Buddhista szerzetes: a muszlimok felemésztik a burmai népet, megsemmisítik a buddhizmust


Riporter: A buddhizmus mindeddig fontos szerepet játszott Mianmar politikai történelmében. Mi jelenleg a buddhizmus szerepe a burmai politikában?

Ashin Wirathu: A szerzetesek szerepe elválaszthatatlan a mianmari politikától. A mianmari politikában a szerzetesek továbbra is az emberekért fognak dolgozni

– anélkül, hogy bármi viszonzást várnának.

Riporter: Mivel jelenleg vannak bizonyos vallási konfliktusok Mianmarban, milyen felelősségük van a buddhista szerzeteseknek ezeknek a vallási konfliktusoknak a megfékezésében?

Ashin Wirathu: Mi az erőszakmentességet gyakoroljuk és a jogrendszer határain belül keressük a megoldást. Azért, hogy ne legyenek újabb problémák, problémamegoldó munkaközösségeket hozunk létre, melyben minden vallás képviselteti magát. Mindezt azért, hogy együttműködhessünk egymással azokban a városokban, melyekben jelen vagyunk.

Riporter: Lehet azt mondani, hogy Mianmar egy multietnikumú és multivallású ország, ahol a különféle csoportok békésen élnek egymás mellett?

Ashin Wirathu: Ha minden etnikum és vallás valóban jó barátokká válna, akkor nem lenne oka annak, miért ne élhetnénk békében egymás mellett. Az, hogy békében élünk egymással, vagy sem, nem a burmai emberektől függ, hanem egyedül a muszlimoktól. A muszlimok felemésztik a burmai népet, megsemmisítik a buddhizmust és a buddhista közösséget. Mianmart erőszakos cselekmények által iszlám állammá akarják átalakítani. Ha ezt nem tennék, akkor béke lehetne.

Riporter: Jelenleg alacsony a muszlim népesség aránya Mianmarban. Ha Mianmar fele muszlim lesz, akkor mit gondol, mi fog történni?

Ashin Wirathu: A muszlimok olyanok, mint az afrikai pontyok. Gyorsan szaporodnak. A viselkedésük erőszakos, és megeszik a saját fajtájukat és más fajokat is. Elpusztítják a természeti erőforrásokat és a csodás víz alatti világot.

Bár a muszlimok kisebbségben vannak, a teljes népességünk nagymértékben szenved ezen kisebbségtől. A burmai többségi társadalom nem bánt durván vagy erőszakoskodott velük, mégis szenvedünk a nehéz sorstól, amit ránk rónak. Ezért, ha majd annyi muszlim lesz, mint buddhista, akkor Mianmarban soha többé nem lesz béke.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11531

Bejegyzés: on 2019. jún. 24.. A bejegyzés kategóriái: Burma, Iszlamizáció, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes