Az iszlám fenyegetést jelent és nem olyan mint a többi vallás │ Bill Maher

Bill Maher amerikai liberális TV-sztár és mûsorvezető egy sokak által nézett show-ban fejtette ki gondolatait az iszlámról.
Maher Amerikában közkedvelt showman, politikai szatíraíró, humorista, politikai kommentátor és kritikus.


Maher: Szerintem a liberálisoknak nem engem kellene lehurrogniuk, mert rámutatok arra, hogy az iszlám nem olyan, mint más vallások, hanem egy kivételes fenyegetés.

Riporter: De te nem az iszlám ellen vagy, ugye?

[…]

Maher: Howard Dean nemrég azt mondta a TV-ben az ISIS embereiről, hogy „Én is csak annyira vagyok muszlim, mint az ISIS”. Ezzel téve különbséget az iszlám világban élő sok ember és az ISIS között … viszont ez nem igaz!

Riporter: De igaz!

Maher: Ez nem igaz, Charlie! Összeköti őket az ideológia…

Riporter: Úgy érted, minden egyes muszlim valamilyen radikális szervezet jövőbeni tagja?

Maher: Hadd fejezzem be!

Riporter: Azt hittem, hagytalak.

Maher: Sok muszlim hisz illiberális eszmékben…

Riporter: De sok keresztény is.

Maher: Nem, ez nem igaz. Nem igaz! Nem hisz keresztények tömege abban, hogy ha valaki elhagyja a keresztény vallást, akkor azért meg kellene ölni. Keresztények tömege nem bánik a nőkkel másodrangú állampolgárokként. Keresztények tömege …

Riporter: Egyetértek azzal, hogy…

Maher: A keresztények nem hisznek abban, hogy ha lerajzolod Jézus Krisztust, akkor ezért meg kellene téged ölni. Az ISIS emberei olyan dolgokat követnek el, mint a Vörös Khmerek: válogatás nélkül megölik azokat, akik nem pont olyanok, mint ők, és persze igaz, hogy ezt a legtöbb muszlim a világon nem tenné meg és nem hagyná jóvá. Viszont a legtöbb muszlim a világon jóváhagyja az erőszakot. Csak mert azt gondolja valaki …

Riporter: Ezt honnan tudod?

Maher: Először is mert ezt mondják, kiabálják…

Riporter: A muszlimok nagy többsége?

Maher: Abszolút. Pár éve a Pew végzett egy közvélemény-kutatást Egyiptomban. És 84%-uk szerint a házasságtörés megfelelő büntetése a megkövezés. Több mint 80%-uk szerint a halálbüntetés a megfelelő a muzulmán vallás elhagyásáért. Biztos vagyok benne, hogy tudsz ezekről a dolgokról.

Riporter: Hát tudok, de nem hiszem, hogy…

Maher: Tehát naivitás és teljesen helytelen azt gondolni, hogy az iszlám ugyanolyan, mint az összes többi vallás. Az iszlám nem olyan, mint más vallások. A New York Times pár hete egy véleménycikkében rámutatott arra, hogy Szaúd-Arábiában augusztus 4-e óta (2014. szeptemberig – ford.) 19 embert fejeztek le. A legtöbbjüket nem erőszakos „bűncselekményekért”, ideértve a homoszexualitást.

Riporter: És a tolvajok kezét levágják.

Maher: Igen, szóval dühít minket, hogy az ISIS embereket fejez le, és ez a düh jogos. De Szaúd-Arábia is ezt csinálja, viszont ott „jó barátok vannak” – mivel nekik van olajuk. De ők ugyanazt teszik: ez az iszlám egy központi eleme.

[…]

Mekkában a „hitetleneknek” – a nem muszlimoknak – még azt sem engedik meg, hogy a város szent helyeire belépjenek. Ilyenre sincs példa más vallásokban. Szóval ők le szoktak fejezni embereket. Viszont, ha Vatikánvárosban fejeznének le embereket – ami Mekka megfelelője –, nem gondolod, hogy nagyobb lenne a felháborodás emiatt?… Úgyhogy ez a muszlim emberekkel szembeni „alacsony elvárások burkolt rasszizmusa”.

Riporter: Ez a megnevezés…

Maher: Amikor ők csinálnak őrült dolgokat, és hisznek őrült dolgokban, arról valahogy közel sem esik annyi szó…

[…]

Riporter: De ők úgy gondolják, hogy amit az ISIS-nél látunk az nem képviseli a …

Maher: Ahogy már mondtam: „összeköti őket az ideológia”.

Riporter: De ez nem képviseli az iszlám vallást… szerintem a Korán nem tanítja a muszlimoknak, hogy ilyen dolgokat tegyenek …

Maher: Csakhogy ebben tévedsz. A Korán minden oldalán van valamilyen rettenetes dolog arról, hogy hogyan kell bánni a hitetlenekkel.

[…]

Ahogy Ayaan Hirsi Ali rámutat: „mondhatjuk-e valóban azt, hogy …”

Riporter: Én tisztelem őt is.

Maher: És ő jobban tudja ezt, mint bárki közülünk.

Riporter: Ő áldozat is…

Maher: Mondhatjuk-e azt, hogy a nők egyenlő bánásmódban részesülnek a muszlim világban? Például a (saría) bíróságon a nők vallomása fele annyit ér, mint a férfiaké. A férj engedélye kell, hogy a nők elhagyhassák a házat.

[…]

A nőknek burkát kell viselniük, a liberálisoktól meg azt hallom, hogy „mert viselni akarják”. Ja, hogyne, „viselni akarják” … agymosáson mentek keresztül … Dehogy akarják – ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy egy utcalány „azt akarja csinálni, amit csinál”.

Kifakadt a műsorvezető, ezt gondolja az iszlám vallásról |Ripost
SZÓPÁRBAJ AZ ISZLÁM(ISTA) HIT MIBENLÉTÉRŐL | Szombat


Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11876

Bejegyzés: on 2019. okt. 9.. A bejegyzés kategóriái: Bill Maher, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes