Palesztin imám: aki elhagyja az iszlámot, meg kell ölni

Nidhal „Abu Ibrahim” Siam palesztin vallási vezető az Al-Aksza mecsetben tartott beszédében, melyet 2019. szeptember 19-én töltöttek fel az internetre, azt mondta, hogy a demokrácia, a vallásszabadság, a szabad véleménynyilvánítás, a tulajdonhoz való jog és a személyes szabadság ellentmondanak az iszlámnak. Továbbá bárkit, aki elhagyja az iszlámot, azt meg kell ölni. Siam kritizálta bizonyos ciszjordániai nőjogi csoportok „rejtett programját”, mondván, hogy az olyan „szégyentelen és gyalázatos” szlogenjeik, mint „Az én testem, az én tulajdonom”, illetve „A test és a becsület két külön dolog!” „elvetemült és kriminális” célja az, hogy megöljék az iszlám nemzetet. Mindezt úgy, hogy hazudnak a muszlim nőknek és elhitetik velük, hogy a nők személyes szabadsága, hogy mit tesznek a testükkel, és hogy mindebbe senki sem szólhat bele. Siam még arról is beszélt, hogy egy iszlám állam meg fogja védeni a muszlim nők erkölcsösségét és tisztaságát és a dávát (iszlám térítés) – melyet az Allahért történő dzsihád eszközével fognak terjeszteni – fogják használni arra, hogy megismertessék a „hitetlen nőkkel” az erkölcsösséget és azt, hogy mindaz, amit az emberek a muszlim nők elnyomásáról mondanak, csupán hazugság, melynek célja a muszlim családok lerombolása.


A videó leirata:

Nidhal „Abu Ibrahim” Siam: A demokrácia elképzelése magában foglalja az
olyan szabadságjogokat, mint például a vallásszabadság, amely lehetővé teszi bárki
számára, hogy olyan vallást kövessen, amilyet akar. Továbbá magában foglalja a
véleménynyilvánítás szabadságát, a tulajdonhoz való jogot és a személyes
szabadságot is – az ember azt tesz magával, amit csak akar. Mindezek ellentmondanak az iszlámnak.
Az iszlám – vagy inkább az iszlám állam – nem kényszeríti az embereket arra,
hogy áttérjenek az iszlámra, de annak,
aki már áttért, tilos elutasítania az iszlámot.
Ha valaki visszatér korábbi vallásához, akkor egy hitét elhagyóvá válik,
és meg kell ölni. Ez a mi vallásunk.

[…]

Két héttel ezelőtt meghalt egy betlehemi lány – vagy lehet, hogy megölték, ezt csak Allah tudja. Az esetet Palesztina és különösen Ciszjordánia számos nőcsoportja kihasználta rejtett programjuk és hallgatólagos igazságaik érvényre juttatása érdekében. Szégyentelen, gyalázatos és vérlázító szlogenjeik között volt: „Az én testem, az én tulajdonom”, illetve „A test és a becsület két külön dolog!” Mit is jelent mindez? Üzenetet akarnak küldeni a muszlim nőknek, hogy a becsületüknek semmi köze a testükhöz, hogy bármit, amit a testükkel tesznek, annak semmi köze a becsületükhöz, hogy a becsület a jó hírnevet, a nagylelkűséget és a magasztos erkölcsi értékeket jelenti, hogy amit a nők a testükkel tesznek, az az ő személyes szabadságuk, és hogy ebbe senkinek sem szabadna beavatkoznia. Ez egy elvetemült és kriminális feltevés, amelynek célja az iszlám nemzet megölése. Ezen feltevésen keresztül akarják elpusztítani társadalmunkat.

[…]

Az iszlám állam meg fogja menteni az egész emberiséget. Meg fog menti minden nemzetet. Ez eljuttatja majd az embereket a teremtmények imádatától a Teremtő imádatáig, más vallások igazságtalanságától az iszlám igazságosságáig, és [más] vallások zsarnokságától a bőségig, ebben a világban és az azt követőben. Ez a politikai entitás, az iszlám állam fogja biztosítani a muszlim nők erkölcsösségét és tisztaságát. A dáván keresztül – amelyet az iszlám állam a dzsihád útján terjeszt Allah kedvéért – el fogja magyarázni a hitetlen nőknek a muszlim országokban élő nők erkölcsösségének és tisztaságának jelentését. El fogja magyarázni, hogy a [muszlim] nők nem szenvednek az igazságtalanságtól, és hogy a [muszlim] nők elnyomásáról mondott dolgok nem mások, mint hazugságok, amelyek célja lerombolni a muszlim családot.


Al-Aqsa Mosque Address by Palestinian Cleric Nidhal Siam: Women’s Rights Slogan “My Body Is My Property” Is an Evil Attempt to Destroy the Islamic Nation; Islamic State Would Use Jihad to Safeguard Women’s Chastity | MEMRI

Kapcsolódó: Palesztin imám: a muszlimok „időzített bombák”, akik a dzsihádra történő felhívásra várnak | MEMRI

Print Friendly, PDF & Email