Ugyanannyira erőszakos a Biblia, mint a Korán? | Dr. Bill Warner


Nemrég készítettek egy tanulmányt, amiben statisztikai elemzésnek vetették alá a Koránt, az Ótestamentumot és az Újtestamentumot. Ebben azt állították, hogy a Biblia sokkal erőszakosabb, mint a Korán. Mindez meglepett, mivel az én elemzésem ennek éppen az ellenkezőjét mutatja. Ahogy majd láthatjuk, az én elemzésem illeszkedik a reggeli újságok főcímeihez. Első pillantásra ez az elemzés egy olyan multikulturalista iskola része, amely azt akarja bizonygatni, hogy minden kultúra egyformán legitim, és bár a Korán erőszakos, az Új- és Ótestamentum hasonlóan erőszakosak.

Először is definiáljuk az erőszakot: az erőszakot én politikai, fizikai erőszaknak definiálom. Amikor Káin megöli Ábelt, az számomra nem számít politikai erőszaknak, mivel ami engem érdekel, az az, hogy az Ótestamentumban a zsidók hogyan ölnek meg nem zsidókat, illetve az Újtestamentumban a keresztények hogyan utasítanak a nem keresztények megölésére. Hasonló mércével mérem az erőszakot a Koránban, a szírában és a hadíszban. És itt vegyük észre, hogy nem csak a Koránt elemzem, hanem a teljes szunnát: a hadíszt és a szírát is. Tehát engem a politikai erőszak érdekel, ezen belül pedig a tényleges erőszak.

Nézzük meg, hogy mit kapunk, mivel itt többet kell tennünk, mint csupán megszámolni a szavakat. Mondok egy példát. Egyszer egy egyetemen tartottam előadást, és a hallgatók között sok muszlim ült. Amikor megemlítettem, hogy a Korán milyen erőszakos, főleg a medinai része, egy hallgató felemelte a kezét és azt mondta, hogy végzett egy gyors keresést a mobiljával, és a dzsihád szó csak ennyiszer meg annyiszor szerepel a Koránban. Erre azt válaszoltam, hogy én nem a dzsihád szót számolom, hanem a tényleges dzsihád cselekedetet. Mondok egy példát, uram: mindketten tudjuk, hogy van egy vers a Koránban, ami a harcosok álmosságára vagy fáradtságára utal. Ez a badri csatából származik. És bár nem tartalmazza a dzsihád szót, de gyakorlatilag egy egész szúrát írtak a badri csatáról.

Tehát a teljes ideológiát szeretnénk felmérni nem csak az előforduló mondatokat. Amikor ezt a munkát elvégeztem, más eredményre jutottam. Azt találtam, hogy a Korán, a szíra és a hadísz a legerőszakosabb mind közül. Az Ótestamentum erőszakos? Igen. Azonban az Újtestamentumban nem találtam semmiféle politikai erőszakot. A méréseim kimutatták, hogy nincs politikai erőszak az Újtestamentumban. 34 ezer szót szentelnek az erőszaknak az Ótestamentumban, és 328 ezer szót a Koránban, a szírában és a hadíszban. Szóval én a politikai erőszakot mérem.

És nem mellesleg van itt még egy különbség. Az Ótestamentumban található legtöbb erőszak történelmi természetű. Törzsi jellegű erőszakról, támadásokról szól. Azonban ezek történelmi leckék, nem előírások. Az iszlámban előforduló erőszakban az a rossz, hogy mindez előírás, utasítás. Ténylegesen vannak olyan részek, amik azt mondják, hogy ennek az erőszaknak addig kell folytatódnia, amíg minden ember azt nem mondja, hogy nincs más isten csak Allah és Mohamed az ő prófétája.

Észrevehették, hogy van egy másik sajátosság az én mérésemben: az én erőszak-mérésem az, amit a reggeli hírekben olvasnak. Ha reggel felkelnek és azt látják, hogy muszlimok erőszakot követtek el, meglepődnek vagy megdöbbennek? Vegyék észre, hogy az elkövetők soha nem metodisták vagy mennoniták. Tehát az én elemzésem egybevág a reggeli hírekkel, míg ez a másik multikulturális statisztikai elemzés ellentmond ezeknek.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=12054

Bejegyzés: on 2019. nov. 20.. A bejegyzés kategóriái: Dr. Bill Warner, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes