Az iszlámot nem lehet értelmezni! | Dr. Bill Warner


Ha találkoztak már valaki olyannal, aki az iszlámot mentegeti, és valami olyan „rossz dolog” merül fel, mint pl. a dzsihád, a nőinemiszerv-csonkítás, a hitüket elhagyók megölése, akkor a mentegető azért, hogy megvédje az iszlámot és a muszlimokat, azt mondja, hogy „Minden attól függ, hogyan értelmezzük”. Ezalatt azt értik, hogy ha valamit el tudunk képzelni, attól az már igaz is lesz.

Ez a tagadás egy formája, de ők mégis az értelmezésről akarnak beszélni.

Mi az, amit értelmezni szeretnének? A Koránt, a szírát és a hadíszt. Itt meg kell értenünk, hogy a Korán tökéletes, univerzális és mindörökre szól. Mellesleg még nem találkoztam olyannal, aki ezt, hogy minden csak értelmezés kérdése, azután is mondta volna, hogy ténylegesen elolvasta a Koránt, a szírát – Mohamed életét – és a hadíszt. Meg kell értenünk, hogy itt széleskörű az egyetértés, amit senki sem igazán kérdőjelez meg, tehát nincs szükség értelmezésre. Mivel egyetértés van pl. azzal a ténnyel kapcsolatban, hogy az iszlámnak öt pillére van: a zakat, a sahada, a ramadán alatti böjt, a hadzs és a napi ötszöri ima. Ebben az öt pillérben egyetértés van. Van még egy összetevő, amivel kapcsolatban egyetértés van, és ezt dzsihádnak nevezik. Abban is mindannyian egyetértenek, hogy szükség van a saría valamilyen formájára, és abban is, hogy a káfirok Allah ellenségei.

Nézzünk egy példát az értelmezésre. Ha a mekkai Koránt olvassuk, akkor abban egyáltalán nincs dzsihád, ha azonban a medinai Koránt olvassuk, akkor annak 25%-a a dzsihádról szól. A hadísz 21%-a a dzsihádról szól, a szírának pedig 67%-a, azaz 2/3-a. Nos ezt hogyan értelmezzük?

Itt két lehetséges értelmezés van: a Mekkában írt Korán szerint az iszlám a béke vallása, de a Medinában írt Koránban mindez megváltozik, ugyanis Medina a politikai dzsihád győzelméről szól. Tehát mindkettő valós. Hogyan lehet választani? Az iszlám mentegetői azt mondják, hogy a dzsihád már a történelem része, ma már nincs szükség rá… de lassítsunk egy kicsit.

Ugyanis maga a Korán mondja meg, hogy hogyan értelmezzük ezt, a felülírás elvében: a későbbi versek jobbak, mint a korábbi versek. A Korán adja meg a szabályokat arra, hogyan kell értelmezni, és azt mondja, hogy használjuk a felülírás elvét. A későbbi vers jobb, mint a korábbi vers. Tehát az értelmezésre ezt a szabályt adja a Korán. Ez egyfajta kettősség, ahol két ellentmondó alapelv van, de egy időben mindkettő igaz. Tehát mindkét választás érvényes. Lehet közülük választani. „Azt használd, amelyikre éppen szükséged van.” Ez az iszlám doktrína erőssége. Az ártó doktrína erősebb és jobb, mint a korábbi doktrína.

Egy másik példa az értelmezésre: A szunnita iszlámban négy jogi (saría) iskola létezik. Ezek megállapításaikat tekintve 75%-ban egyeznek, a különbségek nagyon finomak. Például, hogy a nőinemiszerv-csonkítás csak ajánlott vagy kötelező. Néhányan azt mondják, hogy ajánlott, néhányan azt, hogy kötelező. Tehát ebben lehetséges az „értelmezés”. És itt van a kutya elásva. A legtöbb iszlámmentegető úgy gondolja, hogy ha az egyiket választod, akkor a másik választás semmissé válik, mivel ellentmondanak egymásnak. Tehát, ha azt választod, hogy az iszlám doktrínát a béke vallásának értelmezed, akkor mivel ennek ellentmond a dzsihád politikája, akkor a dzsihád politikája biztosan téves. Ez azért van, mert a nyugati logikát alkalmazzuk egy olyan helyzetben, amikor az nem alkalmazható, mivel mindkét választás, a dzsihád és a béke vallása is érvényes választás, és végrehajtható.

Az iszlámot mentegetők mindezt egyfajta tagadássá akarják változtatni. Tehát a teljes iszlámot látnunk kell, mielőtt azt megpróbálnánk értelmezni. Az iszlám lehet kedves, de lehet terror is. Ezt semmilyen értelmezés nem tudja megváltoztatni. Van egy mérsékelt iszlám, és van egy szélsőséges iszlám, és egyik része sem tűnhet el. Nem mondhatjuk azt, hogy hiszek a mérsékelt iszlámban és elutasítom a szélsőséges iszlámot. Mind a mekkai, mind a medinai rész része az iszlámnak, és egyik sem tud eltűnni. Az iszlám teljességét kell értelmeznünk. Az iszlám az iszlám.

Tehát értelmezgethetjük az iszlámot, ahogy csak akarjuk … de közben másoknak megvan rá a lehetőségük, hogy mást válasszanak belőle. Az értelmezés nem reformálja meg az iszlámot.

Gondolkozzanak el azon, amit mondtam!


Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=12077

Bejegyzés: on 2019. nov. 28.. A bejegyzés kategóriái: Dr. Bill Warner, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes