Dzsihádista kiképzőtábor az USA-ban

Iskolai mészárlásra képezte ki a fogvatartott gyerekeket az a két dzsihadista férfi, akiket 2018. augusztusában tartóztatott le a rendőrség az Egyesült Államokban, Új-Mexikóban. A két férfi és a velük együtt élő három nő összesen 11, egy és tizenöt év közötti gyereket tartott rabságban elképesztően rossz körülmények között.

A 39 éves Siraj Wahhaj az egyik fővádlott, aki a nyomozók szerint egy mindentől távol eső düledező viskóban tartotta fogva 11 gyereket. A rendőrök társát, Lucas Mortont is elfogták. Velük volt három nő is, akik a feltételezés szerint édesanyjaik az 1 és 15 év közötti gyermekeknek. 

A fiatalok borzasztó körülmények között éltek egy mindentől távol eső bozótos terület közepén. A föld alá süllyesztett düledező viskóban víz és áram sem volt. A gyerekek éheztek és szomjaztak, a puskákkal és pisztolyokkal felfegyverzett férfiak pedig a nyomozók szerint arra kényszerítették áldozataikat, hogy a radikális iszlám tanai szerint éljenek. A vizsgálat kiderítette azt is, hogy a nagyobbakat lőni tanították, hogy felkészítsék őket egy iskolai mészárlásra. 

Wahhajot gyermekrablás, társát pedig szökevény rejtegetése miatt tartóztatták le. Wahhaj egy AR-15-ös puskával és négy pisztollyal volt felfegyverkezve, a hatóságok szerint mindketten a radikális muszlim hívei. Wahhaj ellen Georgia államban adtak kikörözést, mert azzal vádolták, hogy elrabolta anyjától saját hároméves kisfiát. A gyereket először nem találták a viskóban, azonban a terület átvizsgálásakor a rendőrök rábukkantak a holttestére, de ezt még hivatalosan nem erősítették meg. 

A  Wahhaj név ismerősen csenghet az Egyesült Államokban, apja ugyanis az egyik legbefolyásosabb amerikai muszlim vallási vezető. Siraj Wahhaj brooklyni imám, aki azért vált híressé, mert tanúskodott Omar Abdel-Rahman mellett. Rahmant azért ítélte el a bíróság, mert részt vett a World Trade Center elleni 1993-as robbantásos merénylet végrehajtásában. A támadásban hat ember halt meg, körülbelül ezer pedig megsebesült. Ez volt az Egyesült Államok területén elkövetett első komoly merénylet. 


MÉSZÁRLÁSRA KÉPEZTÉK A GYEREKET | Tv2
Iszlamisták tartották fogva és képezték ki mészárlásra az új-mexikói gyerekeket |PestiSrácok
Gyilkolásra képezték a gyerekeket az iszlamista fogva tartók | EchoTV

Print Friendly, PDF & Email