Kulturális gazdagítás Bulgáriában: afgánok erőszakolnak kisfiúkat

2017-es riport a Bulgáriában, Harmanli városában található menekülttáborban történtekről. Drogok, prustitúció, alkohol, verekedések … és egy felháborító afgán szokás, a bacsa bázi gyakorlása, ami során kisfiúkat erőszakolnak meg a muzulmán férfiak.


Harmanli manapság egy megosztott város. Néhányan hasznot húznak az itt található menekülttáborból. Bár az újonnan érkezők kultúrájával ellenkezik, mégis virágzik az alkohol- és élelmiszer-kereskedelem, valamint a prostitúció. Az emberek jobbnak látják, ha otthon maradnak, és nem mennek ki túl gyakran. Az integráció nem működik. Várjuk, hogy valaki segítsen. De előtte fontos tisztában lennünk az igazsággal. Az igazság azonban kellemetlen lehet, és figyelmeztetem önöket, hogy mindez nem a televízió képernyőjére való, azonban ha az igazságot nem lehet bemutatni a tévében, akkor a szabadságunk már halott.

– Este 9:30 után már csak azokat láthatja az utcán, akik prostituáltat vagy drogot szeretnének. A hétköznapi emberek ilyenkor már otthon vannak, és nem mernek kimenni.

– A sok idegen jelenlétének van hatása, például a nőkre, este?

– Igen! A helyi stricik nagyon örülnek annak, ami a városban történik. Mivel a vevőkörük megnövekedett, nagy lett a bevételük. Új utcalányok bukkantak föl a városban. Nyílt titok, hogy az egyik hotelban prostituáltak várják a kuncsaftjaikat. Sok közöttük az új lány.A migránsok jelenléte néhány vállalkozásra is jó hatással van: az alkohol, cigaretta üzletekre, mivel amint ezek az emberek belépnek a területünkre, nagy mennyiségben kezdenek el alkoholt vásárolni. Talán azért, mert a saját országaikban mindez tilos. Három új kaszinó is nyílt – ez sem jellemző a városra. Rengeteg ételt és ruhát vesznek – mindezt módjukban áll megtenni. A város ezért megosztott: egyik része meg van ijedve attól, ami történik, a vállalkozói közösség viszont általában elégedett.

– Nincs higiénia a táborban – értem ezalatt, hogy senki sem tartja be a higiéniás előírásokat. Ha hív a természet, ott ürítenek, ahol éppen vannak. Ott dolgozóktól hallottam, hogy ürüléket találtak a szemeteskukában, a folyosón. Ételt dobtak a mosdókagylóba, mert nem szerették az ételt – nem az volt, amit akartak. Tudjuk az őröktől, hogy nem engedik be őket a szobákba, hogy leellenőrizzék hányan és kik vannak ott. Amit minden váltásnál kötelező lenne az őröknek megtenni. Ehelyett csak egy cetlit adnak ki, amin az szerepel, hogy hányan vannak. Senki sem tudja, hogy tényleg annyian vannak-e a szobában.

– Több brutális verekedés is volt a táborban. A sebesültek főleg menekültek voltak. De volt néhány őr és helyi ember is.

Legutóbb az orvosok ezt mondtak titokban – kicsit brutális, de idézem: „Elegünk van abból, hogy seggeket kell összevarrnunk.” Mindez több brutális nemi erőszakkal kapcsolatban történt, ami 13-15 éves fiúkat érintett. Utánanéztem mi történt, és kiderült, hogy ez teljesen elfogadott Afganisztánban.

– Várjon, a nemi erőszakot be kell jelenteni a rendőrségen vagy a kórházban?

– Igen.

– Tehát az afgánok egymás között gyakorolják ezt, a kisfiúk megerőszakolását?

– Ez egy szokás náluk.

– Vannak kisfiúk a táborban?

– Igen.

– És vannak kislányok is?

– Nincsenek. Az érdekes az, hogy a kislányok, akik jönnek, azok a szüleikkel vannak.

Névtelen lakos: Gyakoriak a verekedések, gyakran erőszakolnak meg gyerekeket, főleg 12-15 éves fiúkat. Különösen az elmúlt hetekben volt sok ilyen eset. Mindez felfoghatatlan a számunkra. Azt mondják, hogy fiúkat erőszakoltak meg csoportosan – 15 éveseket. Hívják az ügyeletes őröket, vagy az ügyintézőket, amikor hallanak ilyen esetekről. Hívnak orvosokat is. Az alkalmazottak és az orvosok számára mindezek felháborítóak. Ez nem normális. Elfogadhatatlan egy ilyen helyen és ilyen sok emberrel, hogy ennyi ilyen dolog történjen. Azt mondják, hogy szinte minden este ez történik, de az egyik alkalommal nagyon brutális volt és nagy méreteket öltött: 6 vagy 7 gyereket erőszakolt meg csoportosan több ember. Senki sem mondta meg a pontos számokat, de az embereket nagyon felháborította az eset. El sem tudták képzelni, hogy ilyen megtörténhet. Soha nem gondolták, hogy egy ilyen helyzetnek lesznek szemtanúi. Később megtudtuk, hogy ez normális ezeknél az etnikai csoportoknál. Ez a férfivé válás, az éretté válás része. A probléma az, hogy a gyerekeknek keresztül kellett menniük ezen a horroron és fájdalmon. Véleményem szerint mindez az ügyintézők hibája is, mert bár informálták őket arról, hogy mi történik, mégsem akarták mindezt nyilvánosságra hozni, talán azért, hogy az emberek ne aggódjanak. Voltak emberek, akiket megfenyegettek, hogy ha tiltakoznak, akkor elveszítik a munkájukat. Mindez évek óta tart. Ez a harmadik év. Egy olyan kis város számára, mint Harmanli, ezek a dolgok elég sokkolóak, és az emberek aggódnak.


Egyre több afgán férfi élvezkedik táncosfiúkkal | Origo

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=11913

Bejegyzés: on 2019. okt. 11.. A bejegyzés kategóriái: Balkán, Legfrissebb, nemi erőszak. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes