Súlyos hatósági visszaélések a börtönben – Tommy Robinson interjú

“Meg akartak törni pszichológiailag” – mondja Tommy. A családját savtámadásokkal ijesztgették; muszlimok közé helyezték, hogy magánzárkába zárhassák, sz@rt dobtak be az ablakán, beszennyezhették az ételét és éhezett. Mindezt ártatlanul.

Tommy Robinson két és fél hónapot töltött két börtönben, most pedig kiszabadult és megosztotta az “élményeit” a nagyvilággal. Robinson kifejtette, hogy két hétig volt egy olyan börtönben, ahol alapvetően nem volt rossz dolga, ránéztek az őrök, biliárdozott, töltötte tisztességgel a büntetését. Ezt követően azonban áthelyezték egy olyan börtönbe, ahol az elítéltek 71 százaléka muzulmán rab volt, ráadásul nagyrészt bűnbandák tagjai.

Magánzárkába került, furfangos módon arra hivatkozva, hogy nehogy baja essen, hiszen több muzulmán banda is a megölésével fenyegetőzött. Egy apró, alagsori zárkát kapott, olyan ablakkal, melyet nem lehetett kinyitni, mert állandóan dobáltak valamit felé. Azonban úgy szervezték meg az elhelyezését, hogy az ablakával szemközt volt a börtönmecset, így csak azt látta a külvilágból. Minden rab az ablaka alatt haladt el, folyamatosan gyümölcsökkel, fekáliával dobálták az ablakot, valamit köpködtek. A zárkában olyan meleg volt, hogy minden egyes nap teljesen csatakosra izzadt és igyekeztek minden kapcsolatát minimálisra csökkenteni a külvilággal.

Vajon most hol voltak az emberi jogokat bőszen követelő aktivisták? Melyik illegális bevándorló kaphatna ilyen elbánást, vagy ha előfordulna ilyen, milyen elemi erejű felháborodást keltene mindez? Az történt, hogy Tommy Robinson nem erőszakos cselekményért kapott börtönbüntetést, mégis egy hírhedt, muszlim bandákat tömörítő börtönbe, erőszakos bűncselekményekért elítélt rabok közé helyezték át. Robinson közel húsz kilót fogyott bő két hónap alatt:

Közel negyven fontot (majdnem 20 kg) fogytam a börtönben. A napi fejadagom egy tonhalkonzerv volt és egy szelet gyümölcs. Pedig állítólag Őfelsége börtönében voltam, nem Guantanamón.

Robinson először beszélt arról, hogy 2012-ben már letartóztatták egyszer öt hónapra, amikor ugyancsak magánzárkába került. Olyan körülmények között tartották, hogy a szabadulása után poszttraumás stresszt állapítottak meg nála, mintha háborús események szemtanúja és résztvevője lett volna.

Jelenleg tehát ilyen az angol jog, ha az ember tabukat mer döntögetni. Érdemes még azt felidézni az interjúból, amikor Robinson elmeséli, hogy egy úgynevezett emberi jogi aktivista érvelt amellett, hogy neki miért kell börtönbe kerülnie. Vajon mire számíthat majd Anglia lakossága a saría jog bevezetését követően?


Tommy Robinsont gyilkos muszlim börtönbandák kezére adta a brit “igazságszolgáltatás” |Pesti Srácok

Tommy Robinson: a cellám ablakával szemben volt a börtönmecset | Pesti Srácok

Vallott fogva tartása körülményeiről Tommy Robinson | Mandiner

Print Friendly, PDF & Email