Katari szociológus bemutatja a helyes feleségverést az iszlámban | MEMRI

Abd Al-Aziz Al-Khazraj Al-Ansari katari szociológus 2019. március 29-én töltötte fel ezt a videót az Al-Mojtama YouTube-csatornára, amiben demonstrálja és magyarázatot ad arról, hogyan kell az iszlám által megengedett módon megverni a feleséget. Azt mondja, hogy a feleséget nem kell gyakran megverni, de egy férfinak – a ház vezetőjének – néha gyakorolnia kell hatalmát és „szeretetből” meg kell fegyelmeznie feleségét, hogy az „élet tovább haladjon”. Al-Ansari azt mondta, hogy a verésnek enyhének és fájdalommentesnek kell lennie, és hogy ezáltal a feleségnek éreznie kell a férje férfiasságát és erejét, valamint a saját nőiességét. Al-Ansari ezután Nayef-en – egy kisfiún, aki a fia is lehetne – bemutatta, hogyan kell megverni a feleséget: a vállára csapva, megragadva és megrázva, valamint hangosan mondva: „Mondtam, hogy nem hagyhatod el a házat! Hányszor kell még ezt elmondanom neked?” Al-Ansari azt is mondta, hogy a feleség megütése vagy az arcon csapása tilos, és elmagyarázta, hogy bizonyos nők természetéhez tartozik, hogy szeretik, ha a férj uralkodik rajtuk, erőszakos velük és erőteljes.


A videó leirata:

Abd Al-Aziz Al-Khazraj Al-Ansari: Kedves nézők, sokan – különösen a házasok – szeretnék tudni, hogyan verjék a feleségüket. Szükséges a feleség megverése? Egy férfianak minden nap meg kell vernie a feleségét? Nem.

[…]

Először is meg kell értenünk, hogy a férfi a ház ura, vezetője. A vezetőnek egy vállalatvezetőhöz hasonló hatalma van.

[…]

A ház vezetője dönthet úgy, hogy megfegyelmezi a feleséget, hogy az élet mehessen tovább.

[…]

Hogyan verje a férj a feleségét? Szeretetből fegyelmező verést ad neki. A férfi szereti a feleségét. A verésnek enyhének kell lennie, és a feleségnek éreznie kell a saját nőiességét és a férje férfiasságát. Most pedig nézzük meg, hogy az iszlám mit tanít arról, hogyan kell megverni a feleséget. Képzeljük el, hogy Nayef a … Hogy vagy Nayef? Nayef nyilvánvalóan fiú, de képzeljük el, hogy ő a feleség. Hogyan kell a férjnek megvernie a feleségét? Először is, „figyelmeztetnie kell” – más szóval, tanácsot kell adnia neki. Aztán tartózkodnia kell attól, hogy megosztja vele az ágyát. Ha mindez nem segít, elkezdjük a verést, mint utolsó lehetőséget. Mi számít verésnek az iszlámban? Az iszlámban verésnek … Várj, ne mozdulj… A férjnek éreztetnie kell a feleséggel az erejét. Miért nem hallgatsz rám?! Hányszor kell még elmondanom neked?! Hányszor kell még elmondanom, hogy megértsed?! Nem megmondtam, hogy az engedélyem nélkül nem hagyhatod el a házat?! Látjátok hogyan? Egy kis dorgálással… Nyilvánvaló, hogy vissza fog beszélni… Mondtam, hogy ne hagyd el a házat! Hányszor kell még ezt mondanom neked? Látjátok, hogyan történik a verés? Mondtam, hogy ne hagyd el a házat! A verés enyhe, testvérek. Ne hagyd el még egyszer a házat! Érted?! Igen vagy nem?! Látjátok, testvérek? Ez számít verésnek az iszlámban. De néhányan megütik, vagy arcon vágják a feleségüket… Ez nem megengedett. Mohamed próféta… Látjátok, milyen irgalmas az iszlám. A próféta megtiltotta, hogy arcon verjétek a feleségetek. Mohamed megtiltotta a férfiaknak, hogy arcon üssék a feleségüket. Arcon ütés, fejbe ütés, az orr beverése – mindez tilos. A verés fegyelmezésből történik. Nézzük, mindez hogyan történik. Ne hagyd el a házat újra! Figyelj arra, amit mondok! Ez egy fájdalommentes verés, amely nem hagy véraláfutást vagy nem okoz vérzést.

[…]

Az a verés, amit most Nayef kapott, az az igazi szelíd verés az iszlámban.

[…]

Testvérek, miért verik a férjek a feleségeiket? Mert néhány feleség szereti a zsarnokoskodó, uralkodó férjet. Természetüknél fogva szeretik az erőszakos és erőteljes férjeket.

[…]

Néhány asszonynál nem segít, ha megdorgálják őket, vagy ha külön ágyba mennek. Az egyetlen dolog, ami segít az ilyen nőknél, a verés. Érezniük kell, hogy valódi férfi vagy. Ez az ő természetük. Kedves testvérek, remélem, megértettétek a helyes módját annak, hogyan kell fegyelmezni a feleséget az iszlámban. Nem szabad elkezdenünk kérdéseket feltenni azzal kapcsolatban, hogy vajon a vallásunk kegyetlen-e. Nem, a vallásunk az irgalom és kedvesség vallása.


[Korán 4:34] Allah a férfiakat felsőbbrendűnek teremtette a nőknél, mivel a férfiak a vagyonukat a nőkre költik, és támogatják a nőket. Ezért az erényes nő szófogadó, és őrzi a mások számára láthatatlan részeit, mint ahogy Allah vigyáz azokra. A lázadónak tűnő nőket először intsétek meg, majd küldjétek őket külön ágyba, végül verjétek meg őket. Ha ezek után engedelmessé válnak, akkor ne tegyetek mást; Allah bizony magasztos és nagyszerű!

Az utazó támasza című saría kézikönyv az engedetlen feleséggel való bánásmódról ezt írja:

[m10.12] Ha a férj észreveszi feleségén az engedetlenség jeleit, akár a szavak szintjén: amikor a nő barátságtalan választ ad olyan helyzetekben, amikor udvarias szokott lenni, vagy amikor a férfi ágyba invitálja, amit a feleség a szokásos viselkedésétől eltérően visszautasít; akár a cselekedetek szintjén: amikor a feleség idegenkedik tőle, holott előtte kedves és vidám volt; akkor először szóban kell figyelmeztetnie az asszonyt, mielőtt tartózkodna tőle vagy megverné, mivel lehet, hogy a feleségnek van mentsége. A figyelmeztetés például lehet a következő „Féld Allahot az engem illető jogok miatt!”, vagy el lehet magyarázni, hogy az engedetlenség érvényteleníti a férj kötelességeit: megvonhatja asszonyától támogatását, valamint nem köteles előnyben részesíteni a többi feleséggel szemben. Vagy akár közölni lehet vele, hogy a férjnek való engedelmesség vallási kötelezettség. Ha a feleség engedetlen, a férj tartózkodhat az együtt alvástól (közösüléstől), és visszautasíthatja a beszélgetést, továbbá megütheti a feleségét, de csak olyan módon, hogy ne okozzon kárt, vagyis nem okozhat zúzódást, nem törhet csontot, nem sebezheti meg és nem okozhat vérzést. A  másik arcul csapása törvényellenes. Az asszonyt meg lehet verni, ha egyszer vagy többször volt engedetlen, habár némely enyhébb vélemény szerint, csak akkor lehet megütni, ha az asszony ismételten engedetlen.

[Iszhák969] Mohamed azt is mondta az embereknek, hogy a férfinak jogai vannak a feleségével szemben, és a nőnek is a férjével szemben. A feleség soha ne kövessen el házasságtörést vagy viselkedjen kihívóan másokkal. Ha mégis így cselekszik, tegyék őt külön helyiségbe, és enyhén verjék meg. Ha tartózkodik a tiltott dolgoktól, akkor joga van ételhez és ruhához. A  férfiak némiképp rendelkezhetnek a nők felett, mert a nők a férfiak foglyai, és nem urai önmaguknak.

[Abu Dáúd 11, 2141] Mohamed azt mondta: „a férfit nem lehet kérdőre vonni, hogy miért veri a feleségét.”

[Bukhári 7,62,132] A próféta ezt mondta: „Egyikőtök se korbácsolja meg a feleségét, ahogy megkorbácsolna egy rabszolgát, hogy aztán a nap végén szexuálisan közösüljön vele. A pokolra jutottak többsége nő (lesz majd).”

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=10758

Bejegyzés: on 2019. ápr. 4.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, MEMRI videók. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes