Ostoba újságíróknak az iszlám veszélyeiről | Anne Marie Waters

Tegnap láttam egy videót, amit Tommy Robinson a Sky News-nak adott interjújáról készített.

Régóta mondom, most megismétlem, hogy végül az ostobaság fog megölni bennünket. Ezt nem komolytalanságból vagy viccből mondom, és megsérteni sem akarok ezzel senkit. Ez egyszerűen egy észrevétel.

Az ostobaság alatt azt értem, hogy valaki képtelen alapvető tényeket, alapvető elképzeléseket megérteni. Ez az ostobaság, és ismétlem, hogy ezt nem sértésként mondom, mindez egy objektív észrevétel. Ha valaki képtelen alapvető tényeket felfogni, akkor úgy gondolom korrekt, ha a jellemzésére az ostoba szót használom.

A tapasztalatom az, hogy a „vezető” média újságírói ebbe a kategóriába esnek, vagyis ostobák – és ismét mondom, ez nem sértés, hanem észrevétel. Mivel képtelenek megérteni alapvető dolgokat – az ember szinte látja azt a küzdelmet, ami a fejükben lejátszódik.

Ez a Tommy-val készült interjúból nyilvánvaló. Az interjút Jason Farrell készítette. A szokásosat tette az interjú során: bemutatta, hogy teljesen híján van alapvető tények és fogalmak megértésének.

Most bemutatok néhány részt az interjúból, ami szemlélteti Farrell azon képességének hiányát, hogy alapvető tényeket megértsen.

Egy ilyen rész, amikor azt mondta, hogy Tommy Robinson lényegében olyan, mint Abu Hamza. Hogy mindketten radikalizálódtak. Olvasták a Koránt és mindketten teljesen félreértették ezt a – természetesen – „békés” könyvet. A szokásos: ugyanúgy olvasod a Koránt, ahogy az ISIS, ezért te is olyan vagy, mint ők. Még akkor is olyan vagy mint ők, ha valójában az ISIS és a szörnyű tetteik ellen vagy, mivel manapság ha ellenzel valamit, akkor ugyanolyan vagy. Amit Farell és sokan mások nem értenek meg az az objektivitás és a szószerintiség. Mindenki képes elolvasni a Koránt, ami ugyanazt fogja mondani függetlenül attól, hogy azt ki olvassa. Tehát ha én olvasom, akkor ugyanazt fogom benne találni, mint Abu Hamza. Ezt nevezik objektivitásnak. Bárki, aki szó szerint olvassa a Koránt, ugyanazokra a következtetésekre fog jutni. Ez nem fogja ugyanolyanná tenni a két olvasót, mindez csupán azt jelenti, hogy ugyanazt az anyagot olvassák. És szó szerint értelmezik, amit az mond. Tommy Robinson és Abu Hamza olvasta a Koránt és ugyanazt olvasták, mivel ugyanazt mondja. A különbség természetesen az, hogy Abu Hamza helyesli mindazt a brutalitást, ami az iszlám szövegekben van, Tommy pedig ellene van.

Remélem Farrell, érted mi az objektivitás, a szó szerinti olvasás elve. Abu Hamza és Tommy nem ugyanolyanok. A Korán az, ami ugyanaz, függetlenül attól ki olvassa. Tudom, hogy ez bonyolult, de próbáld felfogni.

Ezt is mondtad … és ez hihetetlen … ezt most felolvasom: „Önök az egyetlenek, akik szó szerint veszik a Koránt.” Ez alatt azt érti, hogy egyedül ők értelmezik szó szerint a Koránt, ami azt mondja a muszlimoknak, hogy igázzanak le másokat, uralkodjanak felettük és vessék alá a világot az elnyomó és brutális saríának. Tehát egyedül ők, Tommy és Abu Hamza – vagyis inkább az olyanok, mint ők – értik így a Koránt.

Mi van?

Elnézést, de ismét az ostoba szó jut eszembe. Nem látják Szaúd-Arábiát, Pakisztánt, Afganisztánt, Jement, az Egyesült Arab Emírséget, vagy bármelyik elnyomó rémálmot, ahol a saría van érvényben? Van ami közös bennük. Egyikük sem enged imeg a szólásszabadságot, és egyikük sem kezeli emberként a nőket. Mindennek oka a vallásban keresendő.

És Farrell, ha azt hiszed, hogy Tommy Robinson és Abu Hamza az egyetlen, aki úgy olvassa a Koránt, mint ahogy Szaúd-Arábia teszi, akkor nézz körbe a világban, nézd meg a bizonyítékokat, nézd tárgyilagosan a körülötted levő világot és vizsgáld meg azt. Az is segíteni fog, ha elolvasod az [iszlám] szövegeket, és megérted mit mondanak, és hogy semmiképp sem Abu Hamza és Tommy Robinson az egyetlen, aki ily módon értelmezi ezeket. Minden saría állam így értelmezi. És miért? Mert a szövegek mondják ezt, a szövegek követelik meg mindezt. És mindannyian ugyanazokat a szövegeket olvassák és ennek következtében ugyanazokat a brutális törvényeket alkalmazzák.

Itt nem állt meg – és ez egy tipikus eset – és azt mondta, hogy Tommy faji alapú előítélettel viseltetik az emberek iránt, amiatt, amit az iszlámról mondott.

Tommy nagyon helyesen visszakérdezett, hogy milyen rasszt kritizált, vagy kikkel szemben volt előítéletes. Erre Farrell lényegében azt válaszolta, hogy csupán szócsavarás volt, amikor Tommy rámutatott arra, hogy egy vallást kritizált, nem pedig egy rasszt. A vallás és a rassz Farrell szerint ugyanaz. Farrell olyan valaki, aki nem érti mi a különbség a rassz és a vallás között. Megint az ostoba szó jut eszembe.

Hadd magyarázzam el. A rassz egy biológiai része az embernek, az etnikum, a háttér, honnan jön valaki, gyakran fizikai jellemzőkben is megnyilvánul. Mint például a bőrszín. A rassz nem tart igényt arra, hogy az univerzum teremtője nevében beszéljen, nem tanítja az embereknek, hogy azok hogyan éljenek, nem ad egy könyvet, amit állítólag az univerzum teremtője írt, ami megköveteli hogy milyen módon éljenek az emberek. A rassznak ehhez nincs köze. A vallásnak viszont igen. Az iszlámnak igen. Az iszlám egy vallás, egy hitrendszer, nem pedig egyfizikai jellemző, nem utal az etnikai háttérre, hanem egy hitrendszer, és olyan utasítások, amiket állítólag nem kisebb személy, mint az univerzum teremtője írt, és ami megmondja az embereknek, hogyan éljenek, milyen büntetést rójanak ki, és hogyan kellene egy társadalmat irányítani. Ezt egy vallás teszi, Farrell úr, nem pedig egy rassz. Mellesleg 2+2=4.

Ez a „vezető” média szintje: az intelligencia teljes hiánya. Elnézést, de az a tapasztalatom, hogy a „vezető” média újságíróinak többsége ilyen. Nem értenek meg alapvető fogalmakat, pl. azt, hogy mi a különbség a rassz és a vallás között. Ennek ellenére ők azok, akik informálják a brit nyilvánosságot az ország ügyeiről. Ez hihetetlen!

Farrelt megrémisztette az az elképzelés, hogy az embereknek félniük kellene az iszlámtól. Ez egy újabb pont. És úgy tűnik, Tommy hibája, hogy az emberek félnek az iszlámtól.

Farrel úr, megismétlem: nézzen körbe a világban, Nagy-Britanniában. Nézze meg az iszlám tanításait és azokat a társadalmakat, amelyeket ezek a tanítások létrehoznak. Ezek a brutalitás, a groteszk büntetések, a nőgyűlölet, az erőszak, a félelem és az elképzelhető legsúlyosabb állami elnyomás társadalmai. És meglehet, hogy a fokozatokban eltérnek, de van, ami egységes, pl. a hitelhagyás és a nőkkel való bánásmód kérdése. Az eltérés minimális. Ezek egységesen minden muszlim államban megtalálhatóak, mivel ez az iszlám tanítása. És ha megnézi az iszlámot, a szövegeket és azok alkalmazását, akkor minden okunk megvan arra, hogy féljünk tőle. Megismétlem: minden okunk megvan arra, hogy féljünk az iszlámtól. Nincs semmi baj a félelemmel. Persze a félelem lehet eltorzult, és ki lehet használni, de ugyanakkor egy természetes válaszreakció egy közelgő fenyegetésre és veszélyre. Riaszt bennünket, hogy fellépjünk az ellenünk irányuló fenyegetéssel szemben. A félelem egy hasznos érzelem, és nem azonos a gyűlölettel, hanem egy válaszreakció egy valós veszélyre.

Ez a veszély pedig nyilvánvaló és nem azért, mert Tommy Robinson rámutatott, hanem azért, mert benne van a Koránban és láthatjuk, megfigyelhetjük a világon minden iszlám társadalomban.

Nem Tommy Robinson hibája, hogy az emberek félnek az iszlámtól, hanem az iszlám hibája, hogy az emberek félnek az iszlámtól. És ezt jogosan teszik. Ismétlem, ezek alapelvek, amit bárki, akinek egy morzsányi intelligenciája van megért. Még egy elég okos öt éves is.

Ennek ellenére a brit ún. újságírás krémjének fogalma sincs erről az egészről. És miért nem értik ezeket az alapvető fogalmakat? Magam is többször tapasztaltam,hogy nem értik. Lenéznek bennünket, akik mindezt értik, és ebből az interjúból is látszik, hogy mennyivel felsőbbrendűnek gondolják magukat. Ez a csávó azt hiszi, hogy ő valaki, Tommy-ról meg úgy gondolja, hogy egy radikalizálódott hibbant bolond. Azonban ennek pont az ellenkezője igaz. Az interjú bizonyítja, hogy Tommy sokkal intelligensebb, mint ez az önelégült újságíró, és a hozzáhasonló újságírók. Az egész úgy, ahogy van abszurd. És ezek az emberek oktatják ki az országunkat. Mindezt le kell lepleznünk, és olyan gyakran kell hangot adnunk ennek, amennyire csak lehetséges. Tommy-nak szerencséje van, hogy felvette az interjút.

Nézzétek meg. Nem csak a tisztességtelenségre mutat rá, hanem erre a merő ostobaságra is. Mindez mindenki számára nyilvánvalóvá válik. Újságírók, ne vonjatok kérdőre minket, akik értik ezeket a dolgokat, ha nem végeztétek el az alapvető, minimális kutatómunkát, és még csak meg sem próbáltátok megérteni az objektív valóságot ezzel a vallással kapcsolatban.

Ne nézzetek le bennünket, ha nem tudjátok miről beszéltek!


 Jason Farrell (Sky News) Tommy Robinsonnal készített eredeti interjúját itt lehet megnézni: Tommy Robinson Sky News Interview.

Tommy leleplező videóját magyar felirattal itt lehet megnézni: Tommy Robinson leleplezi a hírhamisító Sky csatornát

Print Friendly, PDF & Email