HIDZSÁB HOAX: Nem történt támadás a muszlim lány ellen Torontóban a rendőrség szerint

Egy fiatal muzulmán lány azt állította, hogy egy férfi megvágta a hidzsábját egy ollóval, amikor iskolába ment. A rendőrség azt mondta, hogy az incidens NEM TÖRTÉNT MEG. Az estere 2018 januárjában került sor.

Linda Ward beszámolója a torontoi rendőrkapitányságról: A rendőrség elmondása szerint az alapos nyomozás eredményeképp – amelyben bizonyítékokat gyűjtöttek és tanúkat hallgattak ki – a rendőrség arra a következtetésre jutott, hogy az események valójában NEM TÖRTÉNTEK MEG. Péntek reggel egy 11 éves lány azt mondta, hogy iskolába ment a kisöccsével, amikor kétszer is odament hozzá egy férfi, hogy „megvágja a hidzsábját” . Akkor ez a NEMZETKÖZI SAJTÓ CÍMLAPJAIRA KERÜLT és a hír futótűzként terjedt a közösségi médiában; a lány jelentette az esetet az iskolában és a torontoi rendőrségen is, akik akkor azt mondták, hogy GYŰLÖLET-BŰNCSELEKMÉNYKÉNT kezelik az ügyet.

A rendőrség szóvivője a következőket mondta azzal kapcsolatban, hogy hogyan jutottak erre az új következtetésre:

“Egy csapat dolgozott ezen, akik pénteken és a hétvégén több forrásból gyűjtöttek bizonyítékokat, az összegyűjtött információkat elemezték és tesztelték, és az egyetlen értelmes következtetés az volt, hogy a leírt események nem történtek meg.”

A rendőrség azt mondja, hogy ma reggel jutottak erre a következtetésre és sürgősséggel adták ki ezt az információt, mert óriási figyelem övezte az ügyet: pénteken a miniszterelnök, és a polgármester is megszólaltak a nyilvánosság előtt, és ELÍTÉLTÉK az ÁLLÍTÓLAGOS támadásokat, továbbá rengeteg idő és pénz ment el a nyomozásra.

Hogyan
történhetett ez meg?

A
rendőrség azt mondja, hogy nem akarnak találgatni, mert a nyomozást lezárták. Azt
illetően, hogy ez egy koholmány volt-e, vagy HOAX, nem nyilatkoznak, mivel nem
folytatnak további eljárásokat az eset EGYIK SZEREPLŐJE ELLEN SEM.

Az állítólagos incidensre olyan magas szintű politikusok reagáltak, mint Toronto polgármestere és a miniszterelnök.

Mindketten kiadtak közleményeket. Trudeau többek között ezt mondta: „A gyűlölet-bűncselekmények terjedésének sajnálatos mintázatát látjuk az elmúlt hónapokban a vallási kisebbségek ellen. Rendkívül komolyan kell vennünk ezt az ügyet, mivel ez a mintázat a növekvő intolerancia figyelmeztető jele. Megkönnyebbültünk és hálásak vagyunk, hogy ez az esemény nem történt meg.”

Toronto polgármestere, John Tory pedig ezt mondta a rendőrségi bejelentés kapcsán: „Ha bármikor hírek, VAGY GYANÚSÍTÁSOK jelennek meg gyűlöletről vagy intoleranciáról a városunkban, akkor hallani fogják, hogy én felszólalok ez ellen. EBBEN AZ ESETBEN rendőrség nyomozása arra jutott, hogy a leírt események nem történtek meg. Jó tudni, hogy EZ AZ ESET nem történt meg.”


Kapcsolódó: A nagy kanadai hidzsabos átverés | Ezra Levant

Print Friendly, PDF & Email