Geert Wilders: Az iszlám egy totalitárius ideológia, mint a kommunizmus, vagy a fasizmus. | PS

Exkluzív interjút adott a PestiSrácok.hu-nak Geert Wilders, aki 2018. január 26-án azért járt Magyarországon, hogy bemutassa “Halállistán” című könyvét, ami a Patmos kiadó jóvoltából már magyarul is olvasható. A politikus elmondta, amit a baloldal rasszizmusnak nevez az valójában önvédelem, az iszlám nem egy vallás, hanem ideológia.

Dezse Balázs: Mint más iszlámkritikusnak, önnek is súlyos árat kellett fizetnie az iszlámmal szembeni bírálatáért. Szülőhazájában a holland hatóságok eljárást indítottak ön ellen gyűlöletkeltés miatt, a dzsihadisták pedig fatvát hirdettek ön ellen. Itt, Budapesten is nagy biztonsági intézkedések mellett mutatta be könyvét. Hozzászokott már ehhez, fog ez változni, egyáltalán nem fél?  

Geert Wilders: Az ember ehhez soha nem szokik igazán hozzá, és nem is kellene, hogy hozzászokjak, de meg kell tanulni együtt élni vele. Velem ez van, már vagy 13-14 éve. Bárkiről is van szó, bármilyen gondolatai is vannak az embernek nekünk demokratikus módon, nem pedig erőszakosan kellene “harcolnunk” egymással, nem fenyegetésekkel, fatvával, vagy bármi ilyesmivel. Tudom miért csinálom, tudom miért kelek fel az ágyból minden nap: azért, hogy harcoljak a népünk szabadságáért. Ez nem mindig könnyű, én is csak ember vagyok. A könyvemben is leírom, ironikus, hogy a szabadság védelmezőit gyűlöletbeszéd vádjával illetik, miközben az iszlám követői bármit mondhatnak, olyanokat is, hogy a melegeket a háztetőkről kellene ledobni, a hitetleneket pedig meg kell büntetni, vagy Izraelt el kell pusztítani. 

Dezse Balázs: A baloldalon sokan azt gondolják, hogy aki nem híve a nyitott határoknak és a végtelen toleranciának az rasszista, idegengyűlölő és az erőszakot propagálja. Ön egyszer azt mondta, idézem: “Nem áll szándékomban, hogy bármiféle közöm legyen az erőszakhoz, épp ellenkezőleg, elítélem az erőszakot. Én csak vitákat szeretnék folytatni.” A migrációpártiak meg sem akarják hallani a bevándorlást ellenzők hangját. Lehet így érdemben vitázni?  

Igen. Ezt kellene tennünk, mert mi ilyenek vagyunk. Ez az, ami megkülönböztet minket a dzsihadistáktól. Mi jogállamban gondolkodunk. A könyvem első fejezetének a címe “Balta a toll ellen”. Ők sokszor a baltát használják, nekünk viszont csak a toll maradt. De azt gondolom, hogy lehetséges, és nekünk ezt is kell tennünk, és valóban semmi extrém, vagy rasszista nincs abban, ha az ember büszke a származására, az identitására, a kulturális hagyományaira, a nemzetére, vagy az országára. Pont az ellenkezője igaz: ha tömeges migrációt importál az ember, amelyet egy intoleráns ideológia, az iszlám tart össze, amely nem akar asszimilálódni, hanem leginkább uralkodni, alárendelni akar anélkül, hogy szándékában állna együttműködni, az inkább rasszista, mint azok az emberek, akik azt mondják, elnézést, de nekem nem minden emberrel van bajom, mert nem minden muszlim terrorista, de sajnos a legtöbb terrorista muszlim. Ezt kimondani, az igazságról beszélni nem rasszizmus, hanem harc a rasszizmus ellen. Az iszlám a rasszista, nem pedig mi.

Dezse Balázs: Mi a helyzet azokkal a nem muszlim emberekkel, európai vezetőkkel, akik Európába hívják a muszlimokat. Kinek az érdeke az, hogy elárasszák Európát ezekkel az emberekkel? 

Senkinek az érdekében nem kellene állnia. Tudja, Nyugat-Európában sok muszlim jelentős erővé válik. Hollandiában egymillióan vannak és szavaznak, a baloldali és szocialista pártok pedig tőlük függenek, vagyis a szavazatuktól. Gyakran azért nyernek ezek a pártok helyhatósági választásokat, mert muszlim szavazatokat kapnak. Ezek olyan emberek, akik nem csak kulturális relativisták, hanem politikailag korrektek is, akik félnek az igazságtól, és mindenkit őrültnek bélyegeznek, aki ki meri mondani ennek az ellenkezőjét. Szóval senkinek nem áll érdekében, de az emberek szerencsére kezdenek ébredezni. Ez látszik abból, hogy Merkel asszony is veszít a népszerűségéből, és az olyan pártok, mint az enyém azok egyre erősebbek. Ez még persze nem elég, de akkor is lassan, de biztosan elindult a változás. Azt remélem, hogy van még időnk.

Szarvas Szilveszter: Gondolja, hogy Európa és a kultúránk még megmenthető? 

Igen, meg lehet még menteni. Ha az ember elsősorban elég bátor ahhoz, hogy meghatározza, mi is valójában az iszlám. Itt ismét megjegyzem nem minden muszlim emberről beszélek, megkülönböztetem egymástól az embereket és az ideológiát. Az iszlám egy totalitárius ideológia, mint a kommunizmus, vagy a fasizmus, nem olyan, mint a kereszténység, vagy a júdaizmus.  Erre bizonyíték is van: ha el akarod hagyni az iszlámot, akkor a büntetés: halál. Egyszerűen nem hagyhatod el az iszlámot. Ez a legnagyobb bizonyítéka annak, hogy ez egy totalitárius ideológia. Az emberek nem hagyhatják el. Szóval első körben az iszlámmal kapcsolatban kell őszintének lennünk, másodszor pedig le kell állítanunk az muszlim országokból történő bevándorlást. Ezen kívül el kellene küldeni azokat, akik illegálisan tartózkodnak az országunkban. Ez teljesen normális dolgok, ha valaki engedély nélkül tartózkodik az ember házában, akkor azt joga van elküldeni, és ilyenkor az ember nem rasszista, hanem csak megvédi a saját házát. Nekünk is meg kellene védenünk a saját házunkat. Nem engedhetjük meg, hogy ennyiféle ember és ideológia kihasználja a jogállamunkat és az alkotmányunkat, azért, hogy a végén lerombolják mindezt. Azt gondolom, hogy eltökélt híve vagyok a vallásszabadságnak, de azt is gondolom, hogy az iszlám az nem egy vallás, hanem egy ideológia. Ha mi garantáljuk, hogy az iszlám egy vallás, és ezért legyenek mecsetek, legyen szeretet és bevezethetik a saríát, akkor a végén nem lesz demokrácia. Nem szabad hagynunk, hogy a szabadságunkat használhassák annak érdekében, hogy lerombolhassák a szabadságunkat.

Szarvas Szilveszter: A jelenlegi helyzetben hogyan látja Európa és az európai nemzetek jövőjét? 

Európa beteg. Nem igazán Európa, mint kontinens, hanem az Európai Unió. Az EU, vagyis Brüsszel, ahogy Hollandiában mi nevezzük azt a célt tűzte ki maga elé, hogy tönkretegye a nemzetállamokat, annak érdekében, hogy kialakíthasson egy olyan európai szuperállamot, amelyben nincsenek nemzeti identitások. Ezért mondom azt, hogy manapság egyfajta identitásválságban vagyunk, hiszen odaadtuk a jogainkat Brüsszelnek, pontosabban azt a jogot, hogy dönthessünk a saját határaink sorsáról. Brüsszelnek sok dologban benne van a keze. Amikor szóba kerül az EU, akkor mindenki gazdaságról beszél, meg pénzügyekről, de nézzük meg a helyzetet kulturális szempontból, vagy bevándorlási szempontból. Az egész nevetséges, Magyarország le akarja zárni a határait, meg akarja védeni az identitását, Brüsszel pedig bíróság elé akarja állítani az országot, mert azt akarja, hogy  bevándorlókat fogadjon be. Az egész egy vicc. Ez ma Európa, és nekünk ezt meg kell változtatnunk.

Dezse Balázs: Elég gyakran járunk Brüsszelben, látjuk, hogy mi történik az utcákon, amiken elég ijesztő végigsétálni. Ezt miért nem látják a politikusok?

Mert félnek. Egy kollégám, egy parlamenti képviselő elvitt minket Molanbeekbe, ahol a Bataclanban történt mészárlás elkövetői is bujkáltak, az emberek pedig védték őket. Érdekes, az emberek nem szóltak a rendőrségnek, hogy gyilkosok vannak köztük, hanem megvédték őket. A baloldal és a liberálisok politikailag korrektek, vagyis nem merik kimondani, hogy a mi kultúránk jobb, mint az övék, és meg kell védenünk azt. Nekik ez rasszizmus, extrémizmus és politikailag inkorrekt. A másik az, hogy ők ettől függenek, kell nekik a szavazat, a támogatás. Több millióan vannak. Meg attól is félnek, hogy ha az igazságot mondod ki, akkor bíróságra visznek, jön a fatva, rasszistának neveznek, és a végén testőrökre lesz szükséged. Bárki, aki normálisan gondolkozik azt mondaná, nekem erre nincs szükségem. Miért is tennél ilyet, csak bajba kerülsz miatta. De akkor is, ez az egyetlen út. Ha mindenki fél, és mindeni gyáva, akkor semmi nem fog változni.

Szarvas Szilveszter: Orbán Viktort az év emberének nevezte tavaly decemberben, a magyar kormányfőről azt mondta, hogy igazi hazafi, aki erőt sugároz és víziója is van. Brüsszel folyamatosan a szőnyeg szélére állítja a magyar miniszterelnököt. Hogyan jellemezné Orbán Viktor és az EU harcát?  

Orbán Viktor ellenáll Brüsszelnek, én pedig szurkolok neki ebben. Más visegrádi országok is ezt teszik más okok miatt. A lengyelek is felállnak Brüsszel ellen és a csehek is. Orbán is feláll és megmutatja, hogy ő vezeti a saját országát, ami nekem nagyon tetszik, és bárcsak nekünk is lenne egy olyan vezetőnk, akinek csak 10 százalékban van annyi vér a pucájában, mint Orbán Viktornak. Az, hogy Orbán Viktort megválasztják-e idén vagy sem az nem az én dolgom, én csak egy vendég vagyok itt, ez pedig egy demokrácia, amelyben önöknek kell eldönteni, hogy ki lesz a miniszterelnök. De hadd tegyem hozzá, hogy a választások kimenetele nagyon fontos lesz Európa többi részének a szempontjából. Egész Brüsszel abban reménykedik, hogy egy másik kormány kerül hatalomra itt, és valószínűleg rengeteg pezsgőt innának, ha esetleg az MSZP alakítana inkább kormányt. De óvatosnak kell lennem a belpolitikával kapcsolatban, tény azonban, hogy Orbán Viktor hajlandó volt megvédeni a saját országát, és ellenállni Brüsszel nevetséges kötelezettségeinek. Ő egy jó politikus.

Szarvas Szilveszter: Gondolja, hogy a magyar miniszterelnök meghatározó erővé válhat Európában? 

Magyarországnak szövetségesekre van szüksége. Én azt szeretném, ha az én országom kilépne az EU-ból, mert úgy vélem, hogy ez egy befuccsolt projekt.Jól indult a dolog az 50-es években, és mi benne vagyunk ugyebár a hat alapító ország között is. Az egész egy jó gazdasági együttműködésként kezdődött, én pedig szeretem a gazdasági együttműködéseket. Sajnos azonban egy politikai unió lett belőle, és a politika, mint egy szörnyeteg egyre több hatalmat akar, és mindezt a nemzetállamoktól szeretné elvenni. De nem csak Brüsszelt kell hibáztatni, mi magunk adtunk Brüsszelnek jogokat erre. Brüsszel nem szállta meg Hollandiát, mi magunk adtuk nekik a jogokat, és mint minden szörnyeteg esetében, ha ad az ember nekik valamit, akkor soha nem kapja vissza. Ezért gondolom, hogy el kellene hagynunk az EU-t. Egy olyan ország esetében, mint Magyarország szerintem maradni kellene, már csak az uniósfelzárkóztató támogatások miatt is, amit minden évben kap az ország – ami részben a mi pénzünk is, de ez így van rendjén – de kell, hogy legyenek szövetségesek, mint például a V4-ek. Manapság, amikor a lengyel kormányt bíróság elé viszik és szankciókkal sújtják, akkor ott van egy olyan ország, Magyarország, amely azt mondja, hogy ezt mi megvétózzuk. Az EU nem választott politikusai pedig nem tehetnek semmit a megválasztott politikusokkal. Szóval, ha Magyarország marad, amit én nem javaslok Hollandiának, akkor találjanak szövetségeseket. Ma a V4-ek együttműködése, szövetsége a legjobb és legerősebb Európában.

Szarvas Szilveszter: Soros György azt mondta, a migráció jót tesz Európának, a milliárdos spekuláns ezért évi több százezer, vagy akár milliónyi bevándorló befogadását ösztönzi. Mit gondol erről és Soros Györgyről?

Soros György egy nagyon veszélyes ember. Ő az igazi kulturális relativista, aki azt gondolja, hogy a bevándorlás, bárhonnan jöjjön is, az kulturális gazdagodást jelent. Soros György mindent képes feladni, amiért az apáink és nagyapáink harcoltak. Soros György nagyon veszélyes.

Dezse Balázs: Még egy kérdés a könyvvel kapcsolatban: a bemutatón említette, hogy az amerikai kiadáson kívül csak magyar verzió létezik. Miért van ez? Mások nem akarják kiadni?

Különböző okai vannak. Volt például egy német kiadó, akit érdekelt, de azt vettük észre, hogy a fordításban megváltoztatta a szöveget. Ahol iszlámot írtam, ott ők szélsőséges iszlámot, és így tovább. Mondtuk, hogy a fordítás az nem módosítást jelent. Végül is nem sikerült megcsinálni, mert azt mondta, hogy ha mindent úgy írt volna le, ahogy én írtam, akkor bajba került volna. Hollandiában volt korábban egy könyvem, amit kiadtak ugyan, de a kiadó névtelen akart maradni, és a könyvbemutatón is bajok voltak, mert féltek attól, hogy kiadják. Amerikában más a helyzet, ott van az alkotmány első módosítása, ami védi a szólásszabadságot, és ami megvédi az embert. Sajnos Európában nem ez a helyzet. Magyarországon sem gond kiadni ilyesmit, mert itt is van szólásszabadság. Egyébként, ha  a kerszténységről írtam volna, akkor nem lett volna semmi probléma, nem hívtak volna rasszistának és megölni sem szerettek volna. Éppen ez bizonyítja, hogy az iszlám nem egy vallás, hanem egy ideológia.

Dezse Balázs: Volt olyan pillanat, amikor megbánta, hogy kimondta az igazságot? 

Nem. Ha újrakezdhetném is ugyanígy tenném, de nem tanácsolom senkinek, hogy utánozzon, mert nem könnyű.


Az ineterjút készítette: Szarvas Szilveszter és Dezse Balázs

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=9657

Bejegyzés: on 2019. jan. 11.. A bejegyzés kategóriái: Geert Wilders, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes