„A szélsőségesek kis csoportjának” mítosza | Ben Shapiro


Ben Shapiro vagyok. Néhány hete, Bill Maher az HBO műsorában vitába keveredett a szörnyen középszerű Ben Affleck „iszlám-szakértővel”, aki soha, de soha nem akar többet Batman lenni, arról, hogy az iszlám valóban erőszakos-e. Természetesen Affleck nincs egyedül abban a píszí vélekedésben, hogy a muszlimok az egész világon békések és liberálisok. Ő csatlakozott az elnökhöz, Barack Obamához.

A kérdés nem az, hogy az iszlám önmagában erőszakos-e, hanem hogy miben hisznek a hívői, mivel ez alapján cselekednek. Rengeteg erőszakos elem van az Ó- és Újtestamentumban – én ortodox zsidó vagyok, rengeteged olvastam az Ótestamentumot –, de ezen szövegek hívői nem hajtanak bele repülővel tornyokba, nem fejeznek le újságírókat, nem metszik ki nők nemi szervét.

Tehát vizsgáljuk meg a következő kérdést: a muszlim világban a radikalizáció csupán egy elenyésző jelenség?

Hogy ezt a kérdést megválaszoljuk, definiálni kell a fogalmainkat. Nem csak azokról az emberekről beszélünk, akik aktív terroristák. A radikális eszmék sokkal szélesebb körűek, mint csupán a terrorizmus, és aki másként érvel, az naiv, ostoba vagy nem őszinte. A terroristák az erkölcsi, pénzügyi és vallási támogatásukat azoktól kapják, akik maguk nem terroristák.

Tehát hányan radikálisok?

Ben Afflecknek abban igaza volt, hogy kb. 1,6 milliárd muszlim él a Földön, és kb. 49 országban vannak többségben. A népességi statisztikai adatok a 2011-es Pew közvélemény-kutatásból származnak.

Indonézia a világ legnépesebb muszlim országa, 205 millió muszlimmal. Egy 2009-es közvélemény-kutatás szerint az indonézek csaknem 50%-a támogatja a szigorú saría törvényt, és 70%-uk szerint az USA vagy Izrael felelős a 9/11-ért. Ez 143 millió radikalizálódott ember. Ijesztő? Pedig még csak most kezdjük.

Egyiptom. 80 millió muszlim. Ugyanezen 2009-es közvélemény-kutatás szerint 65%-uk akar szigorú saría törvényt minden iszlám országban, és majdnem 70%-uk azt nyilatkozta, hogy pozitív vagy vegyes érzelmekkel viszonyul Bin Ladenhez. Ez további 55,2 millió radikális.

Pakisztánban 179 millió muszlim él, 76%-uk akar szigorú saría törvényt minden iszlám országban. Ez további 135,4 millió radikális.

Banglades. 149 millió muszlim él ott. 2013-ban negyedük mondta azt, hogy az öngyilkos merényletek és a civilek elleni támadások néha igazolhatóak. 82%-uk szeretné, ha a saría lenne az ország hivatalos törvénye. 2/3-uk szerint a nők elleni becsületgyilkosságok néha igazolhatóak. Ez 121,9 millió radikális.

Nigéria. 75,7 millió muszlim él az országban. 71%-uk preferálja a saríát. Ez 53,7 millió ember.

Irán. 74,8 millió muszlim. 2013-ban 83%-uk támogatta a saría alkalmazását. Ez 62,1 millió radikális.

Törökországban 74,7 millió muszlim él, és a legmérsékeltebb muszlim ország. 32%-uk szerint néha igazolható a nők elleni becsületgyilkosság. Ez 23,9 millió radikális muszlim a mérsékelt, szövetséges Törökországban.

Marokkóban 32,4 millió muszlim él. 3/4-ük támogatja a saríát, ez 24,6 millió radikális muszlim Marokkóban.

Irak. 31,1 millió muszlim. 78%-uk szerint igazolható néha a nők elleni becsületgyilkosság. Ez 24,3 millió radikális muszlim.

Afganisztán. 24 millió ember. A nagy többség, 76% támogatja alkalmanként a nők elleni becsületgyilkosságot. 99%-uk akar saríát. Ez 24 millió radikális muszlim Afganisztánban.

Jordánia egy kis muszlim ország, 6,4 millió muszlimmal. A Hamasz elfogadottsága 60%-os, ami 3,8 millió radikális muszlimot jelent a mérsékelt Jordániában.

Palesztin területek. Az amerikai adózók több száz millió dollárt adnak a palesztinoknak. 4,3 millió muszlim él a palesztin területeken. 78%-nak van pozitív vagy vegyes érzése Bin Ládennel kapcsolatban. 89% támogatja az Izrael elleni támadásokat, 89% támogatja a saríát. De egy államot kell nekik adnunk… Ez 3,83 millió radikális muszlim.

Mi a helyzet Nyugaton?

4,7 millió muszlim él Franciaországban. Egy 2007-es közvélemény-kutatás szerint a francia muszlimok 35%-a vélekedik úgy, hogy néha igazolható az öngyilkos merénylet. Ez 1,6 millió radikális muszlim Franciaországban.

Nagy-Britanniában 2,8 millió muszlim él. 78%-uk akarta, hogy bíróság elé állítsák a Mohamed-karikatúrák rajzolóit. Ez 2,2 millió radikális muszlim Nagy-Britanniában.

Mi a helyzet az Egyesült Államokban? A Pew közvélemény-kutató szerint 2,6 millió muszlim él az USA-ban. 13%-uk mondta, hogy a civilek elleni erőszak igazolható, 19%-uk szimpatizál az al-Kaidával, vagy nem tudja!!!, hogy szimpatizál-e vele. Ez 500 ezer radikális muszlim az Egyesült Államokban.

Az említett országok összesítve: 680 030 000 radikális muszlim. Mindez 942,4 millió muszlimból. És jogosan következtethetünk arra, hogy hasonló a radikálisok aránya olyan országokban is, mint Algéria, Szíria, Szudán, Szaúd-Arábia, Jemen, Tunézia, Szomália és Líbia. Ha ez igaz, akkor mindez 800 millió radikalizálódott muszlim, a muszlimok több, mint fele. Ez nem a kisebbség, hanem a többség, és ebben nincs benne több száz millió muszlim más országokból. Vagyis a „szélsőségesek kis csoportja” nem más, mint egy tévhit. És sajnos egy olyan tévhit, ami miatt sok civilizált ember hal meg.


Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11729

Bejegyzés: on 2019. okt. 2.. A bejegyzés kategóriái: Ben Shapiro, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes