Szépségkirálynő elmondja az igazságoz az iszlám dzsihádról Mianmárban | Shwe Eain Si


Mianmar, a korábbi Burma képviselőjeként megtiszteltetés számomra, hogy részt vehetek a Miss Grand International versenyen. Ennek a látványosságnak egyedülálló sajátossága, hogy ösztönzi a versenyzőket a béke előmozdítására. Ezért természetes, hogy a nyilvánosság elvárja tőlem, hogy elmondjam a véleményemet és aggodalmaimat a nemrégiben az országomban történt erőszakkal és mészárlással kapcsolatban. Amikor az emberek nehéz helyzetéről beszélünk, mindezt emberi lényként kellene tennünk, nem pedig úgy, mint egy rasszhoz, vagy valamilyen valláshoz tartozóként. És pontosan ezt teszem. Mivel egy embertársunk szenvedésének súlyossága vallásától és nemzetiségétől független. Ezért törekednem kell arra az egyetemes tényre, hogy zéró toleranciát kell alkalmazni bármilyen terrorcselekedettel szemben. Különösen azon cselekedetekkel szemben, melyeket ártatlan civilek – nők és gyerekek – ellen hajtanak végre.

A jelenlegi erőszak akkor eszkalálódott, amikor az Arakan Rohingya Felszabadítási Hadsereg (ARSA), egy dzsihádista terrorszervezet 2016 októberében támadást indított a kormány biztonsági és bevándorlási hivatalnokai ellen. Később a mészárlást kiterjesztették a civilekre is. Bár a cselekményeket a fundamentalista hitük miatt követhették el, úgy gondolom, hogy minden vallás céljának annak kellene lennie, hogy leállítsa az erőszakot és elősegítse a békét. A kalifátus-stílusú mozgalom támadásai, amit az ARSA az elmúlt hónapokban követett el, aránytalanul magasak. Azonban még ennél is sajnálatosabb, hogy ők és a mögöttük álló, nagy befolyással rendelkező támogatóik egy többé-kevésbé sikeres médiakampányt hajtottak végre. Így most azok, akik a terrort és erőszakot végrehajtják, úgy tűnnek, mintha ők lennének az elnyomottak.

Priscilla A. Clapp, az amerikai Békeintézet vezető tanácsadója megemlítette, hogy az ARSA terrorista militánsokból álló mozgalma Szaúd-Arábiából és Pakisztánból származik, és Bangladesen keresztül kerültek Mianmarba.

Alázatosan kérem ezen országok kormányait, hogy segítsenek leállítani az elkövetőket.

Priscilla A. Clapp megjegyzi: „Lehet, hogy ez eltér attól, amit manapság hallani lehet a médiában.” Ő azért tud pártatlan és korrekt értékelést adni, mert már sokszor volt Mianmarban. Évekig volt az amerikai nagykövetség főképviselője. A helyzet tisztázásának egyetlen módja, ha a nemzetközi közösség eljön Mianmarba és elfogulatlanul megvizsgálja a helyzetet. Bízom abban, hogy a nemzetközi közösség bölcsessége eloszlatja a hamis információkat. Lehetnek olyanok a Rakhine tartományban, akik a régiót látogatásra alkalmatlanná szeretnék tenni azért, hogy a barátaink a világ körül ne fedezzék fel az igazságot. Ez azonban megmutatja, mennyire tisztességtelenek a szélsőséges militánsok. Ezért szeretnék mindenkit meghívni az országomba, hogy saját szemével lássa a helyzetet.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11750

Bejegyzés: on 2019. okt. 3.. A bejegyzés kategóriái: Burma, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes