Halálba kergettek a mohamedán migránsok egy bevándorlásellenes képviselőnőt

2018 augusztus 8-án öngyilkos lett Willie Dille hágai önkormányzati képviselő, a holland bevándorlásellenes Szabadságpárt tagja, a párt korábbi országgyűlési képviselője. A politikusnő nem sokkal az öngyilkosságát megelőzően egy videót tett közzé Facebookon, amelyben beszámolt arról, hogy még 2017 elején, az önkormányzati választás napján elrabolta egy muszlim migránsbanda, csoportosan megerőszakolták, és arra kényszerítették, hogy „tartsa a száját a képviselőtestületben” . Vagyis ne szólaljon fel többet a muszlim térnyeréssel szemben. Az erőszak után megkérdezték a nőt, hogy „tiszteled-e már Mohamed prófétát?”

A nemi erőszakkal arra kényszerítették a hágai képviselőt, hogy „tartsa a száját a képviselőtestületben”, vagyis ne szólaljon fel többet a hollandiai mohamedán térnyeréssel szemben, és ne beszéljen az iszlamizáció veszélyeiről. Az erőszak után megkérdezték a nőt:

„Tiszteled-e már Mohamed prófétát, Allahot és Arnaudot?”

A nő a támadás hátterében egykori politikustársát, Arnoud van Doornt sejtette, aki 2010-ig maga is az iszlámellenes PVV tagja volt, majd 2011-ben eltávolították a párt soraiból.

Van Doorn hónapokkal az eset után áttért az iszlám vallásra, és ma az Európai Dawah Alapítványt (da’wah arabul az iszlám ismertetését, terjesztését jelenti) vezeti, illetve egy helyi iszlamista párt képviselője Hágában. Holland sajtóforrások szerint Willie Dille arra utalhatott a felvételen, hogy Arnoud van Doorn a kirúgatása miatt akart rajta bosszút állni. A férfit 2014-ben egyébként börtönnel fenyegették, mert mint kiderült, drogot árult kiskorúaknak, illegálisan birtokolt fegyvert, illetve bizalmas dokumentumokat szivárogtatott ki a sajtónak.

A korábban teltkarcsú Willie Dille a megerőszakolása után megtört, és nagyon lefogyott. Karen Gerbrands, a Szabadságpárt helyi elnöke elmondta a sajtónak, hogy Dille nem tudta feldolgozni, ami vele történt, és nem volt képes elviselni azokat a reakciókat, amik érték az esetet követően. Dille a Facebookon közzétett videóban mesélte el a tavalyi erőszak történetét. Senkinek sem szólt a nemi erőszakról, a rá következő napon részt vett a választási vitáin, de onnantól fogva nem érezte magát biztonságban. Beszélt a videóban a hónapokkal későbbi összeomlásáról is, amikor névtelenül bepanaszolták van Doorn pártjától, a polgármester viszont hiába tudta pontosan, hogy mi a helyzet, vizsgálatot rendelt el ellene: „A fenyegetések minden irányból folytatódtak, és senki nem tett semmit – panaszolta kétségbeesetten, a sírás határán. Az öngyilkosságát feltehetően az váltotta ki, hogy két héttel korábban ismét megállította két marokkói férfi, akik közölték vele:

„Lassan elvágjuk a torkodat, és kiengedjük a véredet, amíg meg nem döglesz, amiért harcolsz az iszlám ellen.

Ugyanez megismétlődött még egyszer a nap folyamán, amikor a másik munkahelyén fogyatékos gyerekekkel foglalkozó nő éppen egy ilyen kisgyerekkel sétált a városban. A videóban megtörten mondta, hogy iszonyúan fél tőle, hogy a migránsok célpontjaivá válhatnak a gyerekei vagy azok a gyerekek, akikkel foglalkozik, és nem tud ezzel a gondolattal élni, ezért vet véget a saját harcának. Mindezért sírva kért bocsánatot a családjától.

Dille, aki eredendő gonosznak nevezte a videóban a nőgyűlölő iszlám vallást, azt is tudatta, hogy a rendőrség és a politikusok sem tudnak megfelelni a helyzetnek. A helyi rendőrség szóvivője az eset után elmondta, hogy az erőszak után Dille felvette velük a kapcsolatot, de soha nem tett hivatalosan panaszt, és nem kaptak elegendő információt tőle az erőszakra vonatkozóan, így nem tudtak nyomozást indítani. Valószínűleg a nő félt a mohamedán migránsbanda bosszújától.

A politikusnő legjobb barátja elmondta a sajtónak, hogy Dille egyáltalán nem volt beteg vagy zavarodott, minden nap beszéltek egymással, ezért is döbbentette meg az öngyilkosság.

A Szabadságpártot vezető Geert Wilders megdöbbenését fejezte ki a történtek miatt. Mint fogalmazott, Dille egy remek kolléga volt, aki mindig mások – és különösen a fiatalok – jólétét tartotta szem előtt. A bevándorlásellenes PVV parlamenti frakcióvezetője pedig azt üzente: folytatják a munkát, hogy Dille halála ne legyen hiábavaló. Halálba kergettek a mohamedán migránsok egy bevándorlásellenes képviselőnőt |PestiSrácok
Egy musz­lim banda meg­erő­sza­kolta – ön­gyil­kos lett a hol­land po­li­ti­kus | Ripost
HALÁLBA KERGETTÉK A HOLLAND POLITIKUSNŐT | Magyar Idők

Print Friendly, PDF & Email