Miért hagytam el a baloldalt? | David Rubin


Hiszel a szólásszabadságban? Úgy gondolod, hogy az embereket a jellemük, nem pedig a bőrszínük alapján kellene megítélni? Hiszel a vallásszabadságban?

Ha hiszel ezekben a dolgokban, akkor valószínűleg nem vagy progresszív (baloldali).

Lehet, hogy azt gondolod magadról, hogy progresszív vagy. Én is így gondoltam magamra. A műsorom a „The Rubin Report” eredetileg a progresszív „The Young Turks” hálózat része volt. A progresszívekre úgy gondoltam, mint liberálisok, de hangosabbak. A progresszívek voltak a jó fiúk. Vigyáztak a gyengékre; törődtek a nőkkel és a kisebbségekkel; elfogadták a változást. Ki ne akarna progresszív lenni?

Azonban az elmúlt években a „progresszív” szó jelentése megváltozott. Valaha a progresszívek ezt mondták: „Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd.” Többé már nem mondják.

Olyan előadók kitiltása az egyetemekről, akiknek a véleményével nem értesz egyet nem progresszív! Betiltani szavakat, amik nem „politikailag korrektek”, ez sem progresszív. A könyvek, filmek, zenék és minden olyannak az elejére, ami esetleg embereket sérthet, „trigger warningot” (kb. ‘érzékenyek vigyázzanak’) tenni – ez szintén nem progresszív.

Mindez arra a következtetésre juttatott, hogy a baloldal többé nem progresszív, hanem regresszív. A műsoromban ezért beszélek olyan sokat a „regresszív baloldalról”. Ez a regresszív ideológia nem egyénenként ítéli meg az embereket, hanem kollektívan.

Ha te egy fekete, nő, muszlim, spanyolajkú vagy bármelyik kisebbség tagja vagy, akkor másképp ítélnek meg, mint a legördögibb dolgot: a fehér keresztény férfit.

A regresszív baloldal a kisebbségeket hierarchikus sorrendbe rakja, és versenyezteti őket az „elnyomás olimpián”. Az aranyérmet a leginkább megsértett csoport kapja.

Martin Luther King álma arról, hogy a gyermekeit a jellemük és ne pedig a bőrszínük alapján ítéljék meg, egy liberális elképzelés volt, azonban manapság nem egy progresszív ideál.

És mi a helyzet a vallásszabadsággal – azzal az elképzeléssel, hogy senki sem mondhatja meg neked, miben kell hinned? Egészen biztos, hogy a progresszívek támogatják ezt az alapvető jogot. Nos, nem igazán.

Én meleg vagyok és férjezett, így azt gondolhatják, helyeslem, hogy a kormány rákényszerítse a keresztény cukrászra, fotósra vagy virágárusra, hogy a vallása ellen cselekedjen, és tortát süssön az esküvőmre, ott fotózzon vagy virággal díszítse azt. Tévedsz! Az a kormány, ami arra kényszeríthet keresztényeket, hogy a lelkiismeretük ellenére cselekedjenek, az engem is kényszeríthet arra, hogy az én lelkiismeretem ellenére cselekedjek. Ha a cukrász nem süt neked tortát, akkor keress egy másikat, és ne követeld meg az államtól, hogy megmondja neki, mit csináljon a magánvállalkozásával. Én abortuszpárti vagyok, de az a kormány, amelyik arra kényszeríthet katolikus apácákat, hogy megszegjék a hitüket és fizessenek az abortusz-előidéző születésszabályozásért, az bárkit bármire rákényszeríthet. Ez nem progresszív, hanem regresszív.

A mai progresszívizmus egy hamis-erkölcsi mozgalommá vált, amely a rasszizmus, bigottság, xenofóbia, homofóbia, iszlamofóbia, és számos jelentés nélküli felkapott kifejezéssel vádol meg mindenkit, akivel nem ért egyet. Az elképzelések ütköztetését az érzelmek ütköztetése váltotta fel. A felháborodás pedig felváltotta az őszinteséget. A változatosság uralkodik, hacsak nem az elképzelések kellemetlen változatosságáról van szó. Ez nem egy szabad társadalom receptje, hanem egy tekintélyelvű társadalomé.

Ezen okokból kifolyólag, nem nevezem magam többé progresszívnek. Sőt valójában demokratának sem. Én egy klasszikus liberális vagyok, egy szabadgondolkodó, és sajnos be kell ismerjem, hogy a liberális értékeim megvédése egyszer csak egy konzervatív álláspont lett. Tehát, ha úgy gondolod, hogy az a helyes, ha emberek elmondhatják, amit gondolnak, anélkül, hogy ezért megbüntetnék őket; hogy az embereket a viselkedésük, nem pedig a bőrszínük alapján kellene megítélni; és hogy az a helyes, ha az emberek úgy élhetnek, ahogy szeretnének, anélkül, hogy a kormány ebbe beleavatkozna, akkor nem sok maradt a baloldalon a számodra.

És ezt addig fogom magyarázni a progresszíveknek, amíg teljesen ki nem zárnak.


Why I Left the Left

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11385

Bejegyzés: on 2019. máj. 31.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Szólásszabadság. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes