Szomáliai-kanadai hitszónok a poligámiáról |MEMRI

2019. november 16-án feltöltöttek a YouTube-ra egy a „A poligámia előnyei” címet viselő beszédet, melyet a szomáliai-kanadai iszlám hitszónok, Szaid Rageah egy pénteki ima alkalmával mondott. A YouTube-csatorna kezelője a Kenyában székelő ILM TV. A sejk azt mondta, hogy nem igaz hívők azok a nők, akik nem engedik meg a férjüknek, hogy egy másik feleségük legyen, mivel az iszlám elvárja a muszlimoktól, hogy áldozatot hozzanak Allahért. Azt is mondta, hogy a férfiaknak azért kell több feleség, mivel a férfiak természetéhez tartozik, hogy több szexuális partnerük legyen. Továbbá azok, akik ellene vannak az iszlámnak, azért nem értenek egyet a poligámiával, mivel azt akarják, hogy a muszlim nők „olcsó árúk” legyenek, olyanok, mint amilyenek a nem-muszlim nők. 


Dicsőség Allahnak! Mosolyogtok, mert már ismeritek a prédikáció címét, ami a poligámia – egynél több feleséggel rendelkezni. Természetesen, akik félnek a feleségeiktől, azok nincsenek itt – tehát nem kell aggódnunk miattuk, mashallah.

[…]

Azon kevesek, akik nem ismerték a prédikáció címét, most körülnéznek, megbizonyosodva afelől, hogy a feleségeik nem leselkednek-e az ablakon keresztül. Ne féljetek, senki sem fog elárulni titeket, hacsak nem az élő közvetítés a kamerákon keresztül.

[…]

A mi időnkben több nő van, mint férfi. Akár elfogadjuk ezt, akár nem, több lányunk van. Apákként több lányunk van, mint fiunk. Tehát, a poligámiával a nők javára válunk, a társadalomnak ezt a részét segítjük. Nem a jogaikat vesszük el. Sőt, ezáltal a feleségek kötelezettségein könnyítünk, mert ugyanaz a férj, amikor minden este hazaérve azt követeli, hogy törődjenek vele, ezt a jogát akarja, azt akarja, hogy… Ha [több feleségük] van, akkor nagyobb esélye van minden feleségnek arra, hogy pihenjen, figyeljen magára, törődjön magával, és hogy ezt az időt magára szánja.

És nem csak ez van. Milyen nővér az, aki bár azt állítja magáról, hogy hívő, de mégsem engedné, hogy a férje egy másik feleségről gondoskodjon… Mert Mohamed próféta azt mondta: „Senki sem lesz addig igaz hívő, amíg nem szeretné a muszlim fivérének és nővérének azt, amit magának szeretne”. Nem lehetsz igaz hívő, ha férjet akarsz, ha gyermeket akarsz, ha akarsz valakit, aki gondoskodik rólad, ha szeretnél valakit, aki szeret téged, de ugyanezeket a jogokat már nem akarod megadni a [muszlim] nővéreidnek. Milyen hívő vagy? Az iszlám nem a jilbabról és a nikábról szól, és az abajáról – az iszlám a cselekedetekről szól!

[…]

Ha az erkölcsös és vallásos emberekhez szeretnél tartozni, akkor Allah kedvéért fel kell adnod, amit szeretsz. És ismerek olyan nőket, akik szeretik a férjeiket.

[…]

A férfiakat … Allah nem olyannak teremtette, mint a nőket. Egy feleség, amikor megházasodik, letelepedik, mert olyan, mint a föld. De egy férfi egy vadász. Feleségül veszed a legszebb feleséget, ott áll, és amint azt mondja: – „Igen”, azután azt mondod: – „Ki a következő?”

[…]

A poligámia a gyermekek számára is előnyös. Itt, férfiként azt tesszük, ami helyes. Ha mindezt helyesen tesszük, nem pedig rosszul… Mert a gyerekeknek lesz egy másik anyja is, aki gondoskodik róluk. De most, a poligámia hiánya miatt, ha az anya beteg és az apa dolgozik, a gyerekek szenvednek. Lehet, hogy azt gondoljátok: „Ó, van egy cselédem. Van valaki, aki gondoskodik a gyermekemről, vagy főz a gyermekemre”. De nincs meg ez a luxus mindenhol. Nincs ilyen luxus Kanadában. Amerikában sincs ilyen luxus. Nincs. És nem mindenki engedheti meg ezt magának. De amikor van egy második és egy harmadik feleséged…

Mellesleg, ha azt mondjuk, hogy a „második” és a „harmadik”, ezzel is rangsoroljuk a nőket, és ez helytelen. Azt kellene mondanod, hogy szeretnél egy másik feleséget, és még egy másikat és még egy másik feleséget, mert nincs sem első, sem második, sem harmadik – ők mind első feleségek. Mindegyikük első számú.

[…]

Emberek, akik az iszlám és a muzulmánok ellen vannak, nem akarják a [poligámiát], mert azt akarják, hogy a lányaink olyan olcsók legyenek, mint az övéik. Azt akarják, hogy a lányaink egyéjszakás kalandok legyenek, majd álljanak odébb.

[…]

Amikor látjátok, hogy a lányaink táncolnak azokért a srácokért, akiket nem érdekel a

[lányok]

vallása, mert eltérő vallásúak, és akik csak egy éjszakai mókát akarnak… Ezt akarják …

Egy testvérem mondta: „Dicsőség Allahnak, emlékszem, amikor egy [nem muzulmán] kenyai még csak ránézni sem mert egy szomáliai vagy egy muzulmán nővérünkre, nemhogy elvinni éjszakára. Mostanra olcsó árukká váltak, bárki megkaphatja őket. Mert mindent megváltoztatnak a fejükben … Azt mondták: „Nem lehetsz második feleség, de lehetsz a csajom. Nem lehetsz halal valaki más számára, de lehetsz haram az én számomra.

[…]

Azok az anyák és apák felelősek mindezért, akik nem engedik meg leányaiknak, hogy másik feleségek legyenek, vagyis valaki olyannak a feleségei, akiknek több felesége van.

[…]

És ha azt mondod: „Szaid sejk, miért csak egy feleséged van?” Kanadai vagyok … (mosolyog ezen) Kanadában jogellenes [a poligámia], de amint átléptem a határt, már Allah szolgálatában vagyok…


Somali-Canadian Islamic Preacher Said Rageah: Non-Muslims Disapprove of Polygyny Because They Want Muslim Women to Be Cheap Goods Like Non-Muslim Women; Muslim Women Who Do Not Want to Share Their Husband Are Not True Believers | MEMRI

Print Friendly, PDF & Email

Rövid URL: http://www.dzsihadfigyelo.com/?p=12175

Bejegyzés: on 2020. jan. 20.. A bejegyzés kategóriái: Legfrissebb, MEMRI videók. A hozzászólásokat követni lehet: RSS 2.0. Szólj hozzá, vagy hagy trackbacket a bejegyzéshez

fascistbook

Legutóbbi bejegyzések

Bejelentkezés | Szerkesztő Gabfire themes