Hajlandóak vagyunk feláldozni az életünket és a gyerekeinket az Ottomán Kalifátusért | MEMRI

Ahmad Szihabival, a törökök által támogatott Szabad Szíriai Hadsereg (FSA) parancsnokával készített interjút a török Akit TV. Az interjúban megkérdezték tőle, hogy az FSA küldene-e embereket Líbiába, amire azt válaszolta, hogy „mindenhova elmegyünk, ahol dzsihád van”, miután az FSA leszámolt Bassár el-Aszad szír elnök igazságtalanságával. Arról is beszélt, hogy segítenének a Kelet-Turkesztáni ujgur muzulmán testvéreiknek. Szihabi azt is mondta, hogy az FSA hálás Recep Tajjip Erdogán török elnöknek, „amit az a szír nép érdekében tett humanitárius, katonai és politikai szinten”. Szihabi azzal zárta a beszélgetést, hogy hajlandók feláldozni az életüket, a gyermekeiket és az időseket az országunk és az Ottomán Kalifátus érdekében. Szihabi idézte a török elnök szavait, melyben azt mondta, hogy „Mi vagyunk az anszár (segítők), és ti vagytok a muhadzsirunok”. Ez utalás arra, amikor Mohamednek és első követőinek emigrálniuk (hidzsra) kellett Mekkából Medinába. A medinai muszlimokat nevezték segítőnek (anszár). Mohamed egy viszonylag jelentéktelen, békés prédikátorból ekkor vált egy erőszakos dzsihádista hadvezérré, majd egész Arábia urává. Az interjút 2020. január 17-én sugározták.


Interjút készítő: A Szabad Szíriai Hadsereg fog embereket küldeni Líbiába?

[…]

Ahmad Szihabi: Ha Allah is úgy akarja, mindenhova elmegyünk, ahol dzsihád van. Nem állunk meg. Amint leszámoltunk Bassár [el-Aszad] igazságtalanságával, az elsők között leszünk, akik odamennek, ahol igazságtalanság van. Ha Allah is úgy akarja, ahogy megsemmisítjük Bassár igazságtalanságát, ugyanúgy fogjuk megsemmisíteni azt az igazságtalanságot, amit testvéreink Kelet-Turkesztánban (Ujgurisztán) elszenvednek.

[…]

Köszönetet mondunk a török kormánynak és a nagyszerű török embereknek.
Hálásak vagyunk Recep Erdoğan elnöknek azért, amit a szír nép érdekében tett
humanitárius, katonai és politikai szinten. Nem szíriaiként, hanem testvéreikként
kezeltek minket. Erdoğan elnök szavaival: Mi vagyunk az anszár (segítők), és ti
vagytok a muhadzsirunok. Hajlandóak vagyunk feláldozni az életünket, a gyermekeinket
és az időseinket országunk érdekében … az Ottomán Kalifátus érdekében.


Commander in the Turkish-Backed Free Syrian Army: We Will Go to Libya, China, and Wherever There Is Jihad; We Are Willing to Sacrifice Our Lives and Our Children for the Sake of the Ottoman Caliphate | MEMRI

Print Friendly, PDF & Email