ISIS = iszlám ! Ex-muszlim TV-vitában legyőzi egy muszlim aktivista nő érveit

 Az interjú 2014. augusztusában készült.


– Magyarázza el nekünk, hogy mi köze van az ISIS terrorjának az iszlámhoz!

Hamed Abdel-Samad: Van köze az iszlámhoz, kezdve a nevével. A neve Iszlám Állam. És a mozgalom hivatkozik is az iszlámra. Idézik a próféta életrajzát és azt, ahogyan a próféta a hitetlenekkel bánt, és ők ezt követendő példának látják. Sok verset idéznek a Koránból, amelyek igazolják a hitetlenek elleni erőszakot: a hitetlenek lefejezését kétszer is említi a Korán.

Korán 8:12 – „(Emlékezz) midőn Urad sugallta az angyaloknak: Én veletek vagyok, ezért erősítsétek azokat, akik hisznek! És azok szívébe, akik hitetlenkednek a rettegést fogom elhinteni. Ezért, üssétek hát (őket) a nyakuk felett (vágjátok le a fejüket) és minden ujjpercüket vágjátok le!”

Korán 47:4 – „Ha a hitetlenekkel találkoztok (a harc során*), vágjátok el a nyakukat! És ha elpusztítottátok (vagy megsebesítettétek) őket, erősen kötözzétek meg (őket foglyokként)! Ezek után, vagy kegyelem, vagy váltságdíj – míg a háború el nem éri a végét. Így van ez! Ha Allah akarta volna bosszút állt volna rajtuk, hogy egyet közületek a másikkal így tegyen próbára. Azok, akik Allah Útján öletnek meg**, azok tetteit Ő nem fogja tévelygésbe vinni.”

Ez az ideológia, az az álom, amelyet az ISIS emberei megpróbálnak felépíteni, egy olyan közösség, amely a próféta első közösségén alapul és lényegében pontosan azt másolja le, ami a 7. században folyt: a hódító háborúkat, a hitetlenek démonizálását és lefejezését, azzal a céllal, hogy leigázzák az egész világot.

– Létezik iszlám iszlamizmus (politika) nélkül?

Hamed Abdel-Samad:57 muzulmán ország van a világon. És több száz muzulmán közösség van Európában, Észak-Amerikában és Ausztráliában, ahol muzulmánok élnek. És egyik hely sem mentes az iszlamizmustól. Ez azt jelenti, hogy az iszlamizmus az iszlám része, minden muzulmán országban létezik és erős csoportot alkot. Lehet, hogy kisebbség a társadalmon belül, de a leghangosabb kisebbség, a legaktívabb csoport a társadalomban. Ezért a többség számomra lényegtelen; mivel a többség túl keveset tesz ez ellen. Az embereket nagyon feldühíti, amikor látják, hogy ez a helyzet az iszlámmal. Engem is dühít, és még sok más embert ebben az országban. És nem hiszem, hogy ez egy kisebbség lenne, akik ezt így látják, hanem a német társadalom több mint fele; és már nagyon elegük van abból, hogyan az iszlámot folyton ártalmatlannak és cukinak írják le, és a szőnyeg alá söprik. Az iszlamizmus jelensége nem az elmúlt száz évben jelent meg. Az iszlamizmus egyidős magával az iszlám történelmével. Az ISIS emberei semmi mást nem tesznek, mint amit Mohamed és kísérői az első …

… (muszlim nő közbevág)  engedjen beszélni, kérem! Ön már beszélt 15 percig. Most én szeretnék beszélni, legyen szíves! Ismerem a taktikáját: minden műsorban ezt csinálja, állandóan közbevág.

– OK, maradjunk a témánál.

A témánál maradva: Mohamed lefejezte-e az ellenségeit, vagy sem? Benne van ez a próféta életrajzában és a Szahíh Bukhári hadíszgyűjteményben vagy nincs? Igen vagy nem? Mondja meg!

Muzulmán nő: Válaszolok Önnek: Bukhári és Ibn Iszhák (Mohamed első életrajzírója) számomra nem a Korán. Ami ellentmond a Koránnak, az nem Istentől származik. Ezek a művek nem autentikusak. Ha ellentmondanak a Korán szellemének, akkor én elutasítom ezeket.

Hamed Abdel-Samad:És a Korán 47:4 versében nincs benne, hogy „ha találkoztok a hitetlenekkel, fejezzétek le őket? Igázzátok le a keresztényeket…”

Riporternő: Mi figyelünk (…) megígérem…

Hamed Abdel-Samad: Maga közbevágott. Akkor miért nem vágott közbe, amikor Hübsch asszony beszélt? Akkor sosem vágott közbe. Ő már elég sokáig beszélt. Vagy hagyják, hogy végigmondjam, vagy befejeztem a beszélgetést! … mert évek óta ezt csinálják, hogy ezeket a vitákat a szőnyeg alá söprik!

Ennek abszolút köze van a muszlim hódítás történetéhez! Valaha keresztények éltek Szíriában és Irakban. Majd választás elé állították őket: áttérnek az iszlámra, fizetik a dzsizját, vagy megölik őket. És az ISIS emberei ugyanezt teszik – ez az iszlám történelme. Ez benne van a Koránban. 25 olyan vers van a Koránban, amelyben Isten közvetlenül elrendeli a hitetlenek megölését. A hitetlenek lefejezését kétszer említi a Korán, maga pedig idejön, és azt mondja, hogy ennek semmi köze az iszlámhoz? Nem csoda, ha sok ember annyira össze van zavarodva ebben az országban! És nem csak a terroristák miatt akik kegyetlen tetteket hajtanak végre, hanem az állítólagos mérsékelt muszlimok miatt is, akik mindezt besöprik a szőnyeg alá és ezzel támogatják és erősítik a fundamentalistákat! 

Azt a tényt kritizálom, hogy az emberek félelmét mindig „iszlamofóbiának” nevezik – mert a „fóbia” az egy betegség. De ezek az emberek nem betegek: jogosan félnek, amikor látják, hogy mi történik – nem csak az iszlám világban, hanem itt, Németországban is, vagy Nagy-Britanniában. És ezeknek az embereknek én azt mondom: legyenek éberek, legyenek aktívak, és kritizálják a politikusokat amikor a politikusok megpróbálják ezt a szőnyeg alá söpörni!


* Vagyis a dzsihád alatt, vagy a gazwa (katonai portya, rajtaütés) során. vagy bármely harci cselekmény alatt, amely Allah Útján történik.

** „Akik Allah Útján öletnek meg”, ők a mártírok. A Próféta  mondta: .A. mártírnak Allahnál hat kiemelkedő tulajdonsága lesz: Bocsánatban részesül első csepp vérének kiömlésekor, látni fogja tartózkodási helyét a Paradicsomban, a hit ékével díszesítik fel, nagy szemű húri lesz a felesége, megmenekül a sír büntetésélől, biztonságban lesz a Legnagyobb Rettenettől, fejére a megtiszteltetés koronája helyeztetik, amely gyöngyökkel és zafírral lesz kirakva – az ottani zafír jobb, mint az egész világ és mindaz, ami abban van -, hetvenkét nagy szemű húri lesz a felesége és hetven emberért járhat közben a rokonsága közül.” Al-Tirmdi jegyezte le.

 Friedensprediger oder Glaubenskrieger: Ist der Islam gefährlich? – log in mit Hamed Abdel-Samad

Print Friendly, PDF & Email