Az iszlám 14 évszázadnyi véres történelme 15 percben | Brigitte Gabriell

Most az iszlám 1400 évnyi történelmét össze fogom sűríteni 5 percbe, olyan izgalmasan, ahogy csak tudom. Amikor kislány voltam, utáltam a történelmet. Ilyen idősen már értékelem a történelmet. Ma már értem, miért mondják, hogy „akik nem tanulnak a történelemből, arra ítéltetnek, hogy megismételjék azt”.

Hogy megérthessétek, hogy a nyugati civilizáció miért annyira különböző az iszlám világtól, ahhoz meg kell értenetek az iszlám történelmét.

Amikor a 600-as évek elején Mohamed próféta állítólag kihirdette Gábriel angyal kinyilatkoztatását, hogy ő lesz az utolsó próféta, elkezdett prédikálni saját városában, Mekkában. Megpróbált barátokat és követőket toborozni, hogy képes legyen terjeszteni vallását. 12 éven át próbálkozott ezzel, de elbukott. 12 év alatt csak a közvetlen családját és barátait tudta maga köré gyűjteni. Ezért úgy határozott, hogy „ha elmegyek Medinába” – amely Arábia üzleti központja volt, ahol a zsidók éltek –, „és nekik hirdetem a vallásomat, ők pedig elfogadnak engem, akkor a saját embereim fel fognak nézni rám és ők is el fognak fogadni.”

Úgyhogy Mohamed próféta elkezdett sok mindent kölcsönözni az Ótestamentumból, hogy vallását elfogadhatóbbá tegye a zsidók számára. Hogy nagyon hasonlóvá tegye azt. Ezért lehet olyan sok hasonlóságot találni a judaizmus és az iszlám között.

Például: a zsidók és a muszlimok sem esznek sertéshúst. A zsidók és a muszlimok is naponta többször imádkoznak. A zsidók jom kippurkor böjtölnek, a muszlimok pedig ramadánkor. Ez az oka annak, hogy sok jó írást lehet találni a Korán elején, ahol Mohamed próféta mindenféle jót mondott a „könyv népeiről”.

Fogta az üzenetét, és elment Medinába, hogy megpróbáljon zsidókat toborozni. Ott beszélt a „könyv népeiről”, és arról, hogy mennyire hasonló a két vallás. Amikor a zsidók nem fogadták el őt utolsó prófétaként és nem követték, akkor ellenük fordult és elkezdte gyilkolni őket, elkezdte elűzni őket. Az iszlám ekkor vált az első 12 évének spirituális mozgalmából egy vallásnak álcázott politikai mozgalommá. Tehát mindez a hidzsra után történt, amikor Mohamed elment Medinába és a zsidók nem fogadták el őt. Ekkor katonává, harcossá vált, és háborút hirdetett a zsidók ellen, majd elkezdte elűzni őket. A keresztények és a zsidók dimmikké, azaz másodrangú állampolgárokká váltak. Csak akkor kapták meg a jogot az életben maradáshoz – hogy ne öljék meg őket -, ha kifizették a dzsizját, a „védelmi” adót. Tehát választás elé állították őket: „térj át az iszlámra vagy fizesd a dzsizját, a ‘védelmi’ adót, és élj dimmiként az iszlám nemzetben”. A keresztények nem harangozhattak templomaikban, a zsidók nem fújhatták meg a sófár kürtöt, nem imádkozhattak nyilvánosan. A keresztények és zsidók nem gyűlhettek össze és nem építhettek új templomokat. És az a mód, ahogy a dzsizját, a „védelmi” adót kifizették, egy havi ceremónia volt, amikor a zsidóknak a belvárosba kellett menniük, le kellett térdelniük, és a természetbeni adót átadniuk a mullahnak, aki átvette a javakat, mint a ‘védelem” ellenértékét. Sok területen a zsidóknak és a keresztényeknek nyakláncot kellett viselniük, mert ezzel igazolták, hogy már kifizették a dzsizját, a „védelmi” adót.

A zsidókat tisztátalannak (nadszisz) tekintik az iszlámban. Nadzsisz a testfolyadék, a szemét, a kutya. A nadzsisz valami mocskosat jelent.

Szóval a keresztényeket és a zsidókat másodrangú állampolgárokként kezelték. És ahogy az iszlám tovább növekedett, egyre több ember lett dimmi, azaz másodosztályú állampolgár. A zsidóknak és a keresztényeknek beazonosítható ruhát kellett hordaniuk. A sárga csillag viselése, amiről sok ember azt hiszi, hogy a németek találták ki, valójában egy 9. századi iszlám „találmány”. Al-Mutavakkil abbászida kalifa találta ki, hogy a zsidók sárga csillagot viseljenek azért, hogy az utcán meg lehessen különböztetni őket. És mivel a zsidókat nadzsisznak tekintették, ha egy muzulmán férfi és egy zsidó az utca ugyanazon oldalán ment, akkor a zsidónak át kellett mennie a másik oldalra, hogy a muszlim férfi el tudjon ott menni anélkül, hogy „bemocskolná” a zsidó „tisztátalansága”. A keresztényeknek zunart kellet viselniük – ez olyan öv volt, amit itt a legtöbb férfi is visel most. Ez egy iszlám „találmány” volt a keresztények számára.

Az iszlám tovább nőtt, már egészen Jeruzsálemig eljutottak: meghódították Jeruzsálemet, és a keresztények már nem harangozhattak a városban. 1090-ben a pápa Rómában kérdőre vonta a keresztényeket: „Hogyan tudtok tehetetlenül ülni, és hagyni, hogy a testvéreitek így szenvedjenek a Szentföldön?! Menjetek oda és szabadítsátok fel a keresztényeket, segítsetek nekik!” Ezért indultak el a keresztes hadjáratok! A keresztesek nem azért indultak el, mert egyik reggel úgy keltek fel, hogy „megyek és megtérítek egy csomó muszlimot vagy lefejezem őket!” A keresztesek azért indultak el, hogy felszabadítsák Jeruzsálemet. És majdnem 100 évre fel is szabadították a várost, mielőtt Szaladin visszafoglalta volna. Ezután 1967-ig iszlám fennhatóság alatt maradt, amikor Izrael állam felszabadította Jeruzsálemet. Ezután keresztények, zsidók – és muszlimok – imádkozhattak egyazon ég alatt.

A keresztesek tovább harcoltak az iszlám ellen, és 300 éven át próbálkoztak és szenvedtek vereséget, majd az 1300-as évekre a keresztesek eltűntek, mert nem tudták legyőzni az iszlámot.

Majd az iszlám tovább terjeszkedett: eljutottak Közép-Európáig, Kínáig és Indiáig. Meghódították Spanyolországot és a nevét Andalúziára változtatták. És ahogy törtek előre és egyre több nemzetet meghódítottak, egyre több ember fizette a dzsizját, a „védelmi” adót. És ilyen módon terjeszkedett az iszlám birodalom.

Addig mentek, amíg meg nem állították őket Bécs kapuinál szeptember 11-én (1683). Mert a 9/11 dátumát Oszama bin Láden nem csak úgy előhúzta egy kalapból. Szeptember 11-e az iszlám naptár szimbolikus dátuma. Az 1600-as évekre az iszlám a föld nagyobb területét fedte le, mint a Római Birodalom hatalma csúcspontján. Az 1600-as és 1800-as évek között Európában zajlott az ipari forradalom. Az európaiak már gyárakban gyártották a termékeket, így a termékek eladásán annyi pénzt kerestek, hogy egy erős hadsereget tudtak létrehozni a muszlimok elleni harcokhoz. Ezért tudták megállítani a muszlimokat Bécs kapuinál szeptember 11-én (1683).

Az európaiak elkezdték visszaszorítani az iszlámot. Kiszorították Európából, és egészen a Közel-Keletig valamint Észak-Afrikáig szorították vissza őket. 1924-ben vége lett az iszlám birodalomnak, az iszlám kalifátusnak. Törökországban, a szekuláris miniszterelnök Atatürk véget vetett az iszlám birodalomnak és a nőknek szavazati jogot adott, megadta a nőknek a tanuláshoz, a munkához, és a férj szabad megválasztásához való jogot, betiltotta a hidzsáb viselését, a férfiaknak pedig a szakáll viselését.

A muszlimok annyira gyűlölik Atatürköt, hogy zsidó ügynöknek tekintik. Úgy hiszik, hogy az anyja és a vérvonala zsidó volt és ez befolyásolta Atatürköt.

Mire az iszlám birodalom, az iszlám kalifátus vagy iszlám állam véget ért 1924-ben, az iszlám kalifátus 1400 évet állt fenn. És csak kevesebb, mint 100 évvel ezelőtt ért véget. Mire az iszlám kalifátus véget ért 1924-ben, addigra az iszlám már 270 millió embert ölt meg az egész világon. 270.000.000! És akkor még nem voltak tömegpusztító fegyverek, sem pedig nukleáris fegyverek: ezen emberek mindegyikét karddal mészárolták le!

Ez kevesebb, mint 100 éve volt. Hányan ismerték a történelemnek ezt a részét?

Mi Amerikában elmulasztottuk a gyerekeinknek megtanítani a történelmet! Mi Amerikában elmulasztottuk az embereknek megtanítani a történelmet! Akármelyik 16-18 éves középiskolás gyerekre igaz: ha a II. világháborúról kérdezed, nem tudják megmondani, mi történt akkor. Számukra ez ókori történelem. Miközben még járnak közöttünk II. világháborús veteránok. Ennyire keveset tudunk a történelemről.

Az iszlám kalifátus 1924-ben véget ért és az emberek azt gondolták, hogy a kalifátust már soha többé nem fogják feléleszteni, és soha nem tér vissza. De két dolog történt a Közel-Keleten a múlt században, amely lehetővé tette a dzsihadistáknak a kalifátus újraélesztését. Az első: az olaj felfedezése Szaúd-Arábiában. Amit mi tudtunk csak felfedezni, de elég hülyék voltunk, hogy megengedjük nekik, hogy kisajátítsák.

A második: Khomeini Ajatollah hatalomra került 1979-ben. Ezzel a dzsihadistáknak meglett a pénzük és a spirituális hátterük is, hogy berobbanjanak a világ színpadjára.

És az emberek azt mondják, hogy „Ó a vahhábiták exportálták a saját vallásukat”. A vahhábiták neve al-Vahhábtól származik. Ők nem az iszlám egy másik szektája: ők Mohamed próféta hiteles tanításait követik, ahogy Mohamed próféta élt, és gyakorolta vallását. És ezért van, hogy sem ti, sem én, sem semmilyen hitetlen nem teheti be a lábát Mekkába, mert az ő véleményük szerint mi mocskok vagyunk. És hitetlenként senki sem léphet be oda, sem Obama elnök, sem senki más.

Igazából az al-Kaida régebben Szaúd-Arábiát és annak sikerét arra használta fel, hogy tagokat toborozzon, azzal példálózva, hogy Allah hogyan áldotta meg Szaúd-Arábiát annak jutalmaként, hogy ott mennyire betartják az iszlám tanait.

Ma pedig már az ISIS-ről beszélünk. Az ISIS nem új „találmány”. Az ISIS élesztette újra a kalifátust, amely kevesebb, mint 100 éve ért véget. Csak éppen mi túl tudatlanok és rosszul informáltak vagyunk, hogy megértsük, hogy az ISIS mit is csinál, és miért sikeres!

Két dolgot kell megérteni az iszlámmal és az iszlám háborús alapelveivel kapcsolatban: Az első a takíjja törvénye, ami hazugságot és megtévesztést jelent.

Ez azt jelenti, hogy egy muszlim ráteheti a kezét a Koránra, esküt téve, hogy az igazságot mondja, miközben tudja, hogy hazudik – de azt is tudja, hogy a Korán ezt meg fogja bocsájtani, mert az iszlám ügyét mozdítja előre.

A második dolog, amiről tudnotok kell, az a hudajbijjai szerződés, amely a háború iszlám alapelve, és annak a modellje, hogyan kell átverni az ellenséget, amikor a muszlimok kénytelenek békeszerződést aláírni az ellenséggel.

És ez Mohamed próféta példáján alapul: Amikor Mohamed próféta Medinában élt, rendszeresen megtámadta a mekkaiak karavánjait. Egyik nap, amikor megtámadta őket… – mert úgy jutott hozzá a zsákmányhoz, hogy kirabolta őket és a zsákmányt szétosztotta az emberei között. Így tudott embereket toborozni, mivel így tudtak munka nélkül pénzt keresni.

Szóval megtámadta a mekkai karavánokat, de amikor rájött, hogy Hudajbijjában nem tudja legyőzni a mekkaiakat, akkor aláírt velük egy 10 évre szóló békeszerződést.

Ismerős ez nektek?

A 10 évre szóló szerződés szerint nem fogja megtámadni őket, békében élnek velük, és nem fog háborút indítani ellenük. Mohamed arra használta a szerződést, hogy 2 éven át fejlessze a hadseregét. Majd amikor úgy látta, hogy már eléggé erős ahhoz, hogy megtámadja az ellenséget, amikor a legkevésbé várták – mivel ők abban a tudatban voltak, hogy van egy élő békeszerződésük Mohameddel –, Mohamed 2 év múlva megszegte a szerződést és megtámadta őket. Mekka 24 óra alatt elesett, mivel nem számítottak a támadásra. És ez egy háborús alapelv lett az iszlámban.

Mondok egy példát arra, hogyan gyakorolják ez. Ezért van az, hogy bármit is írnak alá Iránnal, az semmit sem jelent a részükről. Szóval egy példa, arra, hogyan valósult meg a gyakorlatban ez az elv a közelmúlt történelmében. Jasszer Arafat nem volt iszlamista, de muszlim volt. 1993-ban Arafat aláírta Izraellel az oslói egyezményt. Emlékeztek a sok kézfogásra a Fehér Ház kertjében? Arafat az Izraellel kötött oslói megállapodást arra használta, hogy Izrael visszavonuljon és területekről mondjon le, finanszíroztassa Arafat hadseregét, kiképeztesse a rendőrségét és még fegyvert is adjanak nekik. Jasszer Arafat már 8 évvel később megszegte az oslói egyezményt – nem vártak 10 évig -, 2000-ben meghirdette a második intifádát, és elszabadult a pokol. Ugyanazt a megállapodást (a hudajbijjai szerződést) használta fel, hogy legyőzze és átverje az ellenségeit. Miután Arafat aláírta az egyezményt Izraellel, a jordániai és az egyiptomi sajtó kérdőre vonta Arafatot: „Hogyan írhatott alá szerződést az ördöggel? Hogyan írhatott alá szerződést a zsidókkal?”

Mire Arafat csak ennyit mondott nekik: „Emlékezzetek Hudajbijjára!” És elég is volt ennyit mondania! Az egész muszlim világ pontosan tudta, hogy miről is beszél Arafat.

Viszont nekünk itt nyugaton és a zsidóknak Izraelben fogalmunk sem volt erről. Senki nem értette, hogy a Hudajbijja mire utal. Szóval ilyen fajta megtévesztéssel állunk szemben.

Úgyhogy amikor Irán aláír az USA-val egy 10 évre szóló békeszerződést, akkor hasznos idiótákként használnak fel bennünket – hiszékeny, tudatlan emberekként. Aláírunk egy szerződést az ördöggel, hogy Irán tovább folytathassa az ügyeit.

„Ebben a halálos utódlási harcában, sem Amerikának, sem Izraelnek nincs helye.

Nem kellene hazárdjátékot játszani a jövőnkkel; és a gyerekeink jövőjével. (…)  Bárcsak megígérhetném Önnek, Elie, hogy a történelem leckéit megtanultuk!” – mondta Netanjahu.

Ezért olyan fontos bölcsnek lenni azzal kapcsolatban, hogy ki lesz a Fehér Házban jövőre! Ezért nagyon fontos, hogy akárkit is választunk meg jövőre, a következő elnök jól informált legyen a radikális iszlám történelmével kapcsolatban; legyen megértése az ellenségünkről, és arról, hogy miről szól az ISIS. Értse azt, hogy mi az ISIS végső célja.

Mert az emberek csodálkoznak, hogy hogyan lehet az ISIS-nek ekkora sikere.

Az egész világról toboroznak embereket, robbanásszerűen terjeszkednek az egész világon.

2013-ban a Pew végzett egy kutatást az egész világon. Meginterjúvolták az iszlám országokban élő muszlimokat.

Két kérdést tettek fel:

1. Szeretné, ha az országa törvénye a saría lenne?

2. Szívesen látna-e egy iszlám kalifátust? – ne felejtsük el, hogy ez 2013-ban volt, az ISIS előtt!

Az iszlám világ 5 vezető országában – Indonéziában 204 millió muszlimmal, Pakisztánban, Egyiptomban, Nigériában, és Bangladesben – megkérdezett emberek 77%-a a saríát szeretné, és egy iszlám államot.

Ez azt jelenti, hogy a világ „mérsékelt” muszlimjainak 77%-a egyetért az ISIS létrejöttével és azzal, amit az ISIS tesz.

Ne hülyítsük magunkat! Nagyon fontos, hogy bárkit is választunk meg, olyan ember legyen, aki erős a nemzetbiztonság területén. Aki első helyre teszi Amerikát és újra naggyá teszi Amerikát. Aki erős üzenetet fog küldeni a világnak, abban a pillanatban, hogy hivatalba lép, akárkit is választunk. Hogy a világ lássa, hogy ezzel az emberrel nem jó packázni, mert nem érdekli, hogy te mit gondolsz, vagy a világ, vagy az ENSZ mit gondol. Ők elmehetnek a pokolba, mi Amerikával foglalkozunk, csak az USA-val.

Remélem, hogy tanulunk a történelem leckéiből és az Elie Wieselektől, Brigitte Gabrielektől és sok más embertől, akik figyelmeztetik Amerikát arra, hogy mi következik. Isten áldja meg mindannyiukat és az USA-t. Köszönöm.

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=8541

Bejegyzés: on 2019. ápr. 3.. A bejegyzés kategóriái: Brigitte Gabriell, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

Szólj hozzá!

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes