Emberi jogok az iszlámban? | Dr. Bill Warner


Ma az Iszlám Emberi Jogok Kairói Nyilatkozatáról szeretnék beszélni. Ezt a dokumentumot 1990-ben állították össze, miután az ENSZ előállt az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatával. A muszlimok ránéztek erre, és azt mondták: „Nekünk nem tetszenek az egyetemes emberi jogok, ezért mi is összeállítunk egy dokumentumot az emberi jogokról”. Ebből a dokumentumból nagyon érdekes dolgokat tudhatunk meg az iszlámról, és rólunk, káfirokról. Ez egy két oldalas dokumentum, fennkölt nyelvezettel, ami első pillantásra csodálatosnak tűnhet. De csak addig, amíg közelebbről meg nem vizsgáljuk.

Például azzal kezdődik, hogy „minden ember egy családot alkot, akik egyesülnek abban, hogy mindannyian Allahnak vannak alárendelve” (1. cikkely).

Hűha! Emberek azok, akik alávetik magukat Allahnak. És ez a legelső bepillantásunk ennek a dokumentumnak az igaz természetébe.

Ezután azt mondja, hogy „minden ember egyenlő alapvető emberi méltóságukban” (1. cikkely).

Nos, nem igazán. Mivel a saríában, ami ennek a dokumentumnak az alapja, vannak a káfirok és vannak a hívők. És a saría szerint a káfirokkal nem bánnak egyenlően.

A dokumentumban ez áll: „Az élethez való jog minden embernek szavatolt. (…) …tilos elvenni az életet, kivéve, ha a saría előírásai másképp nem rendelik.” (2. cikkely.)

Mik lehetnek ezek az okok? Egyrészt ott vannak a szokásosak, pl. ha valakit megölünk, de vannak más okok is valaki életének elvételére, amelyek nekem személy szerint nem tetszenek. Például el lehet venni egy káfir életét dzsihád közben. Ez például nem igazán tetszik, mivel nem ad nekem túl sok jogot.Egy másik indíték, ami folytán megölhetsz valakit, és mindez a saría szövegek mélyén található, hogy sem a szülők, sem a nagyszülők nem tekinthetők bűnösnek, ha megölik a gyereküket. Tehát a becsületgyilkosság része a saríának.

„Egy nőnek és férfinak joga van megházasodnia, fajtól, bőrszíntől és nemzetiségtől függetlenül.” (5. cikkely.)

Mi az, ami ebből a felsorolásból hiányzik? Igen! A vallás. Mivel ahogy láthatjuk, rengeteg tiltás vonatkozik a muszlimokra. Egy muszlim nő nem házasodhat egy káfir férfival, azonban egy káfir nő összeházasodhat egy muszlim férfival. Miért? Mert a gyerekeket muszlimként kell felnevelni.

Aztán itt van egy, ami már a vicc kategória. „A férfi és a nő emberi méltóságukban egyenlőek.” (6. cikkely.)

Csakhogy a saría szövegében ezek után annak leírása következik, hogy hogyan kell a megfelelő módon megverni egy nőt. Ennyit az egyenlőségről.

Itt a következő: „Mindenkinek joga van élveznie a tudományos, irodalmi és művészeti munkájának gyümölcsét…” (16. cikkely.)

Hát nem igazán, mivel ahogy láthatjuk, szigorúan tilos bármilyen rajz, ami Mohamedet és az iszlámot nem megfelelően ábrázolja.

Ez a másik jól hangzik: „Minden egyén a törvény előtt egyenlő”. (19. cikkely.)

De nem a saría alatt! Például egy káfir nem tanúskodhat egy saría bíróságon egy muszlim ellen. Ez lenne a törvény előtti egyenlőség.

És mi van ezzel: „Mindenkinek joga van szabadon kifejezni a véleményét.” (22. cikkely.)

Próbáljuk ezt ki Pakisztánban, és mondjunk valami rosszat Mohamedről, majd meglátjuk, hogy mennyi jogunk van ehhez… Halottak leszünk!

A szöveg egy egyszerű kijelentéssel végződik: „Minden jog és szabadság, ami ebben a nyilatkozatban szerepel, alá van rendelve az iszlám saríának.” (24. cikkely.)

Ez az az eset, amikor az apróbetűs bekezdés eltöröl mindent, amit a dokumentum többi része ígér, mivel a saríán belül nincsenek jogok és szabadságok a káfirok számára. Az emberi jogok csak a muszlimokat illetik meg. A káfiroknak nincsenek jogaik, mivel káfirok, nem emberek. Erről szól ez a doktrína. Szóval ennyit az emberi jogok nyilatkozatáról az iszlámban.

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=12108

Bejegyzés: on 2019. dec. 9.. A bejegyzés kategóriái: Dr. Bill Warner, Legfrissebb. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes