Muszlim professzornő: jogszerű háborúban egy muszlim ejthet szexrabszolgákat

2014. szeptember 12-én az Al-Azhar Egyetem teológia professzora Suad Saleh a Fatwa show műsorban az „akit a jobb kezed birtokol” iszlám fogalmát magyarázta. A Hayat TV-n sugárzott műsorban a professzornő azt mondta, hogy azok a muszlimok, akik egy jogszerű háborúban ejtenek fogjul nőket az ellenségeiktől, birtokolhatják és szexrabszolgaként használhatják őket. „Azért, hogy megalázzák őket, a (nők) a parancsnok vagy valamelyik muszlim tulajdonává válnak, aki úgy szexelhet velük, mintha azok a feleségei volnának” – mondta a professzornő.


A
videó leirata:

„Akit
a [jobb kezed] birtokol” [rabszolgaság], már az iszlám előtt is létezett. Minden
nemzetben és országban létezett, nem csak az iszlám előtti araboknál. Bárki áruba
bocsájthatott szabadnak született férfiakat vagy nőket. Ezt úgy nevezték, hogy
a szabadnak születettek áruba bocsátása. Ez olyan, mint ma a szervkereskedelem
és a szabadnak születettekkel történő emberkereskedelem.

Azonban
amikor az iszlám megjelent, szabályozta a rabszolgaságot, úgy, hogy
lekorlátozta azt a muszlimok és ellenségeik közötti jogszerű háborúra. Ha
például háborúznánk Izraellel, mely elrabolja a földet, agressziót elkövetve a
néppel és az (iszlám) hitükkel szemben… Nyilvánvalóan lehetetlenség
(jelenleg) Izraellel harcolnunk, bár a Korán 17. fejezete ezt megjövendöli a
számunkra, és semmi sem nagyobb Allah hatalmánál…

Az „akit a (jobbod) birtokol” kifejezés a női hadifoglyokra vonatkozik. Azért, hogy megalázzák őket, a (nők) a parancsnok vagy valamelyik muszlim tulajdonává válnak, aki úgy szexelhet velük, mintha azok a feleségei volnának.

[…]

Néhány opportunista és szélsőséges, akik csak ártanak az iszlámnak, ezt mondja: „behozok magamnak egy nőt Kelet-Ázsiából szexrabszolgának” – az „akit a (jobbod) birtokol”-ra hivatkozva – „és a feleségem beleegyezésével adok neki egy szobát a házban, és úgy szexelek vele, mint egy rabszolgalánnyal.” Ez nonszensz. Ez nincs benne az iszlámban. Az iszlám szerint egy nő vagy feleség vagy szexrabszolga. A jogszerűen birtokolt rabszolgák csak olyan háborús foglyok lehetnek, mely háborút a muszlimok ellen vívnak. Egy háború, melyben elveszik a földünket, amelyet a hitünk ellen vívnak stb. Amit néhányan jelenleg tesznek, az támadás Allah és Allah jogi szövegei ellen a Koránban, és nem szabad hagyni, hogy ez bármiféle hatással legyen ránk.


Al-Azhar Professor Suad Saleh: In a Legitimate War, Muslims Can Capture Slavegirls and Have Sex with Them (Archival) MEMRI

Print Friendly, PDF & Email