Brit politikus: az iszlám egy halálszekta, a probléma a Koránban van

Riporter: Ön időről-időre megjegyzéseket tesz az iszlámmal kapcsolatban. Még mindig úgy gondolja, hogy ne épülhessenek új mecsetek Nagy-Britanniában?

Gerard Batten: Nos, az iszlám nem engedi meg, hogy keresztény, szikh vagy buddhista templomok épüljenek a területén, mivel ezt tiltja a Korán. Azt szeretném, ha a UKIP azt a politikát alkalmazná, mi szerint ne lehessen külföldi forrásokból pénzelni szélsőséges mecseteket és imámokat. Mert ezt évtizedek óta megengedjük Szaúd-Arábiának és Pakisztánnak. És ezért van ilyen gondunk a (Koránt) szó szerint értelmező, szélsőséges iszlámmal az országainkban. Mivel ezt pénzügyileg támogatják és hozzánk exportálják ezek az országok. Hozzánk exportálták az ideológiájukat, mi meg csak üljünk és higgyük azt, hogy nem tehetünk ez ellen semmit? Szerintem kellene tennünk valamit ez ellen.

OK, szóval akkor még mindig úgy gondolja, hogy ne épülhessenek új mecsetek Nagy-Britaninában. És azt is még mindig úgy gondolja, hogy minden muszlimnak alá kellene írnia egyfajta „egyetértési nyilatkozatot”, egy magatartási kódexet, amely megköveteli tőlük, hogy megtagadják az erőszak használatát és elutasítsanak bizonyos bekezdéseket a Koránból?

Ez nagyon érdekes kérdés, köszönöm, hogy feltette. Gondoltam, hogy megkérdezi. Itt is van nálam az a kissé „sértő” papírlap. Néhány éve megkértem egy korábbi saría-ügyvédet, aki elhagyta az iszlámot, hogy adjon egy olyan dokumentumot, amely felsorol minden olyan szöveget a Koránban, amely lehetővé teszi, hogy az emberek igazolják az erőszakot és szélsőségességet. És bár nem én írtam a dokumentumot, az én ötletem volt, hogy a végén legyen egy rövid jóváhagyandó rész, amelyben megkérjük az embereket, hogy utasítsák el a felsorolt erőszakos, szélsőséges szövegeket.

Hadd olvassak fel 5 pontot, aminek az elfogadására megkérjük őket:

1. Minden emberi lény törvény előtti egyenlősége.

2. Egyenlő jogok a nők számára – elvileg és a gyakorlatban is.

3. A vallás nevében elkövetett kényszerítés, megfélemlítés és erőszak elutasítása.

4. Vallásszabadság, üldözéstől mentesen.

5. Tolerancia más vallások és hitek iránt. Azon vallási kijelentések elutasítása, amelyek másokat vallásos hitük alapján megkülönböztetnek.

Nos, ezek azok a dolgok, amelyek félreérthetetlenül hozzátartoznak az iszlám szövegek szó szerinti, radikális olvasatához. És szerintem nem ésszerűtlen úgy gondolkodni, hogy azok, akik ide jönnek az országunkba, utasítsák el ezeket a sötét középkorból származó ideológiákat, amelyeket sokan közülük magukkal hoznak. És látjuk, hogy milyen problémák vannak Franciaországban, Svédországban, Olaszországban és Nagy-Britanniában, pontosan azért, mert a nyugati kormányok nem foglalkoznak ezekkel a problémákkal.

OK, szóval még mindig úgy gondolja, hogy a muszlimoknak alá kellene írniuk ezt az  „egyetértési nyilatkozatot”. De hát vannak elég barbár dolgok az Ótestamentumban is, régen jártam vasárnapi iskolában, de az önök programja alapján úgy tűnik, nem is járhatnék már. A Leviták könyve tele van olyan dolgokkal, amelyek miatt az ön logikája szerint őszintén szólva a keresztényeket is arra lehetne kényszeríteni, hogy írják alá az „egyetértési nyilatkozatot”.

Nos, mi annyit tettünk, hogy felkértük az embereket, hogy utasítsák el ezeket a (koráni) szövegeket, és fogadják el azokat az alapelveket, amelyeket minden ésszerű ember a nyugati demokráciákban elfogadna. Például az emberek egyenlőségét és így tovább. Ők azok, akiké ez az ideológia, ők azok, akiktől ered ez a probléma, mivel ez az ő szélsőséges ideológiájuk: „öld meg a hitetleneket, ahol csak rájuk találsz”, „viselj háborút a hitetlenek ellen”, „kelts rettegést a hitetlenek szívében” – ez az ő ideológiájuk! Ezért ők azok, akiknek fogalkozniuk kell ezzel, és valóban elkezdeni megérteni azokat a problémákat, amiket behoztak az országunkba. Nem mi hoztuk létre ezeket a problémákat – bár mi hagytuk, hogy megtörténjenek -, de ez egy ideológiai probléma, és kizárólag azok az emberek tudnák ezt kezelni, akik támogatják és követik ezt az ideológiát, és remélem, hogy egyre többen fogják elutasítani ezt közülük, és illeszkednek majd be a nyugati szabadelvű demokráciába, ahol rendelkezünk olyan dolgokkal, mint a tolerancia és az elfogadás.

Ön folyamatosan úgy beszél, hogy „ők és mi” és sokszor nem tudom, hogy kikre is utal. Csak egy egyszerű, egyenes kérdés: még mindig úgy gondolja-e, hogy a 3 millió brit muszlim egy olyan vallás követője, ami idézem: „egy halálszekta, amely 1400 évnyi erőszakban és vérontásban született és alakult ki, és amely megfélemlítésen, erőszakon és hódításon keresztül terjeszti önmagát”? Ezt írta ki a blogjára a Westminsternél történt támadás után, és még ma is kint van. Úgy véli, hogy 3 millió brit muszlim egy halálszekta követője?

Úgy vélem, hogy amit ott írtam az iszlámről, az tényszerűen és történelmileg igaz. És ha bárki megnézi az iszlám elmúlt 1400 éves történelmét, az meg fogja látni, hogy ez tényleg igaz. Invázióval, erőszakkal és megfélemlítéssel terjesztették, és ha megnézzük a világ bármely kontinensét, … akkor ott van az erőszak, és dicsőíti a halált; hisznek abban, hogy úgy terjesszék a vallásukat, hogy megöljenek másokat és „mártírt” csináljanak magukból, hogy feljussanak a mennybe és megkapják a 72 szűzlányt. Nem mindegyikük – nem azt mondom, hogy közülük mindenki ebben hisz vagy ezt teszi. Hanem azt mondom, hogy egy jelentős kisebbségük hisz ebben, és ők jelentik a problémát. De a gond az, hogy ezekhez a hiedelmekhez az úgynevezett „szent” szövegeik szó szerinti olvasatából igazolást kapnak.

(műsorvezető közvebevág): Sajnos ön a blogján nem használta ezt a kifejezést, hogy „jelentős kisebbségük”, csak annyi mondott, hogy „az iszlám egy halálszekta”. David Cameron egyszer úgy írta le az önök pártját, hogy „egy rakás őrült, bolond és szalonrasszista”. És ezzel még kedves volt, nem igaz?

Nos, azért mondhat szabadon ilyeneket, mert szabad országban élünk, és senki nem indul neki felrobbantani önt vagy levágni a fejét csak mert ronda dolgokat mondott másokról. Ez egy szabad ország, megvan a véleménynyilvánítás joga. És én is kifejezem a véleményemet, és szerintem rá fog jönni, hogy sok ember meghallgatja vagy elolvassa amit mondok, és egyet is ért azzal. Azt remélem, hogy sok ember, akik csak névleg követik az iszlám vallást, látja majd, hogy a probléma az ideológiájukban van, és ők meg tudják tenni a szükséges intézkedéseket, hogy beilleszkedjenek a mi nyugati, szabadelvű, toleráns társadalmunkba. Mert mindannyian ilyenben szeretnénk élni: nem akarunk félelemben élni a terrortámadások, erőszak vagy megfélemlítés miatt, amit egy adott ideológiát követő emberek művelnek. Ki akar ilyen társadalomban élni? Én biztos nem. És kétlem, hogy ön igen.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=9512

Bejegyzés: on 2019. jan. 5.. A bejegyzés kategóriái: Gerard Batten, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes