Anjem Choudary brit imám: „a saría az egész világon alkalmazva lesz”

Sean Hannity a jobboldali Fox News amerikai tévécsatorna műsorvezetője interjúvolta meg Anjem Choudary brit imámot. Az interjú 2014-ben készült.
Choudary-t 2016-ban mindösszesen 5,5 év börtönbüntetésre ítélték, jó magaviselete és egyéb engedmények miatt azonban alig több mint két év után szabadlábra helyezték. A hatóságok sokáig nem tudtak vele mit kezdeni, mert mindig a szólásszabadság határain belül maradt, végül azért ítélték el, mert hűséget esküdött az Iszlám Államnak, és másokat is erre buzdított, így közvetetten terrorista cselekményeket támogatott.


Üdvözlöm Önöket a Hannity Show-ban. Bár a világ az ISIS terrorhálózatra fókuszál Irakban és Szíriában, rá kell mutatnunk arra, hogy a radikális iszlám felemelkedése nem csak a Közel-Keletre szorítkozik. Következő vendégem egy ellentmondásos muszlim pap Londonból, aki azt szeretné, ha Nagy-Britannia iszlám állammá válna, és a saríát követné. Anjem Choudary imám a múlt héten azt tweetelte, hogy „Bármit is tesz Cameron (miniszterelnök) és May (belügyminiszter), nem tudják megakadályozni

a muszlim ummának nevezett óriás felébredését. Egy nap a saría lesz az Egyesült Királyság törvénye.” És ez még nem minden! James Foley amerikai újságíró lefejezésének fő gyanúsítottját állítólag Choudary követői radikalizálták.

Ma itt van velünk Anjem Choudary.

– Ön ennek az újságírónak a meggyilkolásáért Amerikát hibáztatja. Bármiféle katonai válasz, amit Moszulban és a környékén hajtottunk végre, az az Iszlám Állam „térj meg az iszlámra, vagy halj meg” követelésére adott reakció volt. Támogatja az ISIS azon követelését, hogy a keresztények vagy jazidik térjenek át az iszlámra, vagy különben meghalnak?

– Nos, itt két kérdést hallottunk. Az egyik az, hogy az Iszlám Állam mit kér a muszlimoktól, hogy tegyenek. A másik pedig, hogy ez a bizonyos eset hogyan kezdődött. Emlékszem, hogy az embereket sokkolta és ledöbbentette, amikor 10 évvel ezelőtt Amerika szőnyegbombázta ezt a területet és több százezer embert megölt.

– Egy egyszerű kérdést tettem fel: Támogatja azt, hogy „áttérni az iszlámra vagy meghalni”? Válaszoljon a kérdésre!

– Válaszolok, ha megengedi. A tény az, hogy ennek előzménye volt. Minden oknak következménye van. Ha az amerikaiak több százezer embert bombáznak le és gyilkolnak meg, és embereket kínoznak Guantanamóban, akkor ennek nyilvánvalóan visszahatása lesz. Mint ahogy az ön mestere George Bush mondta, vagy velünk vannak vagy a terroristákkal. És mivel mi nem Amerikával vagyunk, ezért a terroristák oldalán kell lennünk.

– Oké, tehát ön a terroristákkal van. Most had kérdezzem újra: támogatja az ISIS-t abban, hogy azt mondja a keresztényeknek és jazidiknek az észak-iraki Moszulban, hogy vagy át kell térjenek az iszlámra vagy adót kell fizetniük vagy meghalnak? Mit gondol erről?

– Ez nem igaz, ez nem történt meg.

– Pedig ez történt. Kiűzték őket az otthonaikból, … Úgy látszik önnek oktatásra van szüksége. Imám, had tanítsam önt, mert meglehetősen tudatlan. Vannak videók arról, hogy gyerekeket fejeztek le, mint ezt az újságírót, nők és gyerekek fejét tűzték ki karóra, miután lefejezték őket, és az egyik beszámoló követi a másikat, hogy embereket ölnek meg és üldöznek ki az otthonukból. A Szindzsár-hegyre a világ élelmiszert dob, hogy támogassa őket és megvédje az ön radikális barátaitól, akiket ön nyilván támogat. És csak azt kérdezem, hogy támogatja-e az iszlám kalifátus azon koncepcióját, hogy áttérsz vagy meghalsz? Ez egy egyszerű kérdés. Csak azt kell elmondania, amiben hisz.

