Milos Zeman cseh elnök beszéde az Iszlámellenes Blokk rendezvényén – 2015


Kedves polgártársaim!

Szeretném megköszönni a rendezvény szervezőinek a meghívást, mivel békésen és nyugodtan mindannyiunknak emlékeznünk kell két november 17-ei eseményre:

1939. november 17-ére és 1989. november 17-ére.

A köztük levő 50 év ellenére mi köti össze ezt a két eseményt? Két dolog. Először is a nemzet megszállással szembeni ellenállása – ami látható formát öltött a német megszállással szemben, és bár rejtett volt, de mégis létezett a szovjet megszállással szemben is.

Ez a nemzet megérdemli, hogy senki se irányítsa kívülről – megismétlem SENKI -, megmondva neki, hogy mit tehet és mit nem.

Azonban ugyanilyen fontos a két eseményt összekötő másik dolog is. Azokban az időkben az emberek kimentek az utcára, hogy tiltakozzanak a manipulációval szemben. Tiltakoztak az ellen, hogy rájuk erőltessék az egy „igaz” véleményt, az egyforma vélemény kényszerzubbonyát. Tiltakoztak az ellen, hogy nem gondolkodhattak másképp, csak úgy, ahogy a manipulálók elrendelték számukra.

Ma egy szabad társadalomban élünk, ahol az agymosás nehezebb, mint a múltban. De ez nem jelenti azt, hogy nem létezik! A manipuláció létezik, és szép elnevezései vannak.

Hármat megemlítek ezek közül. Néhányan magukat „értékformálónak” tartják, és azt gondolják magukról, hogy joguk van megmondani nekünk, milyen értékeket kell elfogadnunk és miket nem.

Mások a közvélemény vezetőinek tartják magukat. Ez lenne az úgynevezett „elit”, akik csak a profiljukat akarják szépíteni, és legitimálni a pozíciójukat, úgy hogy közben nem kaptak erre felhatalmazást az emberektől.

De a legbaljóslatúbbak a véleményformálók. Ők lenézik az embereket. Úgy gondolják, hogy az emberek olyanok, mint a gyurma vagy tészta, amit olyan formára lehet gyúrni, amilyet a manipulátor szeretne. De mi nem vagyunk tészták vagy gyurmák. Az itt jelenlevők a tőlük telhető legtöbbet megteszik, hogy önállóan gondolkozzanak.

Számtalan mádiaüzenetet láthattunk, hallhattunk, de van egy, amiről szeretnék beszélni, mivel ez az egész nemzetet felkavarta.

Ez pedig a média üzenete a migránsválsággal kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy szükséges az eltérő vélemény tolerálása. Egy szabad társadalomban mindenki kifejezheti véleményét, és egy igazán szabad társadalomban nem szabad elhallgattatni és megbélyegezni az ellentétes véleményt olyan sértő szavakkal, mint szélsőséges, idegengyűlölő, iszalmofób, rasszista vagy fasiszta. Az ehhez hasonló címkék és becsmérlések nem érvek, és csak azoknak a gondolkodási hiányosságait mutatják, akik kiejtik őket. Az ordítozás sem érvelés. Az ordítozás a fasiszták kifejezésmódja, akiket tavaly itt láthattunk.

A nemzetünk nem idegengyűlölő. Az országunkban félmillió külföldi él. Ők képesek beilleszkedni a kultúránkba, barátságosan fogadjuk őket. Nincs velük semmi probléma. Épp ellenkezőleg! Hozzájárulnak a társadalmunkhoz. Azonban az ő kultúrájuk teljes mértékben összeegyeztethető az európai értékekkel. Nem a gyilkosok és a vallási gyűlölet kultúrája.

Amikor felteszem a kérdést, hogy mi okozza a migrációt, tudatában vagyok annak, hogy az illegális migránsok nagy része jól táplált férfi. Miért nem harcolnak az Iszlám Állam ellen az országuk szabadságáért? Ha pedig olyan országból jönnek, ahol nincs háború, akkor miért nem maradnak otthon és dolgoznak az országukért? Azért, hogy az egy jobb és gazdagabb hely legyen, és túllépjen a jelenlegi elmaradottságán?

A köztársasági elnök hangjának a nép hangjának kell lennie, nem pedig a média hangjának, a média szócsövének. Tudom, hogy az életem sokkal könnyebb lenne, ha a média hangja lennék. Az újságírók, akik olyan dolgokról írnak, amit nem értenek, dicsérnék a szép beszédemet. De ezzel konfliktusba kerülnék a nemzetemmel.

Végezetül, arra kérek itt mindenkit, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy továbbra is egy szabad társadalomban éljünk, ahol tiszteletben tartjuk az eltérő véleményeket, érveket használva megvitatjuk őket és nem engedünk az agymosásnak.

Köszönöm a figyelmüket! Találkozunk jövőre!

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=10136

Bejegyzés: on 2019. jan. 31.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Milos Zeman. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes