Az iszlám fog uralkodni Ausztriában – migránsok egymás közt


Riporter: Üdvözlöm Önöket! A mai vendégünk Mária, egy iraki keresztény. Kérte, hogy Mária álnéven mutassuk be, mert névtelen szeretne maradni. Mária menekültsegítőként dolgozott Bécsben, mivel folyékonyan beszél arabul. Így mindent értett, amit a menekültek mondtak egymásnak. Amikor a feletteseit tájékoztatta erről (több hónapig dolgozott a menekülteket segítve), a szerződését egyszerűen nem hosszabbították meg. Megpróbáljuk kideríteni, hogy pontosan mi is történt.

Mária, először is köszönöm a bátorságát, hogy eljött. Mit hallott? Miről beszélnek azok a menekültek, akik Ausztriába jönnek? Mit mondanak egymásnak?

Mária: Először is fontos tudatosítanunk, hogy azok a menekültek egy olyan régióból érkeznek, ahol évtizedeken keresztül vallási háborúk voltak. Ez azt jelenti, hogy elmenekültek ebből a régióból. Az életüket kockáztatják azért, hogy Európába, és ne egy iszlám országba jöjjenek, főleg azért, mert egy nyugodt életet akarnak. Másrészről mindez előre programozott és megtervezett.

Riporter: Tehát a menekültek azért is jöttek, hogy tovább gyakorolhassák a vallásukat? És azt hallották, hogy Ausztriában, ahol vallásszabadság van, mindez lehetséges?

Mária: Igen.

Riporter: És ha jól értem, meglepődtek azon, hogy milyen szabadon gyakorolhatják a vallásukat. Maguk is meglepődtek azon, hogy ilyen nagy vallásszabadság van Ausztriában.

Mária: És hogy ilyen nagy szabadság van az ő vallásuk számára. Elmondták nekem, hogy az országukban sok dolgot nem tehettek meg, amit Ausztriában, a szabad vallásgyakorlás égisze alatt szabad.

Riporter:  Ez azt jelenti, hogy az iszlám gyakorlásának szabadsága nagyobb, mint az valaha is volt a származási országban?

Mária: Igen.

Riporter: Miért menekülnek azokból az országokból?

Mária: Mert Szaddám Husszein bukása óta csak vallásháborúk vannak. Szunnita a siíta ellen, a siíták mások ellen. Mindenki mindenki ellen. Ide jönnek, és úgy gondolják, hogy mivel odaátról jönnek, majd üdvözlik őket a szervezetek és a szélsőségesek, akik azt az információt adták nekik, hogy továbbra is gyakorolhatják a vallásukat és a jövőben Ausztria az övék lesz.

Riporter: Ez azt jelenti, hogy szervezetek támogatják a menekülteket abban, hogy a lehető legszabadabban gyakorolhassák a vallásukat? … Ön keresztény. A menekültek ezt nem veszik észre azonnal. A beszélgetések alatt nem viselt keresztet, de fátylat sem. Hogyan bántak Önnel személyesen?

Mária: Először magukhoz öleltek, és nagyon barátságosak voltak velem, mivel „egy voltam közülük”. Ezért szabadon beszélhettek velem.

Riporter: Azért, mert azt gondolták, hogy muszlim?

Mária: Igen, azt gondolták, hogy muszlim vagyok. Nem mondtam nekik semmit, mert több éve Ausztriában vagyok és tudom, hogy a vallás magánügy. Azokra az emberekre embertársaimként tekintettem, nem pedig úgy, mint keresztény, muszlim, zsidó, vagy bármi más. Azonban számukra a vallás mindig meghatározó. Különböző helyekről jöttek, mégis a vallás a meghatározó számukra. Elmondták nekem, hogy győzelemre akarják vinni a követeléseiket; és hogy mindent megkövetelhetnek az államtól, amit csak akarnak. Mivel vallásszabadság van, és ezt mind megkövetelhetik. Tehát nem csak hatalmas anyagi követeléseket, hanem vallásiakat is, hogy annyira gyakorolhassák azt, amennyire csak lehetséges. És azt is mondták, hogy a céljuk, hogy minél több osztrákot áttérítsenek az iszlámra, mivel az iszlám – ahogy mondák – az EGYETLEN vallás.

Riporter: Mit hallott erről?

Mária: Nos, ez az üzenet, mert nem ismernek mást. Az elmúlt 20 évben csak a vallás uralkodott (az országukban). Mit várhatunk azoktól az emberektől, akik Ausztriába jöttek ezzel az ideológiával a fejükben? És ezután megkapják az állam támogatását? Nem egy cél érdekében, hanem a demokrácia és a szabadság nevében. A szervezetektől pedig elvárják, hogy azt mondják: „Küldd a gyerekeidet iszlám óvodába és küldd őket hétvégén a mecsetbe!” Az iszlám vallás szerint egy 8 éves lánynak viselnie kell a fátylat. Muszáj! Semmi ilyesmit nem tapasztaltam Irakban 20, 30 évvel ezelőtt!

Riporter: Szóval erről a helyzetről nem maguk a menekültek tehetnek, hanem egyszerűen kihasználják az osztrák liberális törvények előnyeit, a saját céljaik érdekében?

Mária: Igen!

Riporter: Az interjú előtt azt mondta nekem, hogy kérjük a politikusokat, hogy szigorúbb törvényeket hozzanak a vallásszabadsággal kapcsolatban, mivel a menekültek csak kihasználják azokat. Amivel nem is lenne baj, ha nem engednének meg maguknak sokkal többet, mint amit a származási országukban megtehetnek.

Mária: Pontosan. Mindig mondom, hogy rendkívüli idők speciális szabályokat és törvényeket igényelnek. 30 évvel ezelőtt Irak, de még Egyiptom is olyan volt, mint Ausztria 30 évvel ezelőtt. Akkor még egy szabad társadalomban éltünk. Azt tanácsolom minden politikusnak, hogy töltsenek el egy pár napot ott, és akkor majd megfelelő képet kapnak arról, hogy mi folyik ott. És hogy mit hoznak magukkal a menekültek onnan. Ez azt jelenti, hogy az itteni politikusoknak cselekedniük kell. Úgy gondolom elfogadhatatlan az, hogy amikor egy miniszter törvényt akar hozni a teljes fátyol ellen, akkor üldözik és rágalmazzák.

Riporter: Fontos ezt megtenni?

Mária: Igen, különben legkésőbb 20 év múlva Ausztria olyan lesz, mint ma Afganisztán vagy Irak.

Riporter: Természetesen ez egy elég erős állítás. Befejezésül, amikor mindezt megértette, jelentette a munkaadójának, és úgy gondolja, hogy ezért nem újították meg a munkaszerződését. Továbbá ezzel azt sugallja, hogy a segélyszervezet nem érdekelt abban, hogy a nyilvánosságot informálja arról, miről is beszélnek a menekültek egymással. A segélyszervezetek mindezt a szőnyeg alá akarják söpörni. Ez a helyzet?

Mária: Nos, ezt gondolom. Másképp nem megy: képesnek kell lenni kritikát gyakorolni, ha problémák vannak, és ezeket meg kell vitatni. Én nem tettem mást, minthogy azokról a problémákról beszéltem, amiket láttam. Keresztényként, amikor üldöztek, nem akartam elhagyni a hazámat, de azt mondták, hogy „Ti, keresztények nem tartoztok ide! Menjetek a hitetlenjeitek közé!”

Riporter: Például Európába.

Mária: Igen, Európába. Hát jó, tudomásul vettük. Idejöttünk. Itt békében éltünk a muszlimokkal, mivel itt minden ember egyenlő. Azonban a menekültválság következtében most azt tapasztalom, hogy másodjára is hátrányos megkülönböztetés ér. Mert nem számít hová megyek, ha nem hordom a fátylat, keresztényként hátrányos megkülönböztetés ér a hazámban, és most egy európai országban is.

Riporter: És most munkanélküli. Az egész történet a múlt évben történt, a menekültekkel dolgozott 6 hónapig, és azóta nem tud munkát találni.

Mária: Igen. Nincs munkám, de nem szorulok az állam segítségére. Próbálok segíteni Ausztriának abban, hogy a (bevándorlók) megsegítése ne okozzon kárt Ausztriának.

Riporter: Mária, köszönöm a bátorságát, hogy mindezt elmondta nekünk. Ha valaki nem beszél arabul, akkor nincs hozzáférése mindehhez. Köszönöm, hogy eljött a stúdióba.

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11684

Bejegyzés: on 2019. Sze. 26.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Németország. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

Szólj hozzá!

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes