Stockholm-szindróma | Ami Horowitz


A rövidfilm leirata:

Svédország, a dögös szőkék, a halott vikingek és a Svéd Szakács hazája. Most tovább bővíthetjük ezt a listát: Svédország jelenleg büszke birtokosa az „Európa Nemi Erőszak Fővárosa” címnek.

Svédország mindig is olyan hírnévnek örvendett, hogy egy harmonikus és liberális társadalom. Ezt a képet árnyékolja be, hogy a nemi erőszakok száma az elmúlt öt évben az egekbe szökött. Ezzel egy időben Svédország forradalmi demográfiai változáson megy keresztül, mivel az ország több menekültet fogad be iszlám országokból, mint bármelyik másik nyugati nemzet a világon. Ez a fajta bevándorlás kulturális összeütközéseket eredményezett, és Svédország-szerte szigetszerűen elkülönülő társadalmakhoz vezetett.

Annika Hernroth-Rothstein svéd újságíró, aki behatóan foglalkozott a Közel-Keletről Svédországba történő bevándorlással.

Annika Hernroth-Rothstein: „A svéd kultúrába csak tavaly 190 ezer embert hoztak be, akik egy teljesen eltérő kultúrából jöttek. Egy olyan kultúrából, ami nem liberális és a nőkről, a szexualitásról, valamint a nemi hovatartozásról vallott véleménye radikálisan eltér a miénktől. Ezért pattanásig feszült a helyzet.”

Ez itt Rinkeby, Stockholm északi külvárosa, egy teljesen iszlám uralta terület. A rendőrök azt mondták, hogy egy teljesen no-go terület számukra és az újságírók számára. Itt támadták meg forgatás közben az ausztrál 60 Minutes filmes csapatát.

Annika Hernroth-Rothstein: „Ha idejössz és boldogulni akarsz, akkor neked kell igazodnod az itteni kultúrához. Mi itt Európában ennek pont az ellenkezőjét csináljuk: mi kérdezzük, hogy hogyan alkalmazkodjunk őhozzájuk.”

– Ön szerint Svédországnak van kötelezettsége arra nézve, hogy a bevándorlók kultúrájához alkalmazkodjon?

– Egyértelműen…

– Egy nőnek, aki idejön, visszafogottan kellene öltöznie? Hosszúnadrágba és hosszú ujjú felsőbe? Ez fontos?

– Ez a mi kultúránk.

– Ha Rinkeby-be jössz … nyilvánvaló, hogy Svédországban mindenhol vannak öltözködési szabályok.

– Volt egy svéd barátnőm. Ha néha azt mondtam, hogy elmegyünk Rinkeby-be, akkor megrémült.

– Veszélyes itt néha?

– Néha igen.

Ezt mi magunk is megtapasztaltuk. Filmezés közben öt ember jött oda hozzánk, és azt mondták, hogy távozzunk. Miközben a filmes csapat elment, én ott maradtam, és megkérdeztem, hogy miért kell elmennünk. És mivel még mindig rajtam volt a mikrofon, hallhatjuk, mi következett.

– „Miért probléma, ha forgatunk?”

– „Nem akarom, hogy lefilmezzenek.”

– „Miért? …”

– „Egyszerűen csak nem akarom, és kész…”

– „Hadd lássam! Hadd lássam csak!”

– „Mutasd mi van rajtad…”

(Viaskodás tört ki)

– „Takarodj a pi…ba! Segítség! Segítség!”

Nem én voltam az első, akit migráns bandák támadtak meg, és nem is én leszek az utolsó.

A nők viselik az oroszlánrészét a Svédország szerte tapasztalható erőszakhullámnak. Amikor elmentem egy rendőrállomásra, szembetűnő volt, hogy a bűntényt bejelentők nagy része nő. Később az egyik rendőr elmondta, hogy az ott levők túlnyomó többsége nemi erőszak miatt tett feljelentést. Ezek a támadások Svédország-szerte előfordulnak. Beleértve a zenei fesztiválokon terjedő tömeges nemi erőszak járványt is.

Az elmúlt két évben Svédország-szerte bevándorlók százai több tucat fiatal lányt – köztük 12 éveseket – erőszakoltak meg ezeken a fesztiválokon. A taktikájuk az, hogy több tucat férfi körbevesz egy vagy több lányt. Amíg a kör közepén állók szexuálisan zaklatják a lányokat, addig a kör külső felén állók távol tartják azokat, akik megpróbálják ezt megakadályozni. A támadások annyira általánossá váltak, hogy néhány együttes – pl. a Mumford & Sons – visszautasította a meghívást Svédországba.

Annika Hernroth-Rothstein: „Ez sokszor megtörtént. És sok áldozata van. Ha ezek után valaki feljelentést tesz, akkor az a gond, hogy bár a jelenlévő emberek és rendőrök teljesen tisztában vannak vele, hogy mi történt, elhallgatják az egészet. Eltussolják. Ezért csak sokkal később értesülünk ezekről az esetekről.”

Bár a rendőrök elmondták nekem, hogy a letartóztatott nemi erőszakot elkövetők nagy része iszlám háttérrel rendelkezik, a svéd bűnügyi statisztikák hivatalos oldala, a „bra”, érdekes módon „elfelejti” megjeleníteni a letartóztatottak hátterét a hivatalos statisztikákban.

Annika Hernroth-Rothstein: „A svéd kormány és az Európai Unió nem akarja beismerni, hogy hatalmas hibát követett el. Rendelkezünk a szabad helyváltoztatás jogával és természetesen az emberek a legjobb szociális juttatásokat adó országok felé áramlanak.”

A migránsok Svédországban jelentős és mindenre kiterjedő juttatásokat kapnak: lakhatást, élelmet, oktatást és pénzt.

– „A kormány eleget ad a bevándorlóknak?”

– „Igen, minden elég! Jó munkát kapunk.”

– „Az élet jó?”

– „Igen, itt jobb.”

– „Rengeteg mindent kapok. Házat, szobát, ruhát, iskolát.”

– „És a svéd kormány fizeti mindezt?”

– „Igen.”

Miközben a nemi erőszakok számának meghökkentő növekedése bekerült a hírekbe, ehhez a jelenséghez társult az erőszakos bűntények számának sokkoló, de kevésbé ismertetett általános növekedése. Az elmúlt években több veszélyes lázadás tört ki a bevándorlók körében. Svédország-szerte jelentősen megnőtt a lövöldözések száma.

Andersnek és Jacobnak, a több évtizedes tapasztalattal és kitüntetéssel rendelkező két veterán rendőrnek, rendfenntartási feladataik voltak a bevándorló közösségen belül.

– Növekedett-e az erőszak és a bűnesetek száma itt Svédországban?

– Több és durvább erőszak történik, fegyverekkel és

– Milyen típusú fegyvereket láttatok az utcán?

– Kalasnyikovot, kézigránátot Keletről. Kézi lőfegyvereket. Mindent, amit meg lehet találni Afganisztánban, azt itt is meg lehet találni.

– Svédország nem rendelkezik szigorú fegyvertartási törvényekkel?

– Új törvények – szigorúbbak – vannak, mégis növekszik az erőszak.

A hátam mögött egy korábbi rendőrőrs látható, melyet néhány évvel ezelőtt el kellett költöztetni, mivel többé már nem volt biztonságos a rendőrség számára az állandó itteni jelenlét.

Ez a férfi évekig harmonikázott, próbálva jókedvre deríteni a külváros lakóit. Mégis több támadást kellett elszenvednie.

– Zene, zene … az emberek bumm, bumm.

– Szüksége volt rendőrre?

– Igen.

– Lehet azt mondani, hogy ezek a no-go területek lényegében államon belüli államok?

– Igen. A legtöbb no-go terület ilyen.

– Ha üldöznek valakit, akkor vannak olyan területek, ami előtt egyszerűen megállnak, és nem üldözik tovább az illetőt ezen a no-go területen belül?

– Igen. Ha a rendőrök valamilyen bűntény miatt üldöznek egy autót, és elérik ennek az övezetnek a határát, akkor nem fognak utána menni.

– Úgy látjátok, hogy terjed az erőszak a svéd városokban?

– Igen. Hetente egyszer vagy kétszer van erőszak.

– Öt évvel ezelőtt milyen gyakori volt mindez?

– Évente volt három eset.

– Tehát exponenciális a növekedés.

– Nem számítottunk arra, hogy ilyen nagy lesz a növekedés.

– Úgy gondoljátok, hogy szándékosan titkolják el ezeket a bűncselekményeket?

– Inkább az van, hogy nem akarnak rasszistának tűnni.

– Van egyfajta érzékenység azzal kapcsolatban, az emberek félnek attól, hogy ha beazonosítják, hogy kik követték el ezeket a bűncselekményeket, akkor rasszistának fogják megbélyegezni őket?

– Természetesen … az ilyen ügyektől tartanak, … idegesek az emberek. Az egész világon, nem csak Svédországban. Én is tartok ettől. Ha már itt tartunk.

– Mert nem szeretnéd, ha rasszistának neveznének?

– Nehéz kezelni a rasszista kártyát, ha azt rásütik az emberre. Főleg, ha olyan szőke, mint én.

Ehhez még hozzájön, hogy több tucat ember ment el Svédországból azért, hogy az ISIS oldalán harcoljon, és elkezdtek visszaszállingózni. Svédországban megtörtént az első iszlám terrortámadás.

– Hogy gondolja, a szexuális erőszak iszlám probléma, vagy nem?

– Nem, nem. Úgy gondolom ez egy általános probléma a férfiak között.

– A probléma nem ez vagy az a kultúra, hanem a férfiak kultúrája.

– Nem gondolom, hogy a bevándorlók jelentik a problémát.

– Neeeem, a bevándorlók csupán nagyon-nagyon pici részét képezik a problémának, és amikor ez történik, az azért van mert nem megfelelő módon hoztuk be őket.

– Nem gondolom, hogy bármiféle kapcsolat lenne. Szeretném látni a bizonyítékát ennek.

– Úgy gondolja, hogy rasszizmus ilyen kapcsolatot feltételezni?

– Igen, úgy gondolom.

– Mit gondol, van olyan pont amikor azt lehet mondani, hogy Svédország már eleget tett azért, hogy embereket hozzon be?

– Nem! Nem lehet eleget segíteni az embereknek.

– Mit gondol van limitje annak, hogy hány bevándorlót képes Svédország befogadni?

– Nincs.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=8546

Bejegyzés: on 2019. okt. 12.. A bejegyzés kategóriái: Ami Horowitz, Legfrissebb, Svédország. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes