Gyáva értelmiség | Dr. Bill Warner

Mért vagyok egy olyan csoport aktív tagja, mely ellenzi a politikai iszlámot? Egy olyan csoport tagja, mint Robert Spencer, David Wood, Andrew Bostom, Amil Imani és a többiek.

Erre egyszerű a válasz. Azt a munkát végezzük el, amit a jelenlegi egyetemi tudósok nem végeznek el. Röviden mondva: az értelmiség elárult bennünket.

Nézzünk egy példát: Dr. Juan Cole tökéletes szakmai önéletrajzzal rendelkezik, számos közel-keleti nyelvet beszél, egyetemen tanít, PhD-vel rendelkezik iszlám tanulmányokból és a Közel-Keleten kapott képzést. Ő olyan valaki, akit én magas státuszú szakértőnek nevezek.

És ez a magas státuszú szakértő mit mond nekünk? Nos a legutóbbi könyvében azt mondja, hogy az egymással összecsapó birodalmak közepette, Mohamed a béke prófétája volt.

Meglepő lehet, hogy ezt az elképzelést erőlteti Mohamedről. De hogyan bizonyítja mindezt? Nos, a Korán 41:34-et idézi:

„A jó cselekedet nem egyenlő a rosszal. Valami jobbal tartsd távol a rosszat! És íme, ami közte és közted ellenségeskedésnek tűnt, most olyan, mint az igaz barát.”

Kiváló tanács.

Korán 25:63. A Könyörületes Isten szolgái azok, akik alázattal járnak a földön, és ha a tudatlanok kigúnyolják őket, akkor azt mondják: „Béke!”

Nos, ez hasonlít az Újtestamentum azon verséhez, hogy fordítsd oda a másik orcádat. Jó tanács.

Van néhány tanács a védekező háborúról.

Korán 2:190. „Harcoljatok hát Allah Útján azok ellen, akik veletek harcba szállnak! Ám ne lépjétek át a megszabott határokat! Bizony Allah nem szereti a határokat áthágókat.”

Így ezeken a verseken keresztül Dr. Colen azt az elképzelést támogatja, hogy Mohamed csakis védekező háborúkban harcolt, és erre mond egy példát, a badri csatát, amikor Mohamedet megtámadták Medinában a mekkaiak. Ez úgy tűnik, mintha védekező háború lett volna. De ne haladjunk olyan gyorsan!

Az oka, hogy a mekkaiak megtámadták Mohamedet, az volt, hogy korábban hét portyát indított a mekkai karavánok ellen. Ölt, embereket rabolt el és lopott. Tehát a badri csatát, ahol úgy tűnhet, mintha Mohamedet védekező helyzetben támadták volna meg, valójában Mohamed tettei okozták.

Hogy lehet bebizonyítani, hogy egy olyan szakértő, mint Dr. Colen tévedett? Nos, el kell fogadnunk azt a tényt, hogy Mohameddel kapcsolatban egyetlen szakértő létezik, ez pedig maga Mohamed. Mohamedet a szírában – az életrajzában – és a hadíszban – a hagyományaiban – találhatjuk meg. Tehát, ha Dr. Cole egyetértésben van Mohameddel, akkor igaza van, de ha nem, akkor téved.

Nem furcsa, hogy Cole csakis a Koránra hivatkozik? Ugyanis nézzük meg, hogy mit is mond a szíra. Én a következő részekre osztottam fel a szírát: béke; vita és verekedés; dzsihád. Eszerint a szíra 2%-a a békéről, 28%-a a vitáról és verekedésről és 70%-a a dzsihádról szól. Tehát ha egy kétórás filmet készítenénk ebből, akkor 3 perc béke lenne benne, 34 perc vita és 83 perc dzsihád.

Dr. Cole-nak a következőt mondanám: „Önnek 2 százalékban van igaza abban, hogy Mohamed a béke prófétája.” Csak 2 százalékban.

Nézzük tovább. Bukhári hadíszgyűjteményének 21%-a a dzsihádról szól. És mivel ebben a gyűjteményben 7000 hadísz van, eszerint 1400 hadísz szól a dzsihádról.

Mohamed életének utolsó 9 évében 95 alkalommal vett részt dzsihádban. Itt egy érdekes statisztika: 50 lefejezést sorolnak fel a szírában és a hadíszban.

Erre Dr. Cole azt mondja, hogy akik ellenzik az iszlámot, azok az érvük alátámasztására szemezgetnek. Kiválogatják a rossz részeket.

Nézzék meg, hogy én mit csináltam. Én Mohamed teljes életpályájára hivatkozom, nem csupán önkényesen szemezgetek.

Valószínűleg Dr. Cole ismeri ezeket a tényeket, a számokat lehet, hogy nem, de a tényeket igen. Akkor vajon miért nem mondja el Dr. Cole a TELJES igazságot?

Láthatjuk, hogy az egyetemi kampuszon tevékenykedik, ahol az iszlám békés, a dzsihád belső küzdelem; az iszlám erőszak azért van, mert eltérítették az iszlámot; a muszlimok mindig áldozatok és az iszlámot meg lehet reformálni. A muszlimok védettek és soha nem szabad őket megsérteni. Akik mégis beszélnek az iszlám erőszakról és gonoszságról, azok iszlamofób, rasszista gyűlölködők.

Dr. Cole egy egyetemi buborékban él. Ha elmondaná a teljes igazat, akkor azért támadnák. Többé nem publikálhatna és egyetlen újság sem közölné le a cikkeit. Többé nem hívnák meg konferenciákra előadónak, és ha elmondaná a teljes igazságot, akkor tüntetnének és randalíroznának ellene. Az ösztöndíját is megvonnák, így nem lenne pénze. És van egy még nagyobb veszély. Ha az egyik egyetemen elveszítené az állását, mert elmondta a teljes igazságot az iszlámról, akkor nem kapna másik állást egyetlen egyetemen sem. A teljes karrierje megsemmisülne.

Az egyetemek többé nem az érvek ütköztetését és a kritikus gondolkodást szolgálják. Az olyan tények, amelyek védett kisebbségeket sértenek, gyűlöletbeszédnek számítanak, a tények meg gondolom gyűlölet-tények.

Ezen felül mindenkinek van magánélete is, és ha elmondaná az igazságot az iszlámról, akkor a barátait is elveszítené. Tehát Dr. Cole nem egy kritikus tudós, hanem az iszlám mentegetője. És ez az oka annak, hogy én, Robert Spencer, David Wood, Amil Imani és a többiek azt csinálják, amit csinálnak. Azt a munkát végezzük el, amit a tudósok nem tudnak elvégezni, és nem is fognak, mert félnek.

Azonban ezt nem csak az iszlámmal kapcsolatban teszik. Mindez olyan elképzeléseket is érint, mint a faj, a migráció, a nemiség és sok más dolog.

Tehát tovább kell dolgoznom a haverjaimmal, mivel semmi támogatást nem kapunk az egyetemektől, ami egy civilizációs tragédia.

Print Friendly, PDF & Email