Könyvek

Robert Spencer:
Politikailag inkorrekt útmutató az iszlámhoz
(és a keresztes hadjáratokhoz.) – magyarul!

I. rész: Iszlám

1. fejezet: Mohamed: a háború prófétája
2. fejezet: A Korán: a háború könyve
3. fejezet: Iszlám: a háború vallása
4. fejezet: Iszlám: az intolerancia vallása
5. fejezet: Az iszlám elnyomja a nőket
6. fejezet: Iszlám törvények: hazudj, lopj és ölj!
7. fejezet: Hogyan ölte meg Allah a tudományt
8.fejezet: Az iszlám paradicsom csábítása
9.fejezet: Iszlám-kard által terjed? Biztosra veheted!

II. rész: A kereszteshadjáratok

folyt. politically incorrect guide

Ayaan Hirsi Ali: A hitetlen

  Ayaan Hirsi Ali: A hitetlen

Az engedetlen világbotrányt kivívó szerzője mélyen megindító visszaemlékezésben meséli el sorsának alakulását, kislány korának szenvedéseitől az állig felfegyverzett testőrök között töltött nyugati életéig.

A hitetlen egy politikai szupersztár története, egyben egy nagyon is tipikus modern kori női sors. Hirsi Ali kislány korát szigorú muzulmán családban, zsarnokok uralta országokban töltötte. Húszas évei elején megszökött az erőszakkal rá kényszerített házasság elől, és politikai menedékjogot kért Hollandiában, ahol parlamenti képviselő lett, és harcolt a muzulmán asszonyok jogaiért, ami miatt apja megtagadta, mi több, merényletek célpontja lett…
Hirsi Ali története arról szól, hogyan lett az engedelmes kislányból szókimondó, harcos, modern nő. Visszaemlékezései nem is lehetnének időszerűbbek, mint ma, amikor Kelet és Nyugat egyre távolabb sodródik egymástól.

AYAAN HIRSI ALI 2005-ben bekerült a Time magazin által legbefolyásosabbnak tartott száz személyiség közé, emellett számos emberjogi kitüntetésben részesült.

„Roppant jelentőségű könyv – szenvedélyes, provokatív és nélkülözhetetlen.”
Salman Rushdie, Az engedetlen című könyvről

„Karizmatikus személyiség… a nők jogainak védelmezője…” – The New York Times

 

Salman Rushdie: Sátáni versek Salman Rushdie: Sátáni versek
 
Harag és büszkeség című könyvével a világhírű olasz írónő, Oriana Fallaci tízéves csendet tört meg. Azt a csendet, amelyben manhattani otthonában a szeptember 11-i apokalipszis pillanatáig élt. Mostani megszólalása azonban sokáig emlékezetes marad: könyve Európában évtizedek óta nem tapasztalt felzúdulást váltott ki. Vitákat, veszekedéseket, szenvedélyes dicséreteket és vad támadásokat. Olaszországban több mint egymillió példányt adtak el Fallaci könyvéből, és bestseller lett Franciaországban, Németországban és Spanyolországban is. A magyar kiadás az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg júniusban a Focus Kiadó gondozásában. Tovább a könyvről itt.
   Sanuel P. Huntington: A civilizációk összecsapása és a világrend átalakulása