Hogyan vitázzunk az iszlámot mentegetővel |Dr. Bill Warner

Dr. Bill Warner gyakorlatias módszerei, melyekkel hatékonyan érvelhetünk az iszlám mentegetőivel szemben.


Új módszerem van az iszlám tanítására és a vitákhoz, ami a sahadát használja. A sahada annak kinyilvánítása, hogy nincs más isten csakis Allah, és Mohamed az ő küldötte.

Megmutatom, hogy ezt hogyan használhatjuk az iszlám mentegetőivel, az apologétákkal szemben. Az iszlám mentegetője olyan valaki, aki bár nem muszlim, mégis védi az iszlámot. Tehát kérdezzük meg az apologéta barátunkat: Hiszel abban, hogy nincs más isten, csakis Allah? Nem! – válaszolja. Úgy hiszed, hogy Mohamed Allah küldötte? Nem! Nos, ebben egyetértünk. Te és én is úgy gondoljuk, hogy az iszlám egy téves doktrína. Lehet, hogy ennél a pontnál a barátunk visszakozni fog, és azt mondja: Egy pillanat! Nem mondhatunk rossz dolgokat az iszlámról, olyanokat, hogy az téves. Az iszlám egyike a nagyszerű vallásoknak. Ekkor mutassunk rá a barátunknak arra, hogy a teljes iszlám a Koránon és Mohamed szunnáján alapul. Szóval, ha nem hiszel Allahban és Mohamedben, akkor nem hiszel az iszlámban. Következetlen vagy, ugyanis miért támogatsz valamit, amiről úgy gondolod, hogy tévedés? Nem igaz, de azért véded!?

Nézzük meg, hogy ez a módszer hogyan működik a muszlimoknál. Tegyük fel ugyanezt a kérdést! Hiszel abban, hogy nincs más isten csak Allah és Mohamed az ő küldötte? Mire ő: Igen! Ekkor elmondom neki, hogy a Korán egy ember alkotta irat, és Mohamedet becsapták. A lényeg a következő: itt nincs kompromisszum, nincs középút, nincs semmi félúton egy tökéletes Korán és egy közönséges könyv között.

A legjobb, ha megértjük egymás nézőpontját. Mindez nem a jó és rossz kérdése, hanem a nézőponté. A nagy kép így néz ki: arra jutottam, hogy ha muszlimokkal beszélgetünk, akkor nekik mindig igazuk van az iszlámmal kapcsolatban, a káfirok pedig mindig tévednek, mivel nem érthetik meg az iszlámot. A káfirok miért nem érthetik meg soha az iszlámot? Ennek bizonyítása egyszerű, ugyanis ha megértenéd az iszlámot, akkor muszlimmá válnál.

Itt egy újabb módszer az iszlámról való tanításra. Mindig keresem az egyszerű módszereket.

És igazából nem kell mást tudni az iszlámról, mint amit nem szeretünk abban, amit Mohamed mondott és tett.

Szóval nézzük meg, hogyan kezeljünk egy iszlámot mentegető barátot. Mondjuk el neki azt, hogy Mohamednek sok rabszolgája volt, nagykereskedelmi méretekben adta-vette őket, ajándékként adta és fogadta őket. Hajlandó vagy elítélni Mohamedet, mint rabszolga-kereskedőt? Nos, ha valódi apologéták, akkor visszavágnak és ezt mondják: Nos a keresztényeknek is voltak rabszolgáik, a rabszolgaság megtalálható az Ótestamentumban is stb. Megpróbálják elterelni a témát. „Ezek a rossz dolgok a Bibliában is benne vannak” – mondják. Ne vitatkozz velük, ne szállj szembe velük, csak mondd azt, hogy „Szóval nem ítéled el és utasítod el Mohamedet, mint rabszolga-kereskedőt!?” Egyszerű.

Itt egy másik példa. Mohamed költőket és másokat is megöletett, mert ellenkeztek vele. Elítéled és elutasítod azt, hogy Mohamed olyan embereket ölt meg, akik elutasították az iszlámot? Ha visszavágnak, akkor ne vitatkozzunk, csak mondjuk, hogy „Szóval nem ítéled el azt, hogy Mohamed olyan embereket öletett meg, akik ellenkeztek vele!?”

A módszer egyszerű. Felhozunk olyan dolgokat, amikkel Mohamed a káfiroknak ártott és megkérdezzük, hogy hajlandó-e elítélni vagy elutasítani ezt. Ha vitatkoznak és témát váltanak, és a keresztényeket és zsidókat kezdik el támadni, szidni és hasonlók: nem menj bele a vitába. Csak mondd, hogy „Szóval nem ítéled el és nem utasítod el ezt.” És folytasd a következő történettel.

Ezt megtehetjük a Koránnal is, de ezt nem ajánlom, mivel a Korán egy trükkös iromány, míg Mohamed egy férfi, akit meg tudunk ismerni.

A beszélgetés legnehezebb része, hogy ne válaszoljunk a vitapartner támadásaira, tagadásaira, és arra, hogy témát váltanak. Csak maradjunk a „Szóval nem ítéled el …”-nél.

Ugyanez a módszer működik a muszlimoknál is, csak sokkal hevesebb tagadással fogunk találkozni. Itt egy példa: Mohamed 6 évesen vette feleségül Aisát, és a lány 9 éves korában hálta el vele a házasságot. Elítéled és elutasítod azt, hogy Mohamed egy gyerekkel szexelt? Vissza fognak vágni és a legtöbb esetben, ha muszlimok, akkor azt fogják mondani, hogy ez nem történt meg. Ekkor csak kérdezzük meg: „Tehát nem ítéled el a kilenc évessel történő szexet.” Ne vitázz, csak továbbra is mondd azt, hogy „Szóval nem ítéled el.”

Tehát ez egy nagyon egyszerű módszer. Egyszerűen megkérjük az illetőt, hogy ítéljen el és utasítson el valami olyat, ami erkölcstelen. Ez működik mind az apologétáknál, mind a muszlimoknál. Próbálják ki!

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=12049

Bejegyzés: on 2019. nov. 19.. A bejegyzés kategóriái: Dr. Bill Warner, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes