A német nők félelemben élnek az erőszakoló muzulmánok miatt


Biztonságban érzik-e még magukat a nők? Szilveszter óta ez a kérdés jobban foglalkoztat bennünket, mint korábban bármikor. A rendőrségi jelentésekből tudjuk, hogy Kölnben és más városokban sokkal kevesebb nő ment ki a közösségi helyekre, mint az előző években. Ennek fő okaként legtöbbször az Észak-Afrikából származó fiatal férfi menekülteket jelölték meg. Az úgynevezett „NAFRI”-vitára (NAFRI – észak-afrikai erőszakos bűnözők) még jól emlékszünk. Egy friss tanulmány megerősíti a következőt: jobban félnek a nők a nyilvános helyeken történő szexuális visszaéléstől, mint korábban.

Freiburgban találkoztunk egy fiatal nővel, aki már alig mozdul ki otthonából – és nem ő az egyetlen.

Este egyedül kimenni? Ehhez Ann-Kathrinnak le kell győznie félelmeit. A 24 éves nő szíve egy ideje gyorsabban ver, amikor tudja, hogy valaki van mögötte, és úgy érzi, hogy muszáj elfutnia. 2015 nyarán egy buliból tartott hazafelé, amikor egy parkolóban két férfi megpróbálta megerőszakolni.

„Amikor a parkolón mentem keresztül, két férfi odajött hozzám. Két oldalról lefogtak, – majd az egyikük lefogott, a másik pedig megpróbált levetkőztetni. Abban a pillanatban az utcában arra jött egy férfi, és észrevette, hogy mi történik – azért is, mert megpróbáltam sikítani…”

Kathrinnak szerencséje volt, ő ki tudott szabadulni. De a támadók elmenekültek és a lány nem tudta beazonosítani őket. Csak azt tudja, hogy egy kissé magasabbak voltak nála, és nem beszéltek németül.

De nem csak a nemi erőszak kísérlet az, ami miatt ő és sok barátnője nagyon óvatosak lettek.

„Az ilyen dolgok miatt jobbnak látjuk megszervezni, hogy ne egyedül járjunk, hanem nagyobb csoportokban. Felhívjuk egymást, amikor leszállunk a villamosról, de leginkább taxival megyünk haza, vagy ha éjszaka elmegyünk otthonról.”

Ann-Kathrin Freiburg történelmi belvárosában a barátnőivel találkozik. Az éjszakai élet már nem olyan, mint azelőtt. Amikor férfiak csoportjával találkoznak, ma már ott van az idegesség – és ezt itt a forgatáson is megtapasztaljuk:

„Hát ettől az ember egy kicsit fél, különösen, amikor egyedül mész bulizni vagy hazafelé – akkor félsz.”

„Főleg, amikor csoportokban vannak a férfiak, vagy amikor mondjuk öt lány az utcán megy, és kénytelen hallani, amiket mondanak… hát az nagyon rossz érzés.”

(Elhaladó muzulmánok kiabálnak:) KURVA !!!

„Na ez az! Most már értitek, igaz? Na ezért nem járunk ki egyedül!”

Mióta Freiburg környékén két nőt menekültek megerőszakoltak és megöltek – az egyikük egy diáklány volt –, azóta megnőtt a biztonság iránti igény. Ezt Bernd Ramsberger tudja a legjobban, aki boltjában önvédelmi eszközöket árul.

A boltban naponta halljuk a történeteket, hogy a nők azt mondják, hogy már nem mennek ki este az utcára: Nem mennek egyedül kocogni – és hasonlók, amiket korábban egyedül csináltak –, és arra kérnek, hogy adjak nekik valamit, amitől megint egy kicsit biztonságban érezhetik magukat és újra elmehetnek kocogni.

Paprika spray, ami rúzsnak néz ki, szív alakú hangriasztó és rózsaszín elektromos sokkoló. A gyártók a női igényekhez alkalmazkodtak.

Férjek vásárolnak a feleségeiknek, szülők a lányaiknak.

Bernd Ramsperger azt mondja, hogy még soha nem volt ennyi vevője.

„Tavaly egész évben, de különösen Köln után a kereslet drámaian megnőtt ezekre a termékekre. Régebben napi 10-15 paprika spray-t adtam el, de manapság akár napi 70-80-at is.”

Az utcán lenni már nem olyan érzés, mint korábban. Ezt a legtöbb nő, akiket Freiburg utcáin megkérdeztünk, megerősítette nekünk: „Igen, az ember egy kicsit fél. Korábban kerékpárral jártam munkába, de már nem: kocsival járok. Egy kihaltabb területen is át kellene mennem, és az már túl veszélyes lenne nekem.”

„Már nem megyek el egyedül otthonról. Amúgy Brazíliából jövök, ahol sokkal veszélyesebb, mint itt, de azt soha nem hittem volna, hogy egyszer itt Németországban félnem kell egyedül kimenni az utcára.”

„Nem hívnám ezt félelemnek, de az ember már elővigyázatosabb. Sok barátnőm vett paprika spray-t, hangriasztót és hasonlókat.

„Már nem mennék haza egyedül. Adott esetben inkább egy barátomnál tölteném az éjszakát vagy megkérnék valakit, hogy vigyen haza kocsival.

„Szerintem ez nekünk nőknek egy visszalépés, azt kell mondjam. Igazából ez szomorú.”

Kathrin baráti köre is csak csoportban jár az utcán Freiburgban, de azt, hogy kevesebbet járjanak el otthonról, a freiburgi nők kizártnak tartják.

„Én az a fajta ember vagyok, aki – mindegy, hogy mi volt vagy mi van – nem akarom, hogy korlátozzanak. Nem akarom, hogy elvegyék a szabadságomat. Ha ki akarok menni, akkor ki is fogok menni, oda, ahova én akarok, és nem fogom hagyni, hogy ez korlátozzon engem.”

Azonban a nők szabadsága már most is korlátozottabb, hiszen már nem mernek egyedül kimenni az utcára. Azonban azt az örömöt nem szeretnék elveszíteni, hogy eljárhassanak otthonról.DIE NEUE ANGST DER FRAUEN |Sat1

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11826

Bejegyzés: on 2019. okt. 6.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes