Mohamedán – miért fontosak a megfelelő elnevezések? | Dr. Bill Warner


Beszéljünk az elnevezésekről. Az elnevezés az egyik legfontosabb dolog, amit a politikában és a tudományban tehetünk.

Ezért beszéljünk a mohamedán szóról. Ez egy régi szó, régen sokat használták, és arra bátorítom Önöket, hogy ismét kezdjék el használni ezt a szót a muszlim helyett, valamint a mohamedánizmust az iszlám helyett.

Miért fontos mindez? Nos, azért, mert pontos. Ha megnézzük az iszlám szövegeit, akkor azok a Korán, a szíra és a hadísz. Ha megnézzük, hogy hány szót szentelnek ezekben a szövegekben Mohamednek, az 86%. Allahnak mindössze 14% jut. A mohamedán terminus ezt az igazságot fejezi ki. Ez fontos, mert a figyelmünket és az iszlám tanulmányainkat Allahról (egy istent ki tud megismerni?) Mohamedre irányítja. Egy férfit bárki meg tud ismerni. Ez a mohamedán szó szépsége: a figyelmünket a vallásról a politika felé tereli, egy istenről egy férfira, ami azt jelenti, hogy hirtelen képesek leszünk megérteni [az iszlámot], mivel egy férfit bárki meg tud érteni. A figyelmünket a Koránról (amely egy olyan könyv, amiről már mindenki hallott, de vajon hányan olvasták?) egy ember – Mohamed – életrajzára irányítja. Amit nehéz volt megérteni, azt így könnyű.

Van egy másik ok is, hogy ezt tegyük, ugyanis mindez egyfajta ellenállás. Ahogy láthatják, a muszlimok nem szeretik a mohamedán kifejezést, mindazon okok folytán, amit már mondtam Önöknek. Épp ezért ez egy jó ok arra, hogy használjuk ezt a szót, mivel ez irritálja a muszlimokat. Amúgy meg tényszerű, tehát ne aggódjunk emiatt. A muszlimok ezt mondják: Álljunk meg egy szóra! Mi nem imádkozunk Mohamedhez.

Ki mondta, hogy ezt teszitek? Én egy „tennessean” vagyok, de nem imádkozom Tennessee-hez (Tennessee az Amerikai Egyesült Államok déli államainak egyike). Apropó a buddhisták sem imádkoznak Buddhához.

Tehát ennek semmi köze ahhoz, hogy valaki Mohamedhez imádkozik, de ahhoz annál inkább, hogy valaki pontosan úgy imádkozik, mint Mohamed. És pontosan ugyanúgy gyakorlod a politikát, mint ahogy Mohamed tette. És ez a fontos!

Szóval mindez nem politikailag korrekt, és ez már épp elég ok lenne arra, hogy ezt tegyük, de a valódi ok arra, hogy ezt tegyük az, hogy szélesíti az emberek látásmódját. Gondoljuk csak végig! Amikor használjuk ezt a kifejezést és valaki megkérdezi, mit értesz alatta, válaszoljuk ezt: „szeretném, ha megértenéd Mohamed fontosságát és azt, hogy mi is az, amit iszlámnak nevezel”.

Beszéljünk Mohamedről. Érdemes róla beszélni. És a mohamedánizmus kifejezés segít ebben.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=12095

Bejegyzés: on 2019. dec. 1.. A bejegyzés kategóriái: Dr. Bill Warner, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes