Lefejezés az iszlámban | Bill Warner

A lefejezés az iszlám szerves része. Mohamed rendszeresen utasította követőit arra, hogy fejezzenek le embereket, és még a Koránban (Allah szavaiban) is megtalálható a lefejezés. A vitákat is sokszor a lefejezéssel történő fenyegetéssel rendezték/rendezik. Voltak olyan férfiak, akiket lefejezéssel fenyegettek meg, ha nem térnek át az iszlámra. A lefejezés kilencszer van megemlítve Bukhári hadísz-gyűjteményében, egyszer a Koránban és 41-szer a szírában, Mohamed életében. A lefejezést az iszlám doktrína javasolja és eléggé elterjedt.  

Eljutottak már arra a pontra, hogy ha hallanak egy lefejezésről, akkor arra gondolnak, hogy az elkövető muszlim volt? Ha igen, akkor gratulálok, mert ez azt jelenti, hogy képzik magukat. Ugyanis a lefejezés az iszlám része. Mohamed sok embert fejeztetett le.

A múlt héten két szokatlan lefejezés történt. Az egyik esetben egy muszlim levágta főnöke fejét, ezután pedig egy szelfit készített a levágott fejjel a kezében. Az Iszlám Állam pedig egy teljesen új módszert használ a lefejezéshez: robbanózsinórt, mint valami nyakláncot tekernek a nyak köré, ami elvégzi a munkát. A lefejezést azért használja az Iszlám Állam, mert ez az iszlám doktrína része.

Gondoltam, érdekes lenne megvizsgálni a lefejezés doktrínáját, így végigmentem a Koránon, a szírán – Mohamed életén – , és a hadíszon – a hagyományain -, és kigyűjtöttem az összes esetet, ahol lefejezés történt. A Koránban egyébként csak egy ilyen utalás van, a hadíszban kilenc, és nem kevesebb, mint 41 utalás található a szírában, Mohamed életében.

Itt az első: “Ekkor Umár azt mondta: Ó Allah apostola (Mohamed) engedd meg, hogy levágjam a fejét.” (Bukhári hadísz-gyűjtemény 2,23,437)

Ismét Umár: “Allah apostola, engedd, hogy levágjam a fejét.” (Bukhári 4,52,290)

“Engedd meg, hogy levágjam ennek a képmutatónak a fejét.” (Bukhári 4, 52,251) Ez azért érdekes, mert itt jön elő az az elképzelés, hogy valakit lefejeznek, mert nem elég jó muszlim. Ez egy olyan gyakorlat, amit az Iszlám Állam is alkalmaz. Tehát amikor levágják egy nem elég jó muszlim fejét, akkor Mohamed példáját követik.

“Al-Huszain fejét Zijadhoz vitték, majd tálcára helyezték. Ezután Zajed egy bottal elkezdte piszkálni Huszain fején a száját és az orrát, és mondott valamit arról, hogy milyen jóképű.” (Bukhári 5, 57,91) Ez egy furcsa megjegyzés, nemde? Emlékezzünk arra, hogy mindez a “szent” irodalom része.

Umár: “Hadd vágjam le a fejét. Istenemre ez az ember egy színlelt muszlim”.(The Life of Mohammed, A. Guillaume, Oxford University Press, 1982, 301. oldal.) Itt ismét ugyanaz történik. Rendben van levágni a fejét egy olyan embernek, aki nem “igazi muszlim”.

Itt egy kis történelem: “Ezután levágtam a fejét és a próféta elé vittem,mondván: Ez itt Isten ellenségének, Abu Dzsalnak a feje.
– Valóban?
-Igen – mondtam – majd az apostol lábai elé dobtam a fejet, aki köszönetet mondott Allahnak”. (The Life of Mohammed, A. Guillaume, Oxford University Press, 1982, 304. oldal.)

“Kardcsapás, mely levágta a fejüket…” (The Life of Mohammed, A. Guillaume, Oxford University Press, 1982, 340. oldal.)

“Kardot lengetve, melyek úgy villantak a kezedben, mint a villám. Repültek a fejek a csillogó kardok között”. (The Life of Mohammed, A. Guillaume, Oxford University Press, 1982, 341. oldal.)

“Ahogy a hadseregek vezetői a földön feküdtek, a fejeik olyanok voltak, mint a felszeletelt dinnye.” (The Life of Mohammed, A. Guillaume, OxfordUniversity Press, 1982, 536. oldal.)

“Ha visszatértünk volna, elsöprő győzelmet arattunk volna felettük, indiai kardokkal csapást csapásra mérve a fejük felett.” (The Life of Mohammed, A. Guillaume, Oxford University Press, 1982, 408. oldal.)

“A khazradzsisok feje azon a reggelen Sal mellett olyan volt, mint a feldarabolt dinnye.” (The Life of Mohammed, A. Guillaume, Oxford University Press,1982, 622. oldal.)

“Ez után leült és levágták a fejét.” (The Life of Mohammed, A. Guillaume, Oxford University Press, 1982, 464. oldal.)

“… mindig kész odaállni az ellenség falán ütött résbe és levágni a fejüket.” (The Life of Mohammed, A. Guillaume, Oxford University Press, 1982, 468. oldal.)

“Éles kardokkal a kezünkben keresztülvágtunk a fejeken és a koponyákon.” (The Life of Mohammed, A. Guillaume, Oxford University Press, 1982, 470. oldal.)

“… megkérdezte, hogy menjen-e oda száz emberrel és visszaszerezze-e a maradék csordát és lefejezzék-e a tolvajokat.” (The Life of Mohammed, A.Guillaume, Oxford University Press, 1982, 488. oldal.)

“Utasíts arra, hogy megtegyem, és levágom a fejét.” (The Life of Mohammed, A. Guillaume, Oxford University Press, 1982, 492. oldal.)

“…mint ahogy a kinyilatkoztatásokért harcoltunk csapásokkal, melyek leválasztják a fejet a vállról…” (The Life of Mohammed, A. Guillaume, Oxford University Press, 1982, 531. oldal.)

“Hódolj be és tégy tanúbizonyságot arról, hogy nincs más isten csak Allah és Mohamed isten apostola, még azelőtt, hogy elvesztenéd a fejed.” (The Life of Mohammed, A. Guillaume, Oxford University Press, 1982, 547-548. oldal.) Hallhattuk muszlimoktól, amint azt mondják, hogy soha senkit sem térítettek meg a kardél által. Most pedig hallhattunk egy idézetet, amiben egy ember azon fenyegetés hatására tért meg, hogy máskülönben karddal megölik. Tehát az iszlám része valakit megfenyegetni, hogy megölik ha nem tér át.

Ez csak néhány volt azon idézetek közül, melyekben megtalálható a lefejezés.Tehát ha legközelebb a hírekben lefejezésről hallanak és azon gondolkodnak, hogy ennek van-e köze az iszlámhoz, akkor valószínűleg van, mivel a lefejezés színtiszta iszlám.

Most tehát az iszlám egy újabb tanításával ismerkedtek meg: a lefejezés Mohamed módszere.

Print Friendly, PDF & Email