Iszlám gyűlöletbeszéd egy dán mecsetben

Mundhir Abdallah koppenhágai imám 2019. június 21-én, a pénteki imán a koppenhágai Al-Faruk mecsetben tartott prédikációja során azt mondta, hogy a muszlimok, a vérük, a becsületük és a szent helyeik már nem érintetlenek. Azt mondta, hogy Jeruzsálemet a cionisták foglalják el, akik szerinte romlást terjesztenek, és még azt is mondta, hogy a szaúdi koronaherceg, Mohamed bin Szalman eretnekséget, erkölcstelenséget és paráznaságot terjeszt Mekkában és Medinában. Abdallah imám kifejtette, hogy „a keresztesek lángjai elnyelik a muszlimokat” az egész világon, és hogy a muszlimok vére patakokban folyik.

Azt állítva, hogy minden muzulmán uralkodó a muszlim földek elleni „keresztes hadjárat” élharcosává vált, kritizálta Iránt amiért az Amerika „szolgálatában” az iraki, a szíriai és az afganisztáni keresztes hadjáratot segíti. Szaúd-Arábiát pedig azzal kritizálta, hogy „lábbelik” Amerika lábán” és összeesküvést szőttek a szír forradalom ellen. Abdallah imám ezután az Egyesült Arab Emírségeket és Mohamed bin Zajed koronaherceget kritizálta, mégpedig azért, hogy egy mise megtartására meghívta a pápát az Arab-félszigetre, és amiért az a zsidókkal fenntartott kapcsolatok normalizálására törekszik. A prédikációt Abdallah YouTube-csatornájára, valamint az Al-Faruk mecset Facebook oldalára töltötték fel.

2018. július 24-én Abdallah imám ellen vádat emeltek Dániában, amiért 2017. május 31-én egy pénteki prédikáció során zsidók meggyilkolására szólított fel. A prédikációt a MEMRI fordította le és tette a nyilvánosság számára elérhetővé. Másnap az újságok arról számoltak be, hogy Abdallah imám lemondott. A vádemelésről szóló hírek Európában a MEMRI-nek tulajdonították, hogy sikerült leleplezni Abdallah imámot. A prédikációiban azt is mondta, hogy „A dzsihád megköveteli Európa meghódítását” (MEMRI 6689) és „a kalifátus, mely bevezeti Allah saríáját… fel fogja szabadítani az Al-Aksza mecsetet a cionisták mocskától” (MEMRI 6013).


A videó leirata:

Mundhir Abdallah: A muzulmánok már nem érintetlenek. Vérük már nem sérthetetlen. Méltóságuk már nem sérthetetlen. Szent helyeik már nem érintetlenek! Az

első kibla és a próféta éjszakai utazásának végső rendeltetési helyét [Jeruzsálemet], a helyet, ahonnan a próféta a mennybe emelkedett, és amely a harmadik legszentebb helyünk, a cionisták foglalják el, és romlottságot terjesztenek. Ugyanakkor a legszentebb helyen, ahol a legelső mecset épült, az összes muzulmán imájának irányának, a Kábának a helyszínén, és Medinában, a próféta városában is [Mohamed] bin Szalman eretnekséget, erkölcstelenséget és paráznaságot terjeszt.  képessége terjed ki. A keresztesek lángjai elnyelik a muszlimokat keleten és nyugaton, és a muszlimok vére patakokban árad. A keresztesek erőszakoskodnak a muszlimok földjein.

[…]

Az összes muzulmán vezető – azok, akik állítólag mérsékeltek és azok, akik
állítólag az ellenálláshoz tartoznak – mindegyikük a muszlim területek elleni
keresztes hadjárat élharcosává vált. Iráni vezetői mindent megtettek az
Amerika, valamint az iraki, a szíriai és az afganisztáni keresztes hadjárat szolgálatában.
Szaúd-Arábia vezetői is mindent megtettek, hogy lábbelik legyenek Amerika
lábain, és hogy összeesküvést szőjenek a szíriai forradalom ellen.

[…]

Ami az Egyesült Arab Emírségek vezetőit [és különösen] Mohammed bin Zajedet
illeti, az a bűnös hitehagyót, aki az Arab-félszigeten romlottságot terjeszt…
keresztény miséket tart és meghívja a római pápát, hogy misét celebráljon az
Arab-félszigeten. A gazember, aki normalizálja a kapcsolatokat a zsidókkal és összeesküvést
sző velük, valamint szolgáltatásokat nyújt Amerikának. Vég nélkül beszélhetünk
róla. Mohamed bin Zajed nem rejti el az iszlám és a muzulmánok iránti
gyűlöletét.Friday Sermon by Copenhagen Imam Mundhir Abdallah: Every Single Muslim Leader Has Been Serving American and “Crusader” Interests |MEMRI

Print Friendly, PDF & Email