Az iszlám szerint a nem muszlimok állatok |Hamed Abdel-Samad

Az interneten 2016. március 21-én közzétett előadásában Hamed Abdel-Samad egyiptomi-német tudós azt mondta, hogy Mohamed próféta a zsidókat félállati szintre fokozta, és a Mohamed halálát követő évek zsidókkal való bánásmódját a nácikéhoz hasonlította. „Ez a gyűlölet megmérgez minket” és „megakadályoz bennünket abban, hogy ténylegesen kezeljük a problémáinkat”- mondta Abdel-Samad, hozzátéve: „Ahelyett, hogy az egymás utáni generációkat sorjában mérgeznénk ezzel a gyűlölettel, inkább hagynunk kellene, hogy tanuljanak valamit az emberiségtől”, annak érdekében, hogy „túllépjenek azon korlátainkon, hogy a másik embert gyűlölik vagy félnek tőle.” Az előadás az „Iszlám fasizmus és a zsidók” címet viselte.


Ma az iszlám fasizmusról és a zsidókról fogunk beszélni. Az iszlám létrejötte óta létezik egyfajta rögeszménk a zsidókkal kapcsolatban, és ez nem akar elmúlni. A zsidók mindig is kevesen voltak, mégis vannak közöttünk, akikben pszichológiai reakciót keltenek és nem képesek kiverni őket a fejükből.

Amikor Kairóban tanultam, a két legnépszerűbb könyv, amit akkoriban a könyvtárakban és az utcákon láttam, Hitler Main Kampfja – amelyet rasszizmusa miatt betiltottak Németországban –, és a Cion bölcseinek jegyzőkönyvei voltak. Ez utóbbi könyv egy hamisítvány. Mi mégis történelmi tényként tekintünk erre a könyvre, anélkül, hogy leellenőriznénk. Ez volt az egyik első olyan könyv, amelyet a modern korban lefordítottak arabra. Szégyen, hogy a felvilágosodás nagyjai, Kant, Spinoza, Descartes, Rousseau, John Locke vagy David Hume művei előtt már lefordítottuk a hamisított Cion bölcseinek jegyzőkönyveit, azzal a céllal, hogy szítsa a zsidók iránti gyűlöletünket. Tudják, hogy mikor fordították le a Jegyzőkönyveket arabra? 1929-ben, Izrael Állam megalapítása előtt – még azelőtt, hogy ez a gondolat bárkiben felmerült volna.

El tudnak képzelni egy olyan vallást, amelynek követői minden nap a szent könyvük legfontosabb fejezetét ismételgetik imájukban, amely más emberek megátkozásából áll? Gondolkodtak valaha azon, mit is jelent az a Korán vers, hogy „azok, akiket a haragod sújt”, és kik azok a „tévelygők”? (Korán 1:1-7) Hogy mit jelent azért imádkozni, hogy megátkozzanak másokat?

Képzeljék el, mi történne, ha a zsidók, a keresztények, a buddhisták vagy a baháik egyik vallási szövege átkozná a muszlimokat! Az ENSZ-hez fordulnánk, és azt kérnénk, hogy töröljék ki ezt a szöveget a könyveikből, nem? Viszont nekünk, muszlimoknak normális dolog másokat megátkozni, mert a mi vallásunk időben az utolsó, és az Urunk kényeztet minket egy kicsit.

Ha megkérdezik, minden fordító azt fogja mondani, hogy „akikre a haragod sújt” azok a zsidók, a „tévelygők” pedig a keresztények. De persze a miénk a tolerancia vallása, és az iszlám minden vallást elfogad, ugye? Ez álszentség.

[…]

A zsidók már a kezdet kezdetétől az iszlám önazonosságának meghasonlását váltották ki, mivel ők adták a mintát. Mohamed a zsidóktól vette át a törvénykezés koncepcióját. Azelőtt ismert volt-e egyáltalán a törvénykezés, a saría, stb. koncepciója az Arab-félszigeten? Voltak ugyan normák, de semmi egyéb. És ezeket még csak le sem írták semmilyen könyvben. Amikor azonban Mohamed Mekkából Medinába emigrált, látta, mit is csinálnak a zsidók, és néhány dolgot lemásolt tőlük. Betiltjátok a disznót? Milyen jó ötlet! Akkor én is betiltom a disznót! Bár egyébként sem voltak disznók abban a térségben. Az arabok nem is ettek sertéshúst, de Mohamed bármit megtett volna, hogy a zsidók kegyeibe férkőzzön.

Annyira próbált a kedvükben járni, hogy átvette még az imájuk irányát is, és azt mondta: Jeruzsálem felé fordulva fogunk imádkozni. Pedig Jeruzsálem akkor egyáltalán semmilyen jelentőséggel nem bírt az arabok számára. Hogy miért pont Jeruzsálem? Mert azt a helyet választotta, amely szent volt a keresztények és a zsidók számára.

[…]

A másik dolog, amely hasonló a fasizmusban, a nácizmusban és az iszlámban, az a látásmód, hogy a zsidók olyanok, mint az állatok. Hitler németül ungeziefernek hívta őket, azaz „férgeknek” vagy „kártevőknek”. A náci kiadványok rajzai egerekként ábrázolták őket.

Hasonló módon, amikor Mohamednek elege lett belőlük, akkor „majmoknak” és „disznóknak” nevezte el őket, és a „legrosszabb bestiáknak Allah szemében”. A „legrosszabb bestiák Allah szemében” tehát szerinte a zsidók. Lealacsonyította őket, és állatként tekintett rájuk. Mit szoktak tenni az állatokkal? Lemészárolják, eladják, meglovagolják őket.

Ilyen logika szerint jár el az iszlám, és nem csupán a zsidókkal, hanem úgy általában véve a nem muszlimokkal szemben.

[…]

Mohamed halála után Omar ibn Al-Khattab megkötötte az ún. „Omár-paktumot”, amely ugyanúgy kezeli a zsidókat, mint Hitler. A zsidóknak és a keresztényeknek kitűzőt kellett viselniük, hogy a muszlimok tudják őket azonosítani. Csak a muszlimoknak volt szabad középen elválasztaniuk a hajukat. A zsidóknak és a keresztényeknek egyenesre kellett vágniuk a hajukat, hogy a muszlimok már messziről felismerhessék őket. Egy bizonyos övet is kellett viselniük a felismerhetőség miatt.

[…]

A fasizmus pontosan ugyanezt tette. Ezt a hozzáállást vette át a fasizmus is.

Amikor az ISIS megjelölte a moszuli keresztények házait, honnan vették hozzá az ötletet? Az „Omár-paktumból”.

Amikor Allah azt mondja, hogy ők „azok, akikre a haragja lesújt és a tévelygők”, valamint, hogy Ő (Allah) majd elégeti őket a Pokol tüzén, akkor én muszlimként hogyan is élhetnék velük együtt békében?

Az emberek azt mondják: „A próféta arra utasított minket, hogy…” Ti meg miről beszéltek?! Hát nem nevezte őket úgy, hogy „azok, akikre a haragja lesújt és a tévelygők”? Hát nem mondta, hogy a zsidók és keresztények hitetlenek (kafírok)?! Hát nem mondta, hogy nekik megalázottan fizetniük kell a dzsizját? Akkor meg miért nem hagyjátok abba a mesemondást a toleranciáról, hogy hogyan ment el Mohamed egy zsidó temetésére és hasonlókról?!

Az volt a cél, hogy megalázzák a zsidókat. Maga Allah azt tervezi, hogy elégeti őket a Pokol tüzén, és mi mutassunk több együttérzést, mint ő? Hát persze, hogy nem.

[…]

Mindezek után vannak, akik azt mondják: „Nekünk nincs semmi problémánk a zsidókkal. Mindez az arab-izraeli konfliktus miatt van.”

Az arab-izraeli konfliktus lenne az oka ennek az összes válságnak?! Mohamed próféta megesküdött, hogy az Ítélet Napja addig nem jön el, amíg a muszlimok nem harcolnak a zsidók ellen. Képzeljük el, hogy Izrael ma azt mondaná: „Ember, legyen a tiéd Jeruzsálem, Haifa és Tel Aviv!” Ez véget vetne a zsidókkal való ellenséges viszonyunknak? Mert ha igen, akkor elmaradna az Ítélet Napja. A mi Urunk az Ítélet Napját összekapcsolta a zsidókkal való konfliktusunkkal. A történet nem földről, megszállásról vagy jogokról szól. A válság forrása az, hogy ezeket az embereket nem vesszük emberszámba.

Vajon engem a Moszad fizet, hogy ilyeneket mondjak? Azért mondom ezt, mert ez Izrael, a zsidók vagy bárki más érdekében állna? Nem. Azért mondom ezt, mert ez a gyűlölet megmérgez minket. Már rengeteg energiát pazaroltunk el e gyűlölet miatt. Nagyon sokat fektettünk ebbe a gyűlöletbe. Ez a gyűlölet akadályoz meg minket abban, hogy ténylegesen kezeljük a saját problémáinkat. Mindig kell egy ellenség, akire rá lehet fogni a saját katasztrófáidat. Minden, ami veled történik, az egy összeesküvés. Ha valamikor valami nem úgy van, ahogy szeretnéd, azt a zsidók okozták. Így sokkal könnyebb minden.

Meg kell szabadulnunk ettől a gyűlölettől – és nem a zsidók vagy az izraeliek érdekében, hanem a saját érdekünkben. Ahelyett, hogy az egymás utáni generációkat sorjában mérgeznénk ezzel a gyűlölettel, inkább hagynunk kellene, hogy tanuljanak valamit az emberiségtől. Túl kellene lépnünk azon korlátainkon, hogy a másik embert gyűlöljük vagy félünk tőle. Minden embert emberi lénynek kellene tekintenünk.

EGYPTIAN-GERMAN SCHOLAR HAMED ABDEL-SAMAD: OUR HATRED OF JEWS HAS POISONED US

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=10798

Bejegyzés: on 2019. ápr. 14.. A bejegyzés kategóriái: Hamed Abdel-Samad, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes