Szulejmáni iráni tábornokot az iráni TV dzsihadistának és “mártírnak” nevezte | MEMRI

2020 január 3-án  reggel 6 órakor az iráni IRINN TV bejelentette Haddzs Kasszám Szulejmáni, az Iráni Forradalmi Gárda vezetőjének aznapi megölését a Bagdadi Nemzetközi Repülőtéren.

Vajon hogyan lehet annyira félreérteni a “béke vallását” és a “békés dzsihádot”, hogy valaki egy teljes életen át erőszakos dzsihádot folytasson? … Sehogy.

És egy egész iszlám rezsim, sőt egy egész nemzet rosszul értené, hogy a dzsihád nem csupán a jóra való vallásos “törekvést, küzdelmet” jelenti? … Nem.

A mártír fogalma az iszlámban a nyugati jelentéstől eltérően azokról szól, akik “ölnek és megöletnek Allah útján” – azaz dzsihádot folytatnak és eközben megölik őket. Korán (9:111): „Allah megvásárolta a hívőktől a személyüket és a javaikat, azon az áron, hogy a Paradicsom az övék lesz. Harcolnak Allah Útján: ölnek és megöletnek!”

Szulejmáni és Irán története az iszlám háborújáról, a dzsihádról szól az 1979-es Iszlám Forradalom óta.Műsorvezető: Allah, az irgalmas, a könyörületes nevében. Béke és imáink kísérjék Mohamed prófétát és tiszta háznépét. Üdvözlöm Önöket! „Bizony! Istenhez tartozunk, és Istenhez térünk vissza.” A Törvényes Uralkodó és az iszlám nemzet katonája, az iszlám, a forradalom és Irán katonai parancsnoka, Haddzs Kasszám Szulejmáni mártírhalált halt egy amerikai helikoptertámadásban. A Forradalmi Gárda bejelentette, hogy dzsiháddal teli élete után, az iszlám büszke parancsnoka, Haddzs Kasszám Szulejmáni egy amerikai helikoptertámadásban ma hajnalban nyerte el a mártíromság jutalmát a Bagdadi Nemzetközi Repülőtéren. Sietve találkozott Teremtőjével, hálával a dzsiháddal eltöltött éveiért, amelyek tele voltak büszkeséggel és becsülettel. Az Iraki Mozgósított Népi Erők (PMU) forrásai szerint az amerikai helikopterek megtámadták a Bagdadi Nemzetközi Repülőteret, amelynek eredményeként Kasszám Szulejmáni tábornok, valamint Abu Mahdi Al-Muhandis, a PMU parancsnokhelyettese mártírokká váltak.

Iranian TV Announcement about U.S. Killing of IRGC Quds Force Commander Qasem Soleimani: He Met His Creator with Gratitude for Years of Jihad | MEMRI
It was time for an administration to break foreign-policy ‘rules’ of appeasement | Geller Report

Print Friendly, PDF & Email