– Válaszolhatok anélkül, hogy félbeszakítana?

– Támogatja az „áttérés vagy halál” gyakorlatát?

– Amiről ön beszél az teljesen hamis. Először is, a jazidik már azelőtt felmentek a hegyre, hogy az Iszlám Állam a területre érkezett. Először azt mondták, hogy 40 ezren voltak, ezután azt, hogy 20 ezren, ezután ez a szám pár százra csökkent, akik amúgy is a falvakban éltek. Tehát ez teljes hazugság volt azért, hogy démonizálják és megrágalmazzák az Iszlám Államot. Mellesleg senki sem hívja már ISIS-nek, hanem Kalifátusnak. Másodsorban a keresztények valójában sorban állnak, hogy visszamehessenek Moszulba, mert felismerték, hogy az élet a saría törvények alatt sokkal jobb, mint a Núri el-Máliki rezsim, melyet az amerikaiak juttattak hatalomra, és aki gyilkolja és kínozza a régió embereit.

– Oké, ön újraírja a történelmet. Ön nem őszinte.

– A tény az, hogy az ön kormánya 10 éven keresztül kínozta az embereket Guantanamóban, ami még mindig létezik.

– Azok ott terroristák. Sőt én önt, a barátait és azt, aki a lefejezést végezte… Figyeljen a válaszra… Ha befogja a száját, akkor válaszolok … Figyeljen, minden olyan terroristát, mint ön… Nem érdekli a válasz. Végül a világ fel fog ébredni arra, amit mondok, és minden olyan radikális iszlamistát, mint amilyen ön, el fognak törölni a föld színéről, mivel nem tisztelik a nőket, a más vallásúakat, az ártatlan emberi életet. Ön szélsőséges és az iszlámon kívül semmilyen más vallást nem akar.

Had kérdezzek a saríáról, amit be akar vezetni. Mi a véleménye azokról a nőkről, akik nem akarják eltakarni magukat Nagy-Britanniában. Mi a büntetésük a saría szerint?

– Nem használjuk őket pornográfiára, a divat és kozmetikai ipar számára. A nők nem húsdarabok az iszlámban. Ők az anyáink, nővéreink, húgaink.

– Ha egy nő nem viseli a burkát, vagy nem fedi el magát, mi lesz a büntetése? Mi lesz a büntetése? Ön ennyire ostoba? Válaszoljon!

– A muszlim nők el fogják takarni magukat, nem fognak meztelenül járkálni, mint az ön anyja és nővérei.

– És aki nem takarja el magát, annak mi lesz a büntetése?

Oké, hadd kérdezzem a következőt: Ha egy nőt megerőszakolnak, a saría szerint néhány országban 4 férfi szemtanú szükséges. Egyetért ezzel?

– Ez nonszensz, nem alkalmazzák a saríát Szaúd-Arábiában vagy Iránban.

– Mi van azokkal a nőkkel, akik házasságtörést követnek el? Halálra kell kövezni őket ezért?

– A nőt is és a férfit is, ha vannak szemtanúk, vagy bevallják, természetesen meg kell büntetni.

– Mi van a melegekkel? Őket is halálra kell kövezni?

– A homoszexualitás, a bestialitás és a pedofília…

– Halálra kell őket kövezni? Kérdezem önt.

– A bestialitás törvényes Amerikában. Az iszlámban Allah teremtette Ádámot és Évát…

– Oké, a melegeket halálra kell kövezni?

– Egy iszlám államban az emberek nem csinálják ezeket nyilvánosan.  Ha mégis, akkor természetesen meg lesznek büntetve.

– Mi van Szaúd-Arábiával. A saría alapján a nők nem vezethetnek, és nem mutatkozhatnak férfi kísérő nélkül nyilvánosan. Egyetért ezzel?

– Úgy gondolom, hogy a nők kaphatnak engedély vezetésre, ha akarnak, de végül a kalifa – az állam feje – dönt…

– Nem vezethetnek.

– Folyamatosan félbeszakít…

– Nincs választásuk, nem szabadok.

– Mellesleg Szaúd-Arábia nem alkalmazza a saríát. Irakban és Szíriában alkalmazzák, erről beszéljünk. Irán nem alkalmazza a saríát. Barátja, Bassár El-asszád – akit támogatni akarnak –, és aki 200 ezer embert megölt, nem alkalmazz a saríát.

– Hadd kérdezzem ezt az utolsó kérdést. A Korán, melyet annyira szeret, azt mondja, hogy ne legyen se keresztény, se zsidó a barátod. A hitetlenekről beszél, a dzsihádról, a szent háborúról. Mit jelent ez önnek? Én keresztény vagyok. Önnek, mint muszlimnak nem megengedett barátkoznia velem, mivel a Korán ezt mondja? És mit gondol a zsidókról?

– Zsidók, keresztények, muszlimok, … Ne szakítson félbe… nem kíváncsi a válaszra.

– Én figyelek, de nem válaszol a kérdésre. Egyszerűen kérdezek, hogy átmenjen az ostoba fején.

– Fogja be egy percre és figyeljen a válaszra.

– Válaszoljon!

– Európa szívében muszlimok, zsidók, keresztények 500 éven keresztül éltek egymás mellett. Az életük védelmezve volt. Egy olyan társadalomban hiszek, ahol együtt élhetünk. Nem úgy, mint a zsidóknál, akik muszlimokat bombáznak Palesztinában. Nem úgy, mint a hinduknál, akik muszlimokat bombáznak Kasmírban.

Nem úgy, mint a barátainál, az alavitáknál (nuszairoknál), akik muszlimokat bombáznak Szíriában. Egy olyan társadalomban hiszünk, ahol együtt élhetünk. Az életünk, a becsületünk, a vagyonunk védelmezve van.

– És mi van a Hamász 4000 rakétájával, melyet Izraelre lőtt? Ezt elítéli? Mi van a Hamász chartájával, melyben Izrael elpusztítását szeretné?

– Az ön csatornája mondta, hogy 2000 embert mészároltak le önvédelemből. Ön hisz ebben?

– Ha rakétát lő ki rám, akkor én 1000-et fogok, én ebben hiszek.

– Ez önvédelem?

– Teljes mértékben. Izrael saját magát védi.

– Ez rendben van?

– 100%-ig rendben. Ön támogatja a radikális iszlamistákat, támogatja a kalifátust, a Hamászt, a Hezbollahot, az Iszlám Államot és az al-Kaidát. Azt mondta, hogy Bin Ládennel van egy csapatban, nem pedig Obamával, tehát támogatja, ami 2001. szeptember 11-én történt. Tisztában vagyok azzal, mi a háttere, csak azt akartam, hogy lássák az amerikaiak, ki is ön valójában. Ön a szabad emberek ellensége, támogatja a gonoszt, támogatja ártatlan emberek halálát. Támogatja a gyilkolást és a terrort. Ez teszi önt a szabadság ellenségévé. Nem akarom a saríáját és Nagy-Britanniában sem akarja senki.

– Nincs választása!

– Azzal fenyeget, hogy elkap? Azt mondom, hogy a saría az egész világon alkalmazva lesz.

– Köszönöm, ez volt a kérdésem. Ön egy világméretű iszlám kalifátust akar. Azt akarja, hogy az iszlám uralja a világot és a hitetleneket el akarja pusztítani. Hitetlenek viszlát!

– Fel lesz szabadítva az ember által készített törvények láncából.

– Nincs szükségem arra, hogy az iszlám megszabadítson. Keresztény vagyok. Nem akarom az ön vallását. Nem akarok saríát. Hiszek a nők jogaiban, a szabadságban. Az ön erkölcsi verziójával, mely szerint emberek fejét vágják le, nem értek egyet. A szabadságokat a maguk tökéletlenségével elfogadom, de nem vágom le kisgyerekek vagy újságírók fejét, és mondom azt, hogy ez egy jó dolog. És ez a módja annak, ahogy visszavágnak azoknak, akikkel nem értenek egyet. Ön a gyilkosságot, a terrort, Bin Ládent, a gonoszt támogatja, csak az időmet pazarlom, ágyő.


Exclusive: Hannity one-on-one with Imam Anjem Choudary on rise of radical Islam | Fox News
Öt év börtönt kapott a leghíresebb brit radikális iszlamista hitszónok | Origo
Óriási pénzeket költenek egy szélsőséges muszlim védelmére |Origo

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11830

Bejegyzés: on 2019. okt. 6.. A bejegyzés kategóriái: Anglisztán, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes