A kereszténység és az iszlám | Sabatina James

Sabatina James muszlim családba született keresztény aktivista. Házasságra akarták kényszeríteni egy unokabátyjával, majd amikor megtagadta az engedelmességet, a család halálos ítéletet mondott ki rá. Azóta titkos helyeken én, rendőri védelmet kap.

Az általa alapított Sabatina Egyesület iszlám országokból és muszlim családokból származó nőknek nyújt segítséget. Két könyve is megjelent magyar nyelvre lefordítva: Eurábia – Amikor az iszlám törvénye legyőzi az európai jogrendet és az Apám a halálomat akarja.Riporter: Miért tért át? Miért tért el attól, ami szülei életének alapját képezte, az iszlámtól?

Sabatina James: Valójában vallásos muszlim voltam, urdu fordításban elolvastam a Koránt. Mindig védtem az iszlámot, már az iskolában is. Volt egy professzornő, és ha bármilyen enyhe kritikát is mondott, felálltam és megvédtem a prófétát (Mohamedet). Úgy gondoltam, hogy amit a szüleim csináltak velem, annak semmi köze az iszlámhoz. Azonban Lahorban, az egyik legnagyobb szunnita madrasszában olvastam a Koránban, hogy engedélyezett a feleség verése, ha az engedetlen (Korán 4:34). Persze lehet értelmezni, hogy mikor, hol és hogyan verjed, de maga a verés engedélyezése le van írva a Koránban. Továbbá egy nő vallomása fele annyit ér, mint egy férfié. Pakisztánban létezik blaszfémia törvény, mely a Koránon és a hadíszon alapul.

Tehát a vallás nem ártatlan, de nem ez volt az oka annak, hogy azt mondtam, hogy nincs isten. Kerestem Istent és a segítségét kértem. Napi ötször imádkoztam. Amikor iskolába mentem, majd hazaértem, este bepótoltam a napközben kimaradt imákat. Azonban az iskolában volt egy barátom, aki nagyon vallásos keresztény volt, aki adott egy ajándékot, egy Bibliát. Amikor olvastam a Bibliát, az nagyon különbözött a Koránban írtaktól. Összehasonlítottam Jézust Mohameddel. Van egy házasságtörő nő, aki odamegy Jézushoz, aki azt mondja: legyetek könyörületesek a nővel. Ezzel szemben viszont ott van az a hadísz, amiben szintén egy házasságtörő nő odamegy Mohamedhez, és megkövezik. Aztán, amikor egy ember odamegy Jézushoz és azt mondja, hogy nem képes hinni, és Jézus segítségét kéri, hogy higgyen. Jézus megáldja. Mohamed próféta viszont azt mondta, hogy „öljétek meg azt, aki elhagyja az iszlámot”. Annyira különbözik a kettő egymástól. A keresztényeknek azt tanítják, hogy szeressék az ellenségüket, a madrasszában viszont azt tanultuk, hogy gyűlöljük az ellenséget, sőt, hogy fejezzük le őket.

Volt egy barátom, Egyiptomból jött és szalafista volt – tudod azok az igazán szélsőségesek; Németországban élt és elment egy mecsetbe. Egy nap egy nagyon ijedt kisgyerek ment hozzá, és megkérdezte, hogy mi történt. A gyerek azt mondta, hogy a molla azt mondta neki, hogy menjen haza és fejezzen le egy csirkét. Kérdeztem, miért? Azt válaszolta, azért, mert egy nap majd ezt kell tennünk a hitetlenekkel.

Riporter: De radikális embereket minden vallásban lehet találni, ezért nem lehet megítélni egy vallást a radikálisok alapján.

Sabatina James: Egyetértek ezzel, azonban itt nem az emberekről van szó. Maga a vallásalapító az, aki ennyire különbözőképpen reagált. Nem Rachidát és Sabatinát hasonlítom össze, hanem a vallásalapítókat, Jézust Mohameddel, azt, ami a könyvekben szerepel róluk, mivel ez a forrás. Tehát nem mondhatod egy muszlimnak, aki megöl egy hozzám hasonló valakit, hogy ez nem iszlám. Azt fogja mondani, hogy „nos ez benne van a hadíszban, olvasd el”. Érti, mire gondolok?

Riporter: Bármit meg lehet találni bármelyik vallásban. Ha találni akar egy érvet vagy okot az ölésre az iszlámban, a kereszténységben, a zsidó vallásban, vagy bármilyen más vallásban, ha meg akarja találni ezt az okot, akkor meg fogja találni. Nem a vallás rossz dolog, hanem az a személy, aki olvassa vagy használja azt, vagy aki visszaél vele. Ezt gondolom.

Sabatina James: Nagyon örülök, hogy ezt hallom öntől, azonban ez a fajta gondolkozás nem egyezik azzal, amit a saría, az iszlám jog tanít. Az iszlám jog teljesen különbözik ettől. Csak a nyugati országokban élő muszlimok jönnek elő ilyen érvekkel. Ha elmegy Pakisztánba … Ön Pakisztánból származik … Pakisztánban létezik blaszfémia törvény, ami a Koránon és hadíszon alapul. Ez a törvény azt mondja, hogy ha valaki kritizálja a prófétát, a Koránt vagy az iszlámot, akkor halálra kell ítélni vagy börtönbe kell csukni.

Van egy ismert eset, Asia Bibi esete. Ezt a nőt blaszfémiáért és a próféta kritizálásáért ítélték halálra Pakisztánban, amit amúgy soha nem is követett el. Jelenleg börtönben van, öt gyermeke van.

Pundzsáb kormányzója, Szalman Taszír egyszer azt találta mondani, hogy véget kellene vetni a blaszfémia törvénynek. A saját testőre ölte meg. A testőr azt mondta, hogy mindezt az iszlámért tette. Pakisztánban ünnepelték ezért a tettéért.

Riporter: De ismételten itt van az egyensúly, hogy itt van ez a személy, aki kiáll, hogy van valamiféle erkölcs és vannak szabályok, amiket be kell tartani, és ott vannak azok az emberek, akik ugyanezt az iszlámot arra használják, hogy megöljék ezt a személyt. Tehát van egy személy, aki megöl egy másik személyt, tehát van egy rossz meg egy jó…

Sabatina James: A jónak, ami az emberből jön, semmi köze az iszlámhoz, másrészt, aki megölte, annak mindez meg volt engedve. Miért van ennek ilyen nagy elfogadottsága? A kormányzó megölése után a gyilkos több, mint 50 ezer Facebook like-ot kapott. Pakisztánban sok ember fél felszólalni, mert megölhetik őket ezért. Még Shabaz Batti kisebbségi minisztert, a pakisztáni kormány egyetlen keresztény miniszterét is megölték, mert felszólalt Asia Bibiért.

Egy dolgot meg kell értenünk: ha Jézus nevében ölünk, arra Jézus soha nem mondta volna, hogy rendben van, ha viszont Mohamed próféta nevében ölsz, arra Mohamed próféta azt mondta volna, hogy rendben van, ha az illető házasságtörő, vagy ha elhagyta az iszlámot. Nem azt kell nézni, hogy te mit gondolsz, mi a saját véleményed, hanem meg kell nézni a forrásszövegeket, mit mondanak a források. Amennyire én tudom – katolikus vagyok –, a Vatikán nem mondja, hogy ha valaki házasságtörést követ el, azt öljék meg.

Riporter: A katolikusoknál is van egy csomó probléma…

Sabatina James: Természetesen, van egy csomó hiba a történelmünkben, de rájöttünk arra, hogy ennek semmi köze Jézushoz. Mivel Jézus soha nem ölt meg senkit, és ha van egy vers, amit magyarázni kell, akkor meg kell nézni Jézust és az életét. Őt keresztre feszítették és imádkozott az ellenségeiért. Az iszlámban ilyet soha nem fog találni. Érti, mire gondolok?

Ha megnézem a neveltetésemet az iszlámmal kapcsolatban, nekem azt tanították, hogy az iszlámmal a nők rengeteg jogot kaptak, hogy Mohamed volt az első, aki azt mondta, hogy a lánycsecsemőket ne öljék meg, ami szokás volt abban az időben néhány csoportnál, ahol Mohamed élt. Ez az az üzenet, amit én kaptam neveltetésem során. Az emberek, akik az iszlámot magyarázták számomra, a legszeretetteljesebb emberek voltak az életemben. A nagyanyám, nagyapám, a nénikém stb. Tehát az üzenet, amit az iszlámtól kaptam, a szeretet és béke üzenete. Nos, ez az üzenet szép, de semmi köze a valódi iszlámhoz, és ahhoz, amit a Korán, a hadísz és az iszlám iskolák tanítanak. Meg kell nézni a szunnita iskolákat, és hogy mit tanítanak a saríáról. Ez a fontos! Nagyra értékelem, hogy ha olyan emberek, mint Ön, így nevelkedtek. Ez nagyon modern, haladó szellemű, nagyszerű. De semmi köze ahhoz, amit a saría tanít. A saría pedig a Koránon és a hadíszon alapul. A hadíszban nem fog soha olyat olvasni, hogy szeretnie kellene az olyan embereket, mint amilyen én vagyok.


Sabatina James magyarul megjelent könyvei:
Eurábia – Amikor az iszlám törvénye legyőzi az európai jogrendet
Apám a halálomat akarja

Miként jut be a saría Európába? | Mandiner

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11696

Bejegyzés: on 2019. okt. 1.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, Sabatina James. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

Szólj hozzá!

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes