Iszlám: amit a Nyugatnak tudnia kell (film)


Gyakorlatilag minden jelentősebb nyugati vezető az elmúlt években annak a nézetének adott hangot, hogy az iszlám egy békés vallás, és hogy azok, akik a nevében erőszakot követnek el olyan fanatikusok, akik félreértelmezik a tanításait. Ezen állítás, bár széles körben elterjedt, még sincs komoly nyilvános vizsgálatnak alávetve. Most végre feltesszük a kérdést,

„AZ ISZLÁM ÖNMAGÁBAN ERŐSZAKOS?”

A Korán, más iszlám szövegek és Mohamed próféta példájának vizsgálatán keresztül ez a 2006-os dokumentumfilm megmutatja, komoly és módszeres elemzésen keresztül, hogy a nem muszlimokkal szembeni erőszak az iszlám szerves része és mindig is az volt. Bár a „dzsihád” szónak a legjobb fordítása a „küzdelem”, mégis a Koránból és Mohamed életéből nem kevesebbet jelent, mint szervezett háború a hitetlenekkel szemben. Elsődlegesen az iszlám saját forrásaira támaszkodva, ez a dokumentumfilm megmutatja, hogy az iszlám erőszakos, terjeszkedő ideológia, melynek célja az, hogy más vallásokat, kultúrákat és kormányokat megsemmisítsen és leigázzon.

A dokumentumfilm eredeti interjúkat, idézeteket iszlám szövegekből, iszlám művészeti munkákat, számítógéppel animált térképeket, nyugati vezetők beszédeit és iszlám televíziók közvetítéseit tartalmazza.

Interjúk találhatok olyan neves iszlámszakértőkkel, mint Robert Spencer, Serge TrifkovicBat Ye’orAbdullah Al-Araby, és a néhai terrorista Walid Shoebat.

Print Friendly, PDF & Email