Az iszlám intoleráns, fasisztoid ideológia │ MR1 Kossuth Rádió

Kovács István (Alapjogokért Központ) nyilatkozta a következőket az iszlámról az MR1 Kossuth Rádió Időt Kérek című műsorában 2018. március 10-én.

Hogyha megnézzük a kereszténységet ebben a tipizálásban, az egy inklúzív és toleráns vallás. Nyilván lehetne mondani, hogy de a középkorban nem így volt, azonban a modern kereszténység teljes mértékben toleráns és egyébként inklúzív, tehát bármikor bárki beléphet és keresztény lehet.

És ha megnézzük, az iszlám abban tér el, hogy szintén inklúzív, de egy intoleráns vallás. Nem tudja tartósan eltűrni azt, hogy más vallás és ezzel együtt más kultúra jelen legyen ott, ahol az iszlám uralkodik. Legyen szó akár zsidóról, akár keresztényről. Ez a kettő még megtűrt kategória az iszlámon belül, na de hát úgy, hogy ha adót fizetnek, új templomot nem építhetnek, nyilvánosan nem gyakorolhatják a vallásukat. Tehát arra megy, hogy tulajdonképpen egyeduralkodóvá váljon az iszlám.

És bár az iszlámnak teremtett világképe van és mint ilyen eltér a marxizmustól, eltér a mai liberalizmustól, azonban abban az értelemben teljesen megegyezik bármiféle totalitárius gondolkodásmóddal, hogy intoleráns. Ugyanúgy, mint ahogy a marxizmus is az volt, ugyanúgy, mint ahogy egyébként az összes fasisztoid rendszer is az volt, és ugyanúgy, ahogy a mai liberális rendszer is az, csak nem tűzzel vassal írtja a többi kultúrát – fizikai értelemben- , hanem ennél sokkal kifinomultabb eszközei vannak. Nahát az iszlám ezekkel egyértelműen rokonítható. Míg hogy ha azt mondjuk, hogy zsidó, keresztény kultúrkör – ezeket egybe is szokás emlegetni- , az toleráns.

Print Friendly, PDF & Email