Allah a hitetlenek ellen vívott dzsihádon keresztül gondoskodik az iszlám nemzetről | MEMRI

Muhammad Hammúd Al-Nadzsdi kuvaiti iszlám tudós azt mondta egy show-ban, amelyet 2019. július 3. és 11. között az Al-Ma’ali TV-ben (Kuvait) sugároztak, hogy a támadó dzsihád olyan fogalom, amely annak ellenére létezik az iszlámban, hogy egyesek tagadják létezését. A sejk számos olyan Korán verset idéz, melyek arra ösztönzik a muzulmánokat, hogy igázzák le a nem muszlimokat és harcoljanak ellenük addig, amíg azok nem fizetik a fejadót vagy át nem térnek az iszlámra. Elmagyarázta, hogy mindez azt jelenti, hogy az ellenséget nyilakkal, rakétákkal és így tovább lövik, és hogy Allah az iszlám nemzetről a dzsihádon keresztül gondoskodik azáltal, hogy hadizsákmányt, tulajdont és földet ad nekik. Al-Nadzsdi sejk azt is mondta, hogy a dzsihád egyik célja a hitetlenek erejének megtörése és a megalázásuk. Hozzátette: „Allah a hívők [muszlimok] keze által kínozza őket.”


Muhammad Hammúd Al-Nadzsdi: Kezdjük azzal, hogy vannak, akik tagadják, hogy létezik támadó dzsihád, mondván, hogy az iszlámban csak az agresszió kivédése és az ellenünk irányuló elnyomás elhárítása érdekében lehet dzsihád. De ez nem igaz, mert Allah a következőre utasította Mohamed prófétát: „Harcolj ellenük, amíg nincs többé fitna, és amíg csakis Allah vallása marad.” Ez bizonyítja a támadó dzsihád, valamint az iszlám terjesztésének és a davának [a megalapozottságát]. Ugyanez vonatkozik Allah szavaira: „Harcoljatok azok ellen, akik nem hisznek Allahban és az Utolsó Napban, akik nem tartják jogellenesnek azt, amit Allah és Hírvivője jogellenessé tett, és akik nem veszik fel az igazság vallását azoktól, akiknek a Szentírás adatott. [Harcolj ellenük] mindaddig, amíg meg nem fizetik a dzsizját, és amíg teljesen be nem hódolnak.” (Korán 2:193)

[…]

Allah azt mondja: „Készítsetek fel ellenük minden erőt, amit csak tudtok
…” (Korán 8:60) Azt mondják, hogy miután Mohamed próféta a szószékről, felolvasta
ezt a verset, ezt mondta: „Az erő azt jelenti, hogy lőni, az erő azt jelenti,
hogy lőni, az erő azt jelenti, hogy lőni.” Ez azt jelenti, hogy az ellenséget
nyilakkal, rakétákkal és hasonlókkal lőni annak a hatalmas erőnek a része, amelyet
a muszlimoknak kötelességük előkészíteni azért, hogy harcoljanak Allah
ellenségeivel szemben.

[…]

Allah a hitetlenek ellen vívott dzsihádon keresztül gondoskodik az iszlám
nemzetről, hadizsákmány, vagyis ingatlanok, földek, házak stb. szerzésén keresztül.
Ezzel meggyengítjük a hitetleneket és a politeistákat, és megtörjük az
erejüket. Ez a dzsihád egyik célja.

 […]

Allah a dzsihádon keresztül alázza meg a hitetleneket és a politeistákat. Megtöri
és megalázza őket. Allah az érte folytatott harcon és dzsihádon keresztül töri
meg az erejüket, a büszkeségüket és az arroganciájukat. Allah a hívők [muszlimok]
keze által kínozza őket.Kuwaiti Islamic Scholar Muhammad Hammoud Al-Najdi: The Quran Encourages Offensive Jihad by Means of Force; It Is Used to Humiliate Infidels, Spread Islam | MEMRI

Print Friendly, PDF & Email