Az iszlám mérgező pirulájának cukormáza: a reform | Armin Navabi

Az életemet az aktivizmusnak szentelem, különösen a vallások és dogmák elleni harcnak. Tehát kerestem más ateistákat, mivel az egyetlen ateista, akit ismertem, az saját magam voltam. Hamarosan rá kellett jönnöm, hogy sokan vagyunk. Ez bátorított engem, és úgy éreztem, mintha egy eddig ismeretlen családra bukkantam volna. Ők iráni ateisták voltak, és meglepődtünk, amikor egymásra találtunk. Örültünk, hogy egymásra találtunk. Olyan nagyszerű tapasztalat volt, hogy arra gondoltam, ez nem csak Iránban történhet meg, kell lennie ateistáknak mindenhol a világon, és az ő hasznukra is válhat, ha felfedezzük egymást. Készítettem egy globálisabb felületet és az csak nőtt, csak nőtt… Jelenleg 1,6 millió követőnk van és még mindig növekszik.

Az iszlám ára

A nem iszlám világ emberei egy nagyon önző módon tekintenek az iszlámra. Ők az iszlám rájuk jelentette veszélyéről beszélnek. Azonban az iszlám már jóval az előtt veszélyes volt, hogy bármiféle terrortámadás történt volna Nyugaton. Az iszlám és úgy általában a vallás „ára” nem csupán egy öngyilkos bombamerénylet itt és egy terrortámadás ott. Amikor azt mondjuk veszélyes, akkor azokra a vallás által okozott „költségekre” is gondolnunk kell, amik sokkal finomabbak, sokkal kevésbé van hírértékük, és kevésbé érdekesek. Mégpedig az, hogy egy csomó ember minden nap szenved az iszlám világban, anélkül, hogy ezt észrevennénk. Vegyünk egy muszlimot, aki egész életét az iszlámnak szentelte, aki egyetlen emberi lénynek sem ártott, aki nem prédikál vagy nem akarja befolyásolni mások életét. Erre a személyre úgy gondolunk, mint aki nem árt senkinek. Azonban árt, mégpedig magának. Elvesztegette az életét egy hazugságért.

Mérsékelt iszlám?

A békés, vagy ún. mérsékelt muszlimok nem azért ilyenek, mert létezne az iszlámnak egy megreformált változata, hanem azért, mert figyelmen kívül hagyják az iszlámot. Ők nem követik az iszlámot. Ők csak névleg muszlimok, nem gyakorolják az iszlámot. Nem arról van szó, hogy egy reformált iszlámot gyakorolnának. Ők olyan emberek, akik jobbak, mint a saját vallásuk.

Iszlám reformáció?

Az iszlámot egyetlen módon lehet megreformálni, mégpedig ha megszabadulunk tőle. Mert az iszlám feladásán kívül minden más reformelképzelés azt jelenti, hogy olyan dolgokban hiszünk, amelyekre nincs bizonyíték. A történelem során az iszlám reformja soha nem tagadta, hogy a Korán Isten közvetlen szavai, és hogy Mohamed egy tökéletes példakép. Az iszlám reformjának nyugati elképzelése soha nem fog megtörténni, sőt valójában veszélyes, mivel azt sugallja a Nyugatnak, hogy az iszlámnak létezhet egy olyan verziója, ami nem fog ártani nekik. Úgyhogy ez csupán egy politikailag korrekt megoldás, ami nem fog működni, és eltereli a figyelmünket arról a létező mozgalomról, ami folyamatosan növekszik, és valóban van esélye, nevezetesen az ex-muszlim mozgalomról. A reformmozgalom igen lekezelő, mert azt sugallja, hogy az iszlám világban élő emberek túl buták annak megértéséhez, hogy nincs Isten. Tehát reménykedjünk abban, hogy ezek az ostoba emberek az iszlámnak egy olyan változatában hisznek, ami nem fog ártani nekünk, mivel számukra még túl korai a szekularizmus és az ateizmus. Azonban az ateizmus és szekularizmus már jóval az USA megalakulása előtt létezett ezekben az országokban. Az első két ember, akikkel Iránban az egyetememen az ateizmusról beszélgettem, pár hét alatt szkeptikusak lettek az iszlámmal kapcsolatban. Sokkal nagyobb az esélye annak, hogy az emberek elhagyják az iszlámot, ha megmutatjuk nekik, hogy az miről szól. Sokkal könnyebb amellett érvelni, hogy nincs bizonyíték Isten létezésére, mint azon gimnasztikázni, hogy „Hé, ez a vers (Korán 4:34), ami azt mondja, hogy megütheted a feleséged, lehet, hogy nem is úgy értendő, hogy megütheted a feleséged.” Holott feketén-fehéren azt mondja ez a vers, hogy megütheted, sőt meg kell ütnöd a feleséged. Mindezt egy csomó hadísz is alátámasztja. Tehát igazán hülyének kell nézned őket ahhoz, hogy ezzel az érveléssel akard meggyőzni őket. Azért fogadják el ezt az érvelést, mert jó emberek, és kétségbeesetten akarják, hogy ez a vers valami mást jelentsen, nem pedig azért, mert az érvelésednek bármi értelme lenne. A reformmozgalom a muszlim közösséget gyerekként kezeli. Nem bíznak abban, hogy a muszlimok vannak annyira értelmesek, hogy megértsék: bizonyíték nélkül nem hihetsz dolgokban. A reformmozgalom az iszlám mérgező pirulájának cukormáza. A téveszmék bármilyen formája ellen egyedül úgy lehet harcolni, ha kifejlesztjük az emberekben a kritikus gondolkodás képességét, ahhoz, hogy megértsék mik a tények és mi az, ami baromság. És mi ezt próbáljuk tenni az ex-muszlim mozgalomban. Ez sokkal reménytelibb, gyorsabban növekszik, mint a jelentéktelen reformmozgalom, …

Ali, Yasmine, Faisal és én – ex-muszlimok – ezért indítottuk el a “Szekuláris dzsihádisták a Közel-Keletről” című  podcastot. Ex-muszlimok vagyunk, ezért hiszünk az Észak-Amerikai Ex-muszlimok szervezetben és a Nagy-Britanniai Ex-muszlim Tanácsban, és az összes többi ex-muszlim csoportban. Azt gondolom, hogy ez egy olyan harc, amiben vesztésre állunk. Az emberek úgy gondolják, hogy a szekularizmus nyerésre áll az iszlámmal szemben, azonban az iszlám gyorsabban növekszik, nagyobb teret kap a közösségi médiában, tudják, mit tesznek és növekednek. Ez valami olyan, amiben nem hibázhatunk. Ha a rossz mozgalomra teszünk az iszlám fundamentalizmussal szemben, az sokba fog nekünk kerülni. Ezzel azt akarom mondani, hogy az ex-muszlim mozgalom az, ahová az iszlám elleni harc súlypontját helyezni kell, nem pedig a reformmozgalom.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=9085

Bejegyzés: on 2018. dec. 12.. A bejegyzés kategóriái: Iszlám, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes