Milo: az igazság bohóca | Jordan Peterson

Jordan Peterson: Milo egy bámulatos figura. Egy két lábon járó önellentmondás. Nem lehet beskatulyázni. Egy félig zsidó, félig angol, meleg provokátor, katolikus, aki szereti a fekete fiúkat, és aki hatást gyakorol az amerikai republikánusokra.

Mit lehet mondani egy ilyen valakiről? Ő egy tréfacsináló, ha archetípusokról beszélünk; egy provokátor, egy komikus.

A különös a komikusokban az, hogy olyanok, mint az udvari bolond a királyi udvarban. Csak az udvari bolond mondhatta ki az igazságot, mert ő annyira rangon aluli volt. És ezt a szerepet játsszák a provokátorok és komikusok is. Szurkálódnak. Kinevetnek. Viccet csinálnak mindenből. Milo még úgy is öltözik mint egy bohóc. Ő egy bölcs felforgató.

Az ilyen figurák válságok idején jelennek meg, és rámutatnak olyan dolgokra, amiket senki sem akar látni és olyan dolgokat mondanak ki, amiket senki sem akar kimondani.

Mondhatsz rá szörnyű dolgokat, hogy egy provokátor, egocentrikus, de azt nem gondolom, hogy nárcisztikus, mivel képes az önreflexióra. Bátor és megállíthatatlan. Ez elkápráztat engem. Soha nem láttam még olyan embert – és találkoztam néhány elég okos emberrel -, aki ennyi rázúdított kritikát képes lenne elviselni és visszaverni úgy, ahogy ő. Ez baromi elkápráztató.

Minden igaz, amit róla mondtál, de igazából a történelem idézi meg a szónokokat. És mi Milo-t idéztük meg. Ez megmutatja, hogy milyen időkben élünk.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=9707

Bejegyzés: on 2019. jan. 14.. A bejegyzés kategóriái: MILO. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes