#I.S.ISLAM 2.) Iszlám≠muszlimok

A második videóban az ex-muszlim Farraj azt mondja el, hogy milyen alapismeretek szükségesek az Iszlám Állam (ISIS) és az iszlám közötti összefüggések további, alaposabb vizsgálatához, és hogy fontos különbséget tennünk az ideológia – az iszlám – és annak követői – a muszlimok – között.

Bármikor, amikor az Iszlám Állam, az iszlám vagy a muszlimok kerülnek szóba, fontos, hogy különbséget tegyünk a muszlimok és az iszlám között. A muszlimok az iszlám követői. Akár csupán felszínesen, vagy ténylegesen gyakorolják a vallást. Az iszlám maga a vallás. Különbséget kell tennünk a kettő között. Bárki, aki ismer muszlimokat, tudja, hogy ők gyakran képviselnek egyfajta valódi őszinteséget és jóságot. A muszlimok többsége szívélyes, kedves és jóságos ember, aki nagyon szeretne megfelelni az istenének. Egyáltalán nem olyanok, mint amit általában a médiában látunk. Valójában a muszlim világ nagy része undorodik az ISIS cselekedeteitől. És közmegegyezéssel feltehetjük, hogy a legtöbb muszlim elutasítja az ISIS-t.

Tudom, hogy ez egy kissé zavaros, de ha a kutatásaink során elegendő bizonyítékot találunk az iszlám doktrínán belül, akkor magabiztosan és kétely nélkül jelenthetjük ki, hogy a probléma a radikális iszlámmal nem a muszlimok – az én családom vagy a te barátaid – miatt van, hanem magával a vallással van baj.

Ez nagyon fontos! Légy okos és ne gondold azt, hogy minden muszlim terrorista és az ISIS képviseli az összes muszlimot, mert ez nem így van. Ez butaság és sztereotipizálás.

Ezért a következő 3 kérdés segíteni fog nekünk, hogy kitaláljuk az igazságot.

1. Az ISIS vallásosnak tartja-e magát? Vagyis van-e kapcsolat a terrorszervezet és az általa alkalmazott vallás között? Ez az egy kérdés önmagában nem elegendő annak eldöntésére, hogy vajon az iszlámot eltérítette az ISIS, vagy az ISIS valójában az iszlám elvein alapszik.

Ez elvezet minket a 2. kérdéshez. Az ISIS tudatosan és szándékosan kapcsolja viselkedését vallásához, az iszlámhoz?

Végül a 3. kérdés. Léteznek-e olyan precedensek az iszlámban, amelyekkel az ISIS igazolhatja szörnyű tetteit? Vagyis az iszlám teológia, az iszlám forrásokon alapulva ösztönzi vagy helyteleníti az ISIS viselkedését? Mi az egyetlen hiteles bizonyíték, amelyből kiindulhatunk ennek megválaszolására – a szunnita iszlám összefüggésében?

Kizárólag a Korán, a hiteles hadíszok – Mohamed mondásai – és Mohamed életrajza. Csak ez a 3 dolog tekinthető hiteles forrásnak. Miért? Mert szívműtétre sem egy pékhez mész. Ugyanígy, az ember az iszlámhoz fordul az iszlámmal kapcsolatos dolgokban.

Tehát hiteles iszlám források bemutatására van szükség.

A muszlimok alapvetően a Koránt, és prófétájuk pontos cselekedeteit – a szunnát – követik. Tehát miért Bill Mahert, Ben Afflecket vagy Barck Obamát idézzük vagy miért rájuk hallgatunk az iszlámmal kapcsolatban? Ezekben a videókban nem a hírességekhez, politikusokhoz vagy a vezető médiához fordulunk, hanem közvetlenül forrásokhoz, Mohamedhez és a Koránjához.

Van néhány háttérinformáció, amit jó tudnotok ahhoz, hogy elkezdhessétek ezt az utazást.

Mohamed volt az iszlám alapítója, Mekkában született i. u. 570 körül. Saját elmondása szerint 610 körül meglátogatta Gábriel arkangyal, és állítólag részleteket közölt vele abból a Koránból, amely a mennyben található változatlanul megőrzött táblákon. Prófétai karrierje korai szakaszában Mohamed monoteista vallását hirdette, mely az arábiai bálványimádók alternatívájaként jelent meg. A bálványimádás annyira népszerű volt Arábiában, hogy Mohamed nagy ellenállásba ütközött. Olyannyira, hogy északra, Medinába kellett menekülnie. Üzenete hamarosan nyitott fülekre talált, és nagy követőtáborra tett szert. Ezekkel a követőkkel visszatért és elfoglalta Mekkát, valamint Arábia nagy részét. Valójában ez a kezdete annak, amit iszlám birodalomként vagy iszlám kalifátusként ismerünk.

Most tekerjünk előre az időben i. u. 600-tól napjainkig. Ma, 1400 évvel később, 1,5 milliárd muszlim van a világon, aki Mohamedet a „próféták pecsétjének” tekinti. A végső és legsikeresebb prófétának. 632-ben halt meg, és halála után 100 éven belül az iszlám már az egész Közel-Keleten elterjedt – sőt azon is túl. Mohamedet Medinában temették el.

Elindulunk egy utazásra, hogy kiderítsük egyszer s mindenkorra, hogy az Iszlám Állam vajon eltérítette és bemocskolta az iszlámot, vagy valójában az iszlámot helyesen követi. Tudom, hogy ez érdekel titeket, mivel ez a kérdés nem fog egyhamar eltűnni.

A videósorozat többi része ITT nézhető meg.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=10495

Bejegyzés: on 2019. Már. 7.. A bejegyzés kategóriái: Hazem Farraj, Iszlám. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes