Muzulmán keresztényüldözés a világon | Raymond Ibrahim

Melyik ma a legüldözöttebb vallási csoport a világon? A válasz – pusztán a számok és a horror tekintetében – meglepő lehet: a keresztények. Kifejezetten azok a keresztények, akik muszlim többségű országokban élnek, olyan országokban, ahol a keresztények sokszor évszázadokkal megelőzték a muszlimokat.

Nem a „karácsony körüli háború” típusú zaklatásokról beszélek; hanem a „tudd a helyed vagy megölünk” típusú üldözésekről. Megdöbbentő módon, a nyugati „vezető” média alig vesz tudomást a történtekről.

Nézzük meg közelebbről ezt a problémát. Sokat elárul a világunkról, amiben élünk.

Száz évvel ezelőtt Észak-Afrika és a Közel-Kelet – a kereszténység szülőföldjének – 20 százaláka keresztény volt. Ma a keresztények a lakosság 4 százalékát alkotják. A csökkenés nagy része az elmúlt évtizedben történt. Lényegében, a muszlimok mentesítik Észak-Afrikát és a Közel-Keletet a keresztényektől.

Vegyük például Egyiptomot, a felmenőim hazáját. Csak az elmúlt két évben több tízezer kopt keresztény hagyta el Egyiptomot. És még ennél is többen szeretnék elhagyni, de egyszerűen nem engedhetik meg maguknak. Nem rejtély, hogy miért szeretnének elmenni. 2011 szilveszterén lebombázták az alexandriai Két Szent Templomot, melyben 23 kopt halt meg és további 97 megsérült. Az elmúlt években több tucatnyi kopt templomot támadtak meg, sokat közülük porig égettek. Csak 2013 augusztusában a Muzulmán Testvériség és támogatói további 80 templomot támadtak meg és romboltak le.

Sajnálatos módon Egyiptom inkább a szabály, mint a kivétel. Több száz nigériai templomot pusztítottak el az elmúlt években, különösen halálos támadásokkal készülve a karácsonyi és a húsvéti istentiszteletekre, melyekben sokakat megöltek vagy megcsonkítottak. Templomokat bombáztak vagy égettek le Irakban, Szíriában és szinte mindenhol a Közel-Keleten, ahol még léteztek templomok, Izrael kivételével.

Keresztény üzleteket felgyújtanak, keresztény lányokat elrabolnak, eladják őket gyermekfeleségnek vagy rabszolgának, és savat öntenek az arcukba, amiért nem viseltek fátylat. Bárki, aki muszlimként született, de keresztény lesz, börtönbüntetéssel és esetlegesen kivégzéssel néz szembe. A muzulmánok által keresztények ellen elkövetett újabb atrocitások listája napról napra nő. Még az általában mérsékeltnek nevezett muszlim országokban is, mint amilyen Marokkó, Indonézia, Malajzia, Kazahsztán, Üzbegisztán, a keresztény kisebbségek jogi nyomás alatt állnak, hogy ne építsenek templomokat és ne térítsenek. A keresztények ezekben a muzulmán országokban gyakran egyformák a többi állampolgárral rassz, etnikum, nemzeti identitás, kultúra és nyelv tekintetében; nincs politikai vita a keresztények és a muszlimok között, ahogy földvita sincs. A nagy létszámbeli fölénnyel és politikai kirekesztéssel szemben ezek a keresztények egyszerűen csak békében szeretnének imádkozni. Ehelyett üldözik és megtámadják őket.

Miért történik mindez? És miért hallunk ilyen keveset róla a médiában?

Az első kérdést könnyen megválaszolhatjuk. A keresztényeket azért üldözik a muzulmán országokban, mert keresztények. Vagy ahogy a Korán mondja, „hitetlenek”, ami annyit tesz, hogy nem muszlimok, akiket sok fundamentalista muzulmán alacsonyabb rendűnek tart. Ahogy terjedt az iszlám szent könyveinek fundamentalista értelmezése az elmúlt közel 50 évben, a keresztények szenvednek. Az elmúlt években pedig borzalmasan szenvedtek. Ezt az „Újra megfeszítve: Az iszlám keresztények elleni új háborújának feltárása” című könyvemben dokumentáltam.

Ha ez a keresztényeken kívül bármely más csoporttal történne, az lenne korunk emberi jogi tragédiája. Világméretű felbolydulás lenne. De a mainstream nyugati sajtó némasága, ahogy mondják, majdhogynem süketítő.

Miért?

Mert a muzulmánok által elkövetett keresztényüldözés hiba a gépezetben a média azon narratívájában, miszerint „A muzulmán erőszak a muzulmán sérelmek eredménye”. Ezek a sérelmek, elsősorban és legfőképp, úgy vannak ábrázolva, mint az európai gyarmatosítás és az állítólagos amerikai imperializmus bűnei. A muszlim világ tudatában ezt a két dolgot egyben megtestesíti Izrael zsidó állama, az az állam, amit a muzulmán világ hite szerint az európai gyarmati erők erőszakoltak rájuk a második világháború után, és amit jelenleg az Egyesült Államok támogat. A nyugati világ többsége és a nyugati sajtó nagy része be is veszi ezt a nézetet. Így működik: Mivel Izrael, az Egyesült Államok támogatásával, erősebb, mint muzulmán szomszédai, a média, bár nem védelmezi az iszlám terrorizmust, mégis gyakran festi le úgy az Izrael, Amerika és Európával szembeni terrort, mint az érthetően dühös „gyengébb fél” olyan cselekedeteit, amivel az „igazságért” harcol.

De mi történik ezzel a gondolatmenettel akkor, amikor az iszlám terror egy gyengébb kisebbség ellen irányul – ebben az esetben azon bennszülött keresztények milliói ellen, akik az iszlám világban élnek?

A válasz az, hogy ahelyett, hogy felhagynának ezzel a nézettel, a média egyszerűen nem tudósít a muzulmán keresztényüldözésről, kivéve a legszembetűnőbb eseteket.

Ezért van, hogy valószínűleg nem tudod, hogy már alig élnek keresztények Algériában, Tunéziában és Líbiában, olyan nemzetekben, ahol a kereszténység egykor virágzott. Vagy hogy ez történik Egyiptomban, Irakban, Iránban és még Libanonban is.

Tehát igen, a keresztények a világon a legüldözöttebb vallási csoport napjainkban. De ha ez megjelenne, az sértené a média azon felfogását, miszerint a keresztények az üldözők és a muszlimok az üldözöttek.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=9647

Bejegyzés: on 2019. jan. 9.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Raymond Ibrahim, Vallásüldözés. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes