Új-zélandi imám: a férfiaknak joguk van uralkodni a nők felett | MEMRI

Dr. Mohammad Anwar Sahib Al-Madani új-zélandi vallástudós azt mondta a Wellington-mecsetben, Wellingtonban, hogy azok a nők, akik nem adják meg a férjüknek azt, amihez joguk van, nem fognak belépni a Paradicsomba. Azt is mondta, hogy egy nőnek engedelmeskednie kell férje intimitásra történő felhívásának, még akkor is, ha egy teve tetején ül, vagy ha valamit süt a sütőben, és hogy minden olyan feleséget, aki indokolatlanul megtagadja az intimitást, azt az angyalok reggelig fogják átkozni. Nyomatékosan kijelentette, hogy a férfiak uralkodnak a nők felett, és ez a dolgok rögzített természete. Emellett Al-Madani azt is mondta, hogy a nők nem költhetik el a férjük pénzét – és a saját pénzüket sem, ha lenne nekik –, anélkül, hogy ezt megbeszélték volna férjükkel és engedélyt kaptak volna tőle erre, ugyanis a férj „a ház főnöke”. Al-Madani továbbá kritizálta azokat a nőket, akik „izzadtak” és „büdösek”, mondván: „És azt várod ilyenkor, hogy a férjed jó legyen hozzád?” Al-Madani hozzátette, hogy van egy hadísz, amely azt mondja, hogy „ha a férj tetőtől talpig gennyes és a nő odamegy és lenyalja, akkor a nő még mindig nem adta meg mindazt, amihez a férjének joga van”. A videó 2014. augusztus 22-én került feltöltésre az internetre. Dr. Al-Madani a Masjid At-Taqwa imámja Aucklandban, Új-Zélandban. Ő az új-zélandi Muszlim Tudósok Szövetségének elnöke és az Iszlám Online Egyetem iszlám tanulmányok osztályának vezetője. BA fokozata van iszlám tanulmányokból és a Medinai Iszlám Egyetemen PhD-je korántudományokból.


A videó leirata:

Egyetlen nő sem kerül a Paradicsomba, ha nem adja meg a férjének azt, amihez annak joga van. Még akkor is, ha a férj az intim kapcsolatuk beteljesítésére invitálja. Még akkor is, ha a feleség éppen főz.

Egy hadísz szerint: ha egy tevén ül, a nőnek még akkor is mennie kell és válaszolnia kell a férjnek.

„Mit gondolsz ki vagy te” – mondja a nő. „Vannak jogaim, nem akarom most, ennyi.” „Mit gondolsz ki vagy te?” „Tégy próbára és meglátod mi történik.” Erre a férj elmegy egy másik szobába. A nő pedig azt gondolja, hogy emiatt a Paradicsomba fog kerülni.

Mohamed próféta azt mondta, hogy bármely nő, aki ok nélkül visszautasítja a férjét, azt az angyalok reggelig fogják átkozni, addig, amíg a férjét ki nem elégíti.

[Bukhári 4,54,460] „Ha egy férfi közösülésre kéri a feleségét, az pedig visszautasítja, ezzel azt elérve, hogy haragosan menjen aludni, az asszonyt az angyalok átka fogja övezni egész éjszaka.”

Amikor Allah azt mondta, hogy a férfiaknak hatalma van a nők felett, … A férfiaknak egyszerűen fogalmazva „kawamájuk” van, melynek sok jelentése van. [Az egyik, hogy] hatalmuk van a nők felett. Mutassatok egy [Korán] verset, ami azt mondja, hogy a nők uralkodnak a férfiak felett! Ilyen vers nincs. Ilyen a természet.

Mohamed próféta nem engedte meg – ami azt jelenti, hogy ez iszlám – a nőknek, hogy a férjük engedélye nélkül elköltsék annak keresetét. Hiteles hadíszok szerint, ha egy nőnek saját vagyona van, azt nem áll jogában elköltenie a férje engedélye nélkül, anélkül, hogy ezt megbeszélték volna. Lehet, hogy ez nem könnyű a nőknek, de ezt mondta a próféta.

Mindez azt mutatja, hogy egy nőnek milyen tiszteletet kell mutatnia a férje iránt. Néhány (iszlám) vallástudós, amikor Nyugatra megy és elkezdi védeni a … „A nők jogai az iszlámban.” „A feleségek jogai az iszlámban.” „Jogukban áll ezt meg ezt tenni.” És nagy hangon azt mondják: „a nő ez, a nő az…” És tudjátok mi történik ilyenkor? Elfelejtik az iszlám igazi lényegét. Ha ez olyannyira úgy lenne, ahogy azt reklámozzák, akkor miért létezik ez a hadísz? Miért?

Kell, hogy legyen kontroll. Kell, hogy legyen felelősség és másoknak való megfelelés. Én soha nem kértem olyat a feleségemtől, hogy „ne költsd el ezt”. Ilyeneket soha nem tettem. Soha! De az a helyzet, hogy ő tudja, hogy én vagyok a főnök a házban. És ha azt mondom nem, az nem!

Odamehet hozzád és vitatkozhat veled, abban nincs semmi rossz. De abban a pillanatban, hogy úgy érzi, hogy „nekem van pénzem és azt csinálok, amit akarok, és azt akarom, hogy…” Ez a kezdete azoknak a dolgoknak, amik következnek…

És igen, egy nő számára nincs megengedve, hogy idegenekkel beszélgessen. Ok nélkül. Ez nem valami extrém dolog.

A gyönyörű ruhát, amit 700-800 dollárért vettél az Eid al-Fitr-re, akkor láttad, amikor sewai-t és más ételeket ment [a feleség] enni. Utána soha többé nem láttad rajta. Azonban a barátnői és mások folyamatosan néztek utána. Mivel a gyönyörködés miatt vetted, azonban sajnálatodra mindez mások tekintetének szólt. Ez itt a probléma.

Ezután ő izzadt, szagos. Ha a férj közel megy hozzád, akkor fulladozik, mert nem állsz készen a számára. Hagyma, fokhagyma, mindenféle szagod van… Az egész ház bűzölög. És ha gyapjú ruhát viselsz, akkor ez a szag még mélyebbre is megy. A téli ruhákkal ez még rosszabb. És azt várod ilyenkor, hogy a férjed jó legyen hozzád?

Mohamed azt mondta: ha a férj tetőtől talpig gennyes és a nő odamegy és lenyalja – és ez a hadísz hiteles –, akkor a nő még mindig nem adta meg mindazt, amihez a férjének joga van.

[Iszhák 957] Mohamed elküldte Muadh-ot Jemenbe, hittérítésre. Míg ott tartózkodott, megkérdezték tőle, hogy milyen jogai vannak egy férjnek a felesége felett. Ő így felelt a nőnek, aki kérdezte: „Ha hazamennél, és azt látnád, hogy férjed orrából genny és vér folyik, és addig nyalnád, míg tiszta nem lesz – még ez sem merítené ki férjed jogait.”


New Zealand Cleric Mohammad Anwar Sahib Al-Madani: Wife Is Obligated to Obey Husband’s Call to Intimacy; She Would Not Fulfill His Rights Even If She Licked Pus off His Body | MEMRI

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11421

Bejegyzés: on 2019. jún. 3.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, MEMRI videók. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes