Al-Aksza mecset sejkje: „Kérjétek Allah segítségét és harcoljatok ellenük!”

A palesztin Issam Amira sejk az al-Aksza mecseten tartott beszédében azt mondta, hogy egy iszlám államnak az lenne a stratégiája, hogy politikusok és erőteljes médiaapparátus segítségével „meggyőznék a hitetleneket az iszlám felvételére”. Amira sejk azt is mondta, hogy az első lépés az lenne, hogy „megpuhítanák” a hitetleneket azáltal, hogy felszólítják őket az iszlám felvételére az interneten, a televízión, a propagandán és a médián keresztül, és amíg meg nem győzik őket, megmutatnák nekik, hogyan kell a gyakorlatba ültetni az iszlámot. A második szakasz az lenne, hogy „tapasztalt politikusokat” és iszlám tudósokat küldenének a hitetlenekkel történő „hosszan tartó vitákra”. Ezután, ha a hitetlenek „csökönyösek” és „értékes trófeának tekinthetők”, akkor a kalifa kimondaná a „kódszót”, ami a következő: „Kérjétek Allah segítségét és harcoljatok ellenük!” – ami után „az iszlám hadseregek elindulnának, rakétákat lőnének ki és vadászgépek szállnának fel”, és ezeken a csökönyös embereken „példát statuálnánk az egész világnak!” A videót 2019. május 19-én töltötték fel az internetre.


A videó leirata:

Egy iszlám államnak az lenne a stratégiája, hogy az Allahért történő dzsihád segítségével terjeszti az iszlámra való felhívást (dava). Nagyon erőteljes médiával és politikusokkal rendelkezne, akik terjesztenék a davát, és képesek lennének meggyőzni a hitetleneket, hogy vegyék fel az iszlámot. Amikor azt mondod, hogy az iszlám állam az Allahért történő dzsihád segítségével terjeszti az iszlámra való felhívást (dava), a világ azt gondolja, hogy a dzsihád harcot jelent. Nem! A harc csak a harmadik szakasz az iszlám dava terjesztése érdekében történő dzsihádban. Amikor a többistenhívő ellenségekkel szembesülsz, három lehetőséget kell adnod nekik. Először szólítsd fel őket az iszlám felvételére. Ez a szakasz öt évet vehet igénybe – internet, televíziós csatornák, üzenetek, média, propaganda stb. Meg kell győzni őket azáltal, hogy megmutatjuk, hogy mi hogyan alkalmazzuk az iszlámot, amíg meg nem győződnek arról, hogy a legjobb, ha alkalmazzák az iszlámot. A daván keresztül meg kell „puhítanunk” őket. Ezután elküldhetünk hozzájuk tapasztalt politikusokat, hogy beszéljenek velük. Nem szabad már a kezdetektől fogva azt mondanunk nekik, hogy „térj át az iszlámra és akkor biztonságban leszel”… Ezek a politikusok hosszú vitákat folytathatnak velük. Ezeknek az iszlám jogi és vallási tudósoknak képesnek kell lenniük a meggyőzésre… Ha azonban azt látjuk, hogy csökönyösek – és ha értékes trófeának tekinthetők, akkor telefonon felhívnánk a kalifát, akinek jogában áll dönteni, és ő ezt mondaná: „Kérjétek Allah segítségét és harcoljatok ellenük! Csináljátok!” A kódszó az lenne, hogy „Kérjétek Allah segítségét és harcoljatok ellenük!” Ezután az iszlám hadseregek elindulnának, rakétákat lőnének ki és vadászgépek szállnának fel, és ezeken az embereken példát statuálnánk az egész világnak!


Al-Aqsa Mosque Address by Sheikh Issam Amira: An Islamic State Would Have Political Strategy of Jihad to Convert Infidels to Islam; They Will Be Fought Against If They Don’t Convert | Memri

Print Friendly, PDF & Email