első, amit tesznek – és minden Muszlim Testvériség útmutató a saját embereinek ismételten mindig ugyanazt mondja: teljesen ki kell ismerniük ezeknek az embereknek a kultúráját, azt, hogy mit akarnak hallani, kik ők, mik az alapelveik. [És ki kell ismerniük a Nyugat] rövidtávú, középtávú és hosszútávú terveit. Majd azt mondják nekik, amit hallani akarnak.

Tehát a takíjja elővigyázatosságot jelent: óvatosan és körültekintően cselekedni, és néha hazudniuk is kell.

[A muszlimok] itt vannak Nyugaton, Amerikában és látják a bal- és jobboldal szembenállását – ha ezeknek az oldalaknak még van valamiféle jelentése egyáltalán -, és [a muszlimok] úgy döntenek, hogy valószínűleg a baloldal hasznosabb számukra. És pontosan azt mondják [nekik], amit hallani akarnak: a megfelelő gombokat nyomják be.

Ha egy olyan zsidóval beszélnek New York-ban, akinek bűntudata van, akkor felhozzák neki a Holokauszt témáját, és azt mondják neki, hogy a muszlimok ma ugyanabban a helyzetben vannak, mint a zsidók voltak az 1930-as években.

A feministának, aki úgy gondolja, hogy a szexizmus ellen harcol, azt mondják, hogy ugyanúgy bánnak most a muszlimokkal, ahogy a nőkkel bántak, akik alsóbbrendűnek és megalázva érezték magukat.

Benyomják ezeket a gombokat, és miután ez megvan, előhozakodnak a programjukkal: „Egy iszlám központot akarok itt létrehozni, ott meg egy mecsetet akarok nyitni”, „Magántanulóvá akarok válni”, „Akarom, akarom, akarom…”.

És ha (a nyugatiak) ezeket nem teljesítik, akkor „ők nem törődnek” [a muszlimokkal].

Tehát
ez a takijja egy formája.

De a takíjja azt is jelentheti, hogy szó szerint az arcodba hazudnak. Valaki belenéz a szemedbe és azt mondja, hogy „Mohamed csak a békéről prédikált.”

Használd az intelligenciádat!

Print Friendly, PDF & Email