Német balos politikusnőt muzulmánok megerőszakolják – nem számol be róla


Selin Gören német baloldali politikusnőt 2016 januárjában muzulmánok megerőszakolták – kezdetben kihagyja a rendőrségi feljelentésből az erőszakot, csak lopásról beszél és azt hazudja, hogy egy német is volt a támadók között. Mindezt azért, nehogy a jobboldalnak kedvezzen.


Narrátor: Selin Gören magát szocialistának, feministának és antifasisztának tartja. Selin a Solid elnevezésű baloldali ifjúsági mozgalom mannhaimi szóvivője. Soha nem halasztana el egyetlen rasszizmus ellenes demonstrációt sem. Ugyanakkor őt, aki olyannyira elkötelezett a menekültek felé, a 2016-os év elején megerőszakolták – feltehetőleg migránsok.

Selin Gören vitába keveredett otthon és lement kiszellőztetni a fejét. Bár éjjel egy óra volt, egy közeli játszótérre ment hintázni. Hamarosan észrevette, hogy nincs egyedül, arab vagy kurd szavakat hallott.

Selin Gören: Amikor megláttam őket, a park egyik padján ültek és ittak. Úgy éreztem, hogy részegek és az első gondolatom az volt, hogy tipikus átlagos fiatalok, akik a barátaikkal isznak éjszaka a padon, mivel otthon ezt nem tehetik meg. Nem gondoltam semmi másra, mindez egy teljesen hétköznapi helyzetnek tűnt, így egyszerűen elsétáltam mellettük a hintához.

Lazán
elsétált mellettük, amikor is a három férfi mögötte termett és üldözőbe vette.

Selin Gören: Nem akartam velük harcolni, ezért megragadtam a pénztárcámat és gyors léptekkel elsétáltam. Három, négy méteren keresztül lökdöstek, majd a térdemre rogytam. Ezután az egyik hátulról megragadott, és az egyik kezével leszorította a kezemet, a másik kezével pedig lelökött a földre. A másik, aki előttem állt, a kezeit a nyakam köré szorította és fojtogatott. Levegőért kapkodtam és ekkor kezdődött el minden….

A
nemi erőszak. Selin az egyiket megharapta, ezért elengedték. A muzulmán
migránsok Salin pénztárcájával együtt elmenekültek. Selin elment a rendőrségre,
de nem szólt a nemi erőszakról.

Riporter: Mit mondtál a rendőröknek?

Selin Gören: Azt mondtam, hogy kirabolt egy vegyes összetételű csoport. Azt mondtam, hogy voltak migránsok köztük, de volt egy német is. Az erőszakról azonban nem beszéltem.

Megerőszakolták
a menekültek, de ő csak a lopást említette meg, és azt mondta, hogy ebben
németek is részt vettek.

Riporter: Miért hazudtál?

Selin Gören: Azért, mert attól tartottam, hogy mindezt a jobboldal kihasználja arra, hogy gyűlöletet szítson a menekültek ellen. Mindez a gyűlölet a kölni szilveszteri események után drámaian fokozódott, és nem akartam, hogy a történetem erősítse mindezt. Főleg azt nem akartam, hogy azt mondják: „Még egy baloldalit is megerőszakolnak a menekültek és a migránsok.  Végre talán ő is megérti.”

Riporter: Úgy érzed helyesen cselekedtél az adott pillanatban?

Selin Gören: Nem, de nem érzem úgy, hogy a másik helyesebb lett volna. Függetlenül attól, hogy mit tettem, az emberek szenvedtek volna tőle…

Riporter: Mi járt a fejedben?

Selin Gören: Az, hogy majd menekült szállókat fognak felgyújtani, itt Mannheimben…

Még
sötét volt, amikor Selin visszajött a rendőrségről. Csak miután otthon volt,
akkor fogta fel, hogy mi történt valójában, és összetört.

Selin Gören: Csak sírtam és sírtam, nem tudtam aludni, … nem tudtam megnyugodni … Azt kell mondjam, ez volt életem legrosszabb éjszakája … és akkor felismertem, hogy „Selin, nem jelentetted őket és ez nem jó”.

12
órán keresztül hallgatott a hazugságról, ezután a következő nap délutánján
ismét elment a rendőrségre. Ott beszámolt az erőszakról és beismerte, hogy nem
volt német a támadók között.

Selin Gören: Szégyelltem magam, amikor visszamentem, mert tudtam, hogy nincs rendben, hogy hazudtam. Azt is tudtam, hogy jó okom volt arra, hogy ezt a nagy hibát elkövessem, azonban az, hogy jó okom volt rá, még nem teszi jobbá a hibámat.

Bár
a rendőrségnek védenie kell a nemi erőszak áldozatokat, mégis a média valahogy
tudomást szerzett az esetről, és azon nyomban elkezdődött az online
gyűlöletkampány. Selin Gören félelmei valóra váltak.

Selin Gören: A kommentekben az szerepelt amire számítottam. 80%-ukban az állt, hogy gyűlölöm a menekülteket, ők mind erőszakolók, itt a bizonyíték, deportálni kell őket, le kell zárni a határokat… Nagyon mérges voltam. Nem kételkedtem abban, hogy hibás lett volna jelentenem a nemi erőszakot, de elgondolkodtam azon, hogy mit tehettem volna, hogy megakadályozzam a menekültek elleni gyűlöletet.

Most
bűntudata van a rasszizmus miatt, és a Facebookon bocsánatot kér a
menekültektől.

Riporter: Miért tetted ezt?

Selin Gören: Mert részben felelősnek éreztem magam, hogy beszámoltam a nemi erőszakról.

Selin
úgy érzi, hogy vétkes. A valódi bűnösöket azonban még nem tartoztatták le. Ezért
az, hogy valóban menekültek voltak-e, még bizonytalan.


Left-wing German politician who was raped by migrants admits she LIED to police about her attackers’ nationality because she did not want to encourage racism

Kapcsolódó:

Az iszlám a pszichopaták módszereit alkalmazza ellenünk
Print Friendly, PDF & Email