Európa furcsa halála | Douglas Murray interjú


Riporter: Mennyire gyorsították fel ezt az egészet az olyan emberek, mint George Soros? Az olyan baloldali ideológusok, aki hisznek a nyitott határokban és a menekültek bevándorlásának elősegítésében?

Murray: Nagymértékben. De ezt óvatosan mondom, mert vannak olyan emberek, akik szinte be vannak kattanva Sorostól és egyfajta modern „Rothschild-hibáztatást” csinálnak vele szemben. Úgy értem, lengedezik valami kellemetlen dolog a levegőben Soros körül. De ha megnézzük, hogy ő és a „nem kormányzati szervezetei” mit tettek a válság idején 2015-ben, azok nagyon gonosz dolgok voltak. Tény, hogy Orbán Viktor Magyarországon nyilvánosan megnevezte Sorost – és ezért óriási mennyiségű kritikát kapott –, de szerintem igaza volt. George Soros beavatkozik Magyarország belügyeibe; és az ország leggazdagabb és leghíresebb fiának azért kellett volna kampányolnia, hogy … Volt egy pillanat, amikor Orbán Viktor Sorost hibáztatta, és Soros kvázi azt válaszolta: „Igen, Orbán jogosan teszi ezt”. Mert Soros úgy nyilatkozott, hogy „Orbán szerint a menekültek a probléma és a határok a megoldás. Mi másképp gondolkodunk: mi úgy gondoljuk, hogy a menekültek a megoldás és a határok a probléma.” Soros „nem kormányzati szervezetei” – és ezt láttam a frontvonalban is a migráns táborokban – évek óta nemcsak abban segítik a migránsokat, hogy Európába jöjjenek, hanem abban is, hogy amikor ideérnek, hazudjanak arról, hogy kik ők. Appok és weboldalak tanítják be őket erre; bárki megnézheti ezeket a honlapokat, sok még mindig működik; és tájékoztató füzeteik és más eszközeik is vannak. Megmutatják nekik, hogyan győzzék le a rendszert. Nem mintha maga a rendszer Európában annyira jól működne. Úgy értem, a könyvemben is leírtam, hogy az egész rendszer működésképtelen volt a 2015-ös bevándorlási hullám idején.

De még nem válaszoltam meg egy ide vonatkozó kérdést, amit feltett. Arról van szó, hogy Európa mely részei eltérőek. És a migrációs krízisnek 2015-óta az egyik lényegi pontja az, hogy „miért viselkedik másképp a kelet (Európa)”.

Riporter: Igen, Lengyelország.

Murray: Lengyelország, Szlovákia, Magyarország … és van itt egy érdekes dolog: ott van Orbán Viktor – aki nyilván mindenki szerint jobboldali vezető – és Fico Szlovákiában, aki baloldali vezető. Szlovákia és Magyarország miniszterelnöke mégis teljesen egyetért a migrációs kérdésben, valamint az iszlám és az önazonosság kérdésében. Annak ellenére, hogy Magyarországon jobboldali kormány van, Szlovákiában meg baloldali. Miért lehet ez? Számomra ez elképesztően érdekes téma – mert vannak ugyan nagyon konkrét okok is, pl. hogy az emberek többsége teljesen elutasítja a tömeges migrációt, és támogatják a vezetőiket is annak elutasításában; de van két másik ok is. Az egyik, hogy Kelet-Európa jobban emlékszik bizonyos dolgokra: mert keleten állomásoztak idegen hadseregek a múltban, és ők erre pontosan emlékeznek. A második ok, hogy nekik még van valamijük, amit a nyugat-európaiak már elvesztettek: arról van szó – ezt leírom a könyvemben is –, hogy Kelet-Európában még mindig érzékelik az élet tragédiáját. Míg a nyugat-európaiak ezt teljesen elvesztették. Mi (nyugatiak) azt hisszük, hogy „megállt a történelem és mi szabadságot vettünk ki”. Minden rosszat eltávolítunk magunktól az „emberi haladás” ürügyén: úgy csinálunk, mintha mi nem halnánk meg; úgy csinálunk, mintha az élet értelme az lenne, hogy még több dolgot vásároljunk és klassz helyekre menjünk nyaralni. De a kelet-európaiak még nem felejtették el, hogy a történelemből nem lehet szabadnapot kivenni: hogy előfordulhat, hogy elsöpörnek egyik vagy másik irányból jövő erők; és hogy óvatosan kell bánni a társadalommal.

Riporter: „A szabadságot nem adják ingyen” – ahogy az amerikaiak mondják.

Önök James Delingpole-t hallották, és különleges vendégemet, Douglas Murray-t, aki sok kiváló könyvet írt; többek között az „Európa furcsa halálát”.

Douglay Murray könyve:
Európa furcsa halála

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11708

Bejegyzés: on 2019. okt. 2.. A bejegyzés kategóriái: Douglas Murray, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes