Spencer: ez nem menekültválság, ez hidzsra!

Riporter: Nagyon foglalkoztatja az embereket a bevándorlás témája, mind Európában, mind pedig Amerikában. A Fehér Ház 10.000 újabb muzulmán bevándorlóra tett ígéretet. Jó mindez?

Robert Spencer: Ez egyáltalán nem jó! Ez egy súlyos probléma. Ez nem egy menekültválság! Az Iszlám Állam a múlt év februárjában azzal fenyegetőzött, hogy 500 000 menekülttel árasztja el Európát. Ők a menekültek alatt olyan embereket értenek, akik Allah ügyéért emigrálnak, migránsok, arabul muhadzsirunok.

A hidzsra az iszlám időszámítás kezdete, amikor Mohamed Mekkából Medinába emigrált, azért, hogy ott elterjessze az iszlámot. Ez az első nap a naptárban, nem pedig az, amikor prófétává vált. Így ez egy nagyon fontos elképzelés az iszlámban. Az Iszlám Állam pontosan ebben a kontextusban beszél erről. Azt mondják, hogy Európába fogják küldeni az embereiket azért, hogy felforgassák a rendet, és végső soron elfoglalják és iszlamizálják a régiót.

Nemrég az Iszlám Állam egyik szóvivője azt mondta, hogy már 4000 emberük van Európában. A libanoni oktatásügyi miniszter pedig azt mondta, hogy 20 000 aktív dzsihádista van azok között a szír menekültek között, akik a libanoni menekülttáborokban vannak. Ezek hatalmas számok, amihez még hozzájön az a ki tudja mennyi dzsihádista, akik már Európában vannak.

Mennyire kell kapcsolatba lépniük ismert csoportokkal, hogy veszélyt jelentsenek a Nyugat számára?

Erre nincs szükségük. Csupán annyi szükséges, hogy amikor az Iszlám Állam azt mondja, hogy „Szükségünk van arra, hogy rendőrt vagy katonát ölj Európában, vagy támadj meg valamilyen létesítményt”, akkor higgyenek abban, hogy ők képviselik a valódi Kalifátust – a muzulmánok egyetlen legitim kormányát – és tegyenek eleget ennek a felszólításnak.

A nyugati hatóságok mennyire vannak ennek tudatában?

Úgy gondolom egyáltalán nincsenek ennek tudatában, sőt úgy gondolják, hogy azok, akik erre figyelmeztetnek, azok őrült, rasszista, bigott iszlamofóbok. De erre azt mondom, hogy amikor a libanoni oktatásügyi miniszter azt mondja, hogy húszezer aktív dzsihádista van az országában levő menekülttáborokban, akkor ő nem igazán felel meg a fehér, rasszista, xenofób jobboldali profiljának.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=10098

Bejegyzés: on 2019. jan. 30.. A bejegyzés kategóriái: Hidzsra - migráció, Legfrissebb, Robert Spencer. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